ZET-ova Crna kronika (2)

Autor Shole, Rujan 01, 2014, 15:17:05

marin

766 jučer ili čak i prekjučer bio u prometu. Da nije to gbr 763 ipak sudjelovao u sudaru?
GBr 44 još stoji razbijen u garaži za sada.

jakov5

A gbr. 31 je jučer bio žrtva konstantnog izletavanja automobila iz Vodovodne ulice u Magazinsku za Dom sportova (linija 118 naravno).
Od te lokacije i sam imam traume koliko su se puta vozači autobusa jedva zaustavili pred budalama koje oduzimaju prednost.
No jučer automobil nije uletio ispred, nego je udario u autobus glavauzid glavauzid. Otišla maska, nije velika šteta (bar mislim). A vozač automobila po gasu i pobjegao.
No uspjelo se zapisati njegove registarske tablice. yahoo
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

dominik,

Možda sad konačno srede limariju na njemu.

Tomek

Citat: marin  u Veljača 01, 2020, 13:35:25
766 jučer ili čak i prekjučer bio u prometu. Da nije to gbr 763 ipak sudjelovao u sudaru?
GBr 44 još stoji razbijen u garaži za sada.

763,768 ili 769 su kandidati

marin

Onda je ipak 763. Ova dva nisu bila na 136 taj dan.

tramvajac 92

Citat: jakov5  u Veljača 01, 2020, 14:17:08
A gbr. 31 je jučer bio žrtva konstantnog izletavanja automobila iz Vodovodne ulice u Magazinsku za Dom sportova (linija 118 naravno).
Od te lokacije i sam imam traume koliko su se puta vozači autobusa jedva zaustavili pred budalama koje oduzimaju prednost.
Osim ako se ne poguraš i ne uzmeš nekom prednost, nema šanse da skreneš prema Domu sportova. Preveliki je promet, a ako stojiš, ostali budu drugi ljudi između rampi. To onda može još gore završiti.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Veljača 01, 2020, 17:45:28
Osim ako se ne poguraš i ne uzmeš nekom prednost, nema šanse da skreneš prema Domu sportova. Preveliki je promet, a ako stojiš, ostali budu drugi ljudi između rampi. To onda može još gore završiti.
Cilj naravno ne opravdava sredstvo.
Promet u špici nije takav baš cijelo vrijeme, da zagužva se u smjeru Selske poslijepodne, ali jedan od poglavitih razloga nastajanja kolone su pametnjakovići koji zablokiraju promet Zagorskom stajući nasred raskrižja (raskrižje Selska-Zagorska) kojima svjedočim gotovo na dnevnoj bazi, zadnji primjer četvrtak u 16 sati.
Sve je to lančana reakcija. Ljudi ako su pametni ne budu stajali između rampi, ali "sajns fikšn" je to očekivat, ako blokiraju  raskrižja, teško da će i kod pružnog prijelaza čekat.
I da se preciziram oko izletavanja, jedno je izletavanje s dobrom procjenom situacije, a drugo je kad presiječeš putanju autobusu (ili automobilu, svejedno) na metar od njega. To stvarno nema opravdanja.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

t4

Crni dim iz smjera Dubrave, navodno gori ZETov autobus na križanju Dankovečke i avenije Dubrava. Izvor: Radio Sljeme.
Nema ozljeđenih, svi putnici su na vrijeme izašli. Tramvajski promet je u prekidu.

tramvajac 92

Citat: t4  u Veljača 02, 2020, 15:06:33
Crni dim iz smjera Dubrave, navodno gori ZETov autobus na križanju Dankovečke i avenije Dubrava. Izvor: Radio Sljeme.
Nema ozljeđenih, svi putnici su na vrijeme izašli. Tramvajski promet je u prekidu.
656 je gotov.

garfield

Prometovao je na liniji 213.
Već šesti koji je izgorio! Prije njega su već izgorjeli: 25.5.2014. 673 na nadvožnjaku preko pruge u Sesvetama, 10.3.2015. 653 kod vojne baze Pleso, 18.1.2017. 659 u Glavničici, 15.9.2017. zglobni 535 na okretištu Struge i 19.3.2019. 652 kod Vukovine.

vrba

Dakle to je bio uzrok onog oblaka dima kojeg sam vidio kod Maksimira. Također sam se vozio s 656 u petak na liniji 227 uopće nije izgledao kao da će se zapaliti.

man323

https://www.24sata.hr/news/zet-ov-bus-u-plamenu-svi-su-putnici-uspjeli-istrcati-vani-673674
ZET-ov bus u plamenu: 'Svi su putnici uspjeli istrčati vani...'

Citat:Vozač autobusa je rekao da je pukla cijev od nafte, sve se brzo zapalilo u roku 15 minuta, svi su na vrijeme izašli iz autobusa, rekao nam je čitatelj od kojeg smo dobili fotografije.
Do požara na ZET-ovom autobusu je došlo u nedjelju oko 14 sati na Aveniji Dubrava. Kako saznajemo, nema ozlijeđenih.
Potvrdili su nam iz vatrogasne postaje Dubrava da je došlo do zapaljenja autobusa u nedjelju poslijepodne. Kažu kako su požar uspjeli ugasiti u kratkom roku.

marin

Dok god bude održavanje takvo da pojedini autobusi nemaju ispravne jastuke, gume, volan koji vuče u neku stranu, grijanje, hlađenje, da ne kažem kočnice kod nekih, amortizere koji nabijaju da se bus oće raspast, da po zimi rade ventilatori hlađenja kilera na najjače jer je sve začepljeno od prljavštine što od vanjskih utjecaja što od ulja recimo po cijelom motornom protoru, da elektronika zajebava, nafta curi na čep od rezervara i po busu, getribe kod nekih itd itd. do tada će se dešavat ovakve stvari. Zapravo me čudi kako ih nije više gorilo. Ali hoće opet budite sigurni, ako jedno te ista serija gori više manje, onda ili je tvornička greška (al onda bi valjda svi do sada izgorili) ili im jako smeta to neodržavanje tko zna kakvim sve dijelovima pa su još više osjetljivi na paljenja, što mi je vjerojatnije.

vrba

Citari prve generacije su poprilično zapaljivi, u Londonu su dobili nadimak "Chariots of fire" nakon što su počeli goriti na ulicama.

smogovci.bbb2

Izvor: https://m.24sata.hr/news/zet-ov-bus-u-plamenu-svi-su-putnici-uspjeli-istrcati-vani-673674
Šteta. Nisam siguran al on je mislim bio izvana komplet uređen (limarija)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza