Špica vikend - povratak s mora 15. i 16.8.2008.

Autor Tomek, Kolovoz 18, 2008, 20:45:06

Tomek

Sve je počelo u četvrtak kad sam si išao kupiti kartu za bus na liniji Zagreb - Veli Lošinj.. Dođem na šalter Croatia busa na autobusnom i vidim jednu novost -- njihova sezonska linija za Lošinj ide samo petkom - subotom i nedjeljom  :o
Pitam gospođu zašto i kaže ona da je trajekt preskup  ;D.. Mislim si ja Croatia je stvarno propala, ali ispada da nije bilo baš tako no o tome poslije..
U petak stižem u 5.30 na autobusni.. Čekom svoju pilu i na moje oduševljenje dolazi Cityliner gb485(i želio sam putovati u toj seriji, a ne u nekakvoj Temsi...)

Evo ga...

Na peronu do nas Presečkov Cityliner na liniji za Novi Vinodolski

I krećemo... Više autobusa je krenulo u 6 iz Zagreba za različite destinacije, u mojem za Lošinj samo 8 ljudi plus dva šofera, uglavnom tužno...

Evo AV120D ulovljen na autobusnom

Na autocesti Zagreb - Karlovac magla, ali Cityliner je bez problema jurio, bus je u stanju kao da ima par mjeseci, a ne 15 godina

Kad smo stali u Karlovcu slikao sam šoferovo mjesto

U Karlovcu do nas su još stali APP-ova Setra za Bašku, ATR-ov Lion's Regio 1267 za Novi i O404 gb1145 za Rab

I onda nešto što me zadivilo... Start na semaforu i Setru od APP smo ostavili godinama iza nas, a na autocesti se razmak samo povečavao tako da je nakon prilično kratkog vremena više nisam uopće vidio iza nas..

Na izlazu iz Karlovca

Na Tifonovoj pumpi Setra UL319 od SB-a gb183 i Euroliner od Fenixa, s tim da smo Skyliner putem prestignuli i to na onom usponu na autocesti gdje su tri trake za penjanje te je osim Sky-a tamo prestignuto još jedno 10 autiju  ;D što govori da je City čista brutala -- inače vozači su ga tankali prije puta i to čuo sam da je utankao 800 litara  :o

Evo nas već u Valbiski, taman smo stigli dok je trajekt Ilovik uplovljavao...

Suvozač je otišao kupiti kartu za trajekt jer CB nema ugovor s Jadrolinijom

Kada se vratio rekao je koliko je kartu platio, a nakon što je to rekao nastao je šok ---- 1700 KUNA
Jadrolinija ne da pljačka, nego pere, ubija, a taj bus mora i nazad sa otoka, znači još 1700 i sad računajte isplativost... BTW ATR plaća za svoje buseve 500kn po prelasku, ali to je poseban deal...

U pristaništu sam poslikao bus iznutra--- prva liga

Do našeg Citylinera jedna visoka dama -- S328DT

A iz trajekta izašla druga -- gb1050

Makina brutalis

Ima i lift za trajekt pa evo ga na ulasku

Ulazi i stara dama čiji prijevoznik je savršno pogodio ime

I moja makina

Na kraju sam ga ugodno pozdravio sa željom da se što prije opet vozim sa tim Citylienerom s tim da sad tek vidim koliko je šteta što je 487 izgorio zbog glupog kvara na klimi

slijedi povratak...

Tomek

Crna prometna subota, krećem za Zagreb ovaj puta autom, na Lošinju lovim ovaj puta gb486

Inače ovaj vozač je legenda, sjećam ga se prije 5-6 godina, dok je Croatia još bila na vrlo dobru glasu i dok su busevi puni išli sezonom na Lošinj, on je redovno vozio jedan od starih Translinera 510-VL i 512-VL koji su na otok dolazili stalno...
Stižem na trajekt, a kad ono guuuužva

Čekajući 2.45h na Meragu lovio sam buseve koji su dolazili na otok
Stiže gb1008

Kad se sjetim da je Cityliner na ovoj uzbrdici se zaljepio naprijed za auto ispred, onda ovaj Mercedes djeluje malo slabo -- isto su godište

Onda stiže Češka legenda -- a mi se žalima na TAM-ove na našim cestama

Sat kasnije AP Slunj Setra na redovoj liniji

Sagu o trajektima pogledajte ovdje...

http://vlakovi-ri-hr.4rumer.com/putnieki-brodovi-f36/trajekti-u-cresko-losinjskom-arhipelagu-t796.htm

Tomek

I evo na na otoku Krku, izmučeni od čekanja trajekta, kolona tek počinje

Krk sam prolazio jedan sat i još nešto malo vremena, dolaskom do Jadranske magistrale sam naletio na aute koji su na njoj stajali tako da smo krenuo za Križišće i uspon preko Hreljina na Oštrovicu, ali kolona je kod Križišća stala

I on je pozdravljao putnike koji su prolazili kraj njegove kuće

Križišće -- križanje gužva iz svih smjerova

Teta Setra

Teta policajka

Konačno uspio skrenuti prema Hreljinu

Kolona je više stajala nego se kretala

1304

I onda smo se konačno pokrenuli

No, vlak je uvijek brži  ;D

Došavši na autoput ulovio sam par buseva

ex ZET sad Zovko

I dolazimo 8 kilometara prije Lučkog  ;D

Kraj mene je projurio Transliner 0004

I evo nas pred Zagrebom - zapad, Globtourov Sideral sa tri osovine

I Jankomirski most -- toliko od mene -- uživajte

tomekk

nije mi jasno sad kako kažeš da su tankali 800 l, a nasao sam na netu vec prije  da ima tank od 520 l. Inače s Šargačevim ili Rusakovim(g.b.089 AP VŽ)  citylinerom se skoro svaki dan vozim u školu i mislim da je to jako dobar bus
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

maky

Citat: tomekk  u Kolovoz 18, 2008, 21:30:31
nije mi jasno sad kako kažeš da su tankali 800 l, a nasao sam na netu vec prije  da ima tank od 520 l. Inače s Šargačevim ili Rusakovim(g.b.089 AP VŽ)  citylinerom se skoro svaki dan vozim u školu i mislim da je to jako dobar bus
Koliko  znam, može se nadoplatiti za ugradnju još jednog tanka (ili za ugradnju većeg, nisam siguran)....

Inače, Cityliner je stara škola, takvi se više ne proizvode, niti će se ikad više proizvodit  :'(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

ikar

Konj

Informacija za tankove uglavnom Neoplan-ovi busevi svi imaju dva tanka
tj.rezervoara i rade na principu pretakanja.
Cityliner se i dalje proizvodi nakon ovog što je prikazan od CB,već su prošle tri
generacije tih tipova buseva.Što se tiče ovoga na slikama,samo se može reći
da se od davnina zna da CB ima dobar remont.
8) 8)

Tomek

Ali nevjerojatno je koliko je bus u dobrom stanju  :o, čovječe, iznutra je bolji od Pleso prijevozovih Tourisma u kojima se stalno vozim i koji su već svi pomalo rasklimani.. Ovaj ništa, a ide ko metak.. Svaka im čast, a i svaka čast i Neoplanu na toj generaciji Citylinera.. Ovaj novi osim po dizajnu mu nije ni do koljena..

Neo

Ja imam City-ja star je 13 godina, ja uz Bradinu obilzim golfa 3 kao od sale. Mislim jesam ja prazan ali ide kao lud a takav mi je i Space...
je zakon

Slavuj

Citat:Na Tifonovoj pumpi Setra UL319 od SB-a gb183 i Euroliner od Fenixa, s tim da smo Skyliner putem prestignuli i to na onom usponu na autocesti gdje su tri trake za penjanje te je osim Sky-a tamo prestignuto još jedno 10 autiju  Grin što govori da je City čista brutala -- inače vozači su ga tankali prije puta i to čuo sam da je utankao 800 litara  Shocked

kaj nije ovo samoborcekova setra na toj tifonovoj pumpi?

Tomek