Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Portos

Citat: Tomek  u Siječanj 14, 2014, 19:19:31
Koja 3 zglobna Mercedesa ne voze? 502, 515 i 518?
518 još od prije. 501 je treći.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Majstor

To će biti i njihov kraj ako ih se VG docepa
Samo mi sudite pošteno !

421

Citat: Portos  u Siječanj 14, 2014, 18:32:20
Meni nije jasno kako fali autobusa. Umjesto 62 Citelisa koji su više stajali nego vozili a vozili su u većem broju tek za Sve svete APD je dobila 15 solo Lion's City i 30 MB Citaro G. Dakle umjesto maksimalno 20-30 autobusa koji su mogli voziti isključivo na dvokratnim i ne-cjelodnevnim voznim redovima sada imate 45 autobusa koji mogu voziti cjelodnevne vozne redove. I gdje je tu onda nastao manjak? U međuvremenu su 3 MB 0405NG prestala voziti ali ne shvaćam gdje to fali autobusa i zašto?
OOps!
62 Citelisa
-15 Cityja
-30 Citaro G=
=17 autobusa / 2 više, ne 15, imaš pravo! Nisam računao one "zamjenske"! thumbs 1 Vijenac
Citat: Majstor  u Siječanj 14, 2014, 19:46:22
To će biti i njihov kraj ako ih se VG docepa
To i jest cilj!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Tomek

Ivan

Citat: MAN19464  u Siječanj 14, 2014, 19:55:28
jel može pojašnjenje?
Valjda se odnosilo na ono s prethodne stranice, da 4 prva Citara idu u VG... Mislim da jedino ZET može izvesti takvu glupost, Conecti su samo 10 mjeseci stariji, ali ne može čim je novije i čim je u solidnom stanju, čak ih ni ne koriste ali ne može u VG... Genijalci.

MAN19464

Majstor

Citat: MAN19464  u Siječanj 14, 2014, 19:55:28
jel može pojašnjenje?
Može,
Prometnice,radionicko osoblje,prethodno iskustvo sa bilo kojim drugim modelom vozila u VG i Citaro sam pa sebi njezan  - znaci uništenje
Daleko bolji bi bili Conecto ili SL ali ?
Samo mi sudite pošteno !

Dreamwalker

Ne vjerujem kaj čitam. Eto, baš sam se jučer vozio u 651 i bus je što se tiče ovjesa u totalnom rasulu. Ako izdrže tamo 2 godine, svaka čast.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Citat: Tomek  u Siječanj 14, 2014, 19:58:28
35 Citara, 170-174 iliti 554-558
Treba računati i da je APP dao 7 svojih Lion's Cityja u Veliku Goricu i da je 12 komada NG 272 rashodovano puno prije O405GN.

Uostalom, od ove matematike s oduzimanjem možemo zbrojiti koliko na kraju svatko ima "novih" (tj. nabavke 2008./2009.) svaki pojedini pogon ima (mini ne računam):

APP
solo 24+1+20+1=46, zglobni 18+40+1=59

APD
solo 27+15+1=43, zglobni 12+5+30=48

APVG
solo 7

Razlika postoji, ali nije baš ogromna, možda je trebalo još 5-6 dodatnih završiti u Dubravi, ali ne više, niti bi to trebao i mogao biti osjetni nesrazmjer...

Inače, preporučio bih vozačima i održavanju u garaži VG da se pobune protiv premještaja Citara, kad se raspadnu za par mjeseci njih će kljucat u mozak radi čega im se potpuni raspad dogodio na "novom" Citaru, bilo onome koji ga je kakti trebao zašarafit, bilo onom koji se nađe za volanom. Neka pobroje gdje i kako Conecti voze i neka šalju dopis da trebaju samo ono što Dubrava skoro uopće ne koristi (uostalom Conecti lijepo pokazuju u kakvoj "krizi" s izlazom je Dubrava ::|).

GT-R

Ja sad malo skrećem sa ove vaše rasprave ali me zanima što je sa onim zglobnim NG-jcima 312 što stoje u APD kod ograde već godinama parkirani? Dali se oni planiraju u rashod ili?
Sjećam se prije par godina, kada je bila supstitucija Držićeva-Zapruđe, vozili su NG-jci, bili su uređeni jer se sjećam da su imali nove siceve i iznutra bili kao novi, ugodno sam se bio iznenadio i kako bus ide.
Otad se u njima nisam vozio jer sam rijetko na zapadu i nikad ne naletim na NG, ali volio bih se u njima još provozati dok nisu otišli.
Naspram kockica iznutra su u puno boljem stanju bili.

Ivan

Nije tamo niti jedan NG 312, to su NG 272. Valjda su službeno još na prodaju ali ih nitko ne kupuje jer je boktepitajkakva komisija procijenila da vrijede više nego je itko spreman platiti, imam dojam da bi se slično dogodilo da i O405GN tamo stave, isto je kakti prije 5 godina Osijek bio zainteresiran za NG 272 pa ništa. Osijek se zadnjih godina modernizirao, ali ne znam zašto ih poslije godinu-dvije nisu donirali recimo Sisku koji jedva krpa kraj s krajem s prastarim SL 200 i samo dva nova zglobna Conecta, ostali su svi rashodovani, ili Splitu gdje voze još svakakve kante u većem broju... :( Bolje da su pošteno odslužili ostatak vijeka donirani ili za cijenu starog željeza nego da su ovakav zapostavljeni resurs, no eto, Zagreb ne zna kuda će s novcima, drugi se voze u 35 godina starim olupinama, tako to ide.

MAN19464

Baš malo razmišljam o prometnicama na linijama pavg-a, nisu one tako loše, najgore je na linijama 310 i 311
na svim drugim linijama, dosta su obnovljene.
Budući da je pravilo obavezno mercedesi na liniju 310, ako tamo pošalju citare, gotovi su.
na toj liniji nemoguće je nekasnit a cesta užasna.

Ivan

Citat: Ivan  u Siječanj 14, 2014, 22:11:53
Nije tamo niti jedan NG 312, to su NG 272. Valjda su službeno još na prodaju ali ih nitko ne kupuje jer je boktepitajkakva komisija procijenila da vrijede više nego je itko spreman platiti..
Inače, ne znam zašto autobusi poslije nekog vremena nisu išli na dražbu što je uobičajena praksa kod Holdinga za stare aute, kombije i nekretnine, radi čega je ostalo na fiksnoj cijeni koju je tako stručno procijenila komisija? ??? Uglavnom, ako se dobro sjećam, koštali su fiksno oko 210 tisuća kuna a iste takve se u Njemačkoj sigurno u nešto boljem stanju dalo kupiti za 30-ak tisuća eura pa nekako sumnjam da bi ih uzeo netko previše pametan, da su spustili cijenu sigurno bi se našao netko ako ne kod nas onda u Srbiji ili Bosni da ih uzme, ali ovako na kraju... Valjda je netko zaboravio da uopće postoje, ili se zamjerio pa rekao "ili će biti po našoj cijeni ili nikako".  ::|

Tomek

Ili čeka da odu u CIOS s kojim Holding ima ugovor da stalno mora tamo slati piliti vozila.