Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Ivan

Citat: Tomek  u Siječanj 14, 2014, 22:36:12
Ili čeka da odu u CIOS s kojim Holding ima ugovor da stalno mora tamo slati piliti vozila.
:P hm, zvuči zastrašujuće ali nije nemoguće, to bi tek bilo super dogovor, nećemo uzeti 150.000 kn od prodaje busa nego ćemo slat frendovima da se jami 10.000 kn na piljenju.

tramvajac 92

Kaj se tiče 272ki, oni uz mandlovu su poprilično očerupani iznutra i izvana i koriste se djelovi za 312ice (koji pašu).

GT-R

Sad idem malo u offtopic, ali sto mislite da se otvori tema u kojoj bi se stavljali svi modeli buseva koji su vozili i voze u ZET-u, sa slikom, sa karakteristikama, te po cemu se razlikuje od tog i tog (recimo ja nerazlikujem NG 272 i 312), te po cemu je bio poznat i zanimljiv, na kojim je linijama najcesce vozio itd. Znam da vas vecina iskusnijih to sve zna, ali nebi bilo lose da i mi manje upuceni znamo neke stvari. Vecina informacija ima u drugim temama, ali nebi bilo lose kad bi sve bilo u jednoj temi.

Shole

A moglo bi se al bi trebao to posložit netko ko zna skoro sve ;)  i poslije zaključat temu.  U  Riječkom podforumu postoji takva tema al je još uvijek nevidljiva vani jer nikako da ju uredimo do kraja.  Doduše tamo nisu samo po modelima, nego i garažni brojevi od 201 nadalje,  odnosno svi autobusi od 1965. godine na ovamo.

Portos

Citat: GT-R  u Siječanj 16, 2014, 14:39:37
Sad idem malo u offtopic, ali sto mislite da se otvori tema u kojoj bi se stavljali svi modeli buseva koji su vozili i voze u ZET-u, sa slikom, sa karakteristikama, te po cemu se razlikuje od tog i tog (recimo ja nerazlikujem NG 272 i 312), te po cemu je bio poznat i zanimljiv, na kojim je linijama najcesce vozio itd. Znam da vas vecina iskusnijih to sve zna, ali nebi bilo lose da i mi manje upuceni znamo neke stvari. Vecina informacija ima u drugim temama, ali nebi bilo lose kad bi sve bilo u jednoj temi.
To bi bio jako veliki posao i ne znam koliko daleko bi trebalo ići u prošlost. Nadalje ja bih znao napisati dosta toga od početka '80 na ovamo ali prije tog vremena podatke možemo naći u monografijama i starim slikama.
NG272 se od NG312 razlikuje isključivo po motoru i getribi a izvana ih nije bilo moguće razlikovati.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Shole

tramvajac 92

Recimo, 312ica ima 3 sjedala u zadnjem redu, 272ka ima 4

Ivan

Zadnji branik ima samo druga serija NG 312 (145-154), ali ima sasvim dovoljno drugih stvari po kojima se može prepoznati razlika, cijeli stražnji dio na NG 312 je drugačiji i prilagođen većem motoru, "hauba" je viša i zato je zadnje staklo manje, ali manji su i zadnji bočni prozori jer i hladila i usis za zrak su viši (a i širi, iznutra zato imaju stolicu manje u zadnjem redu), a postoji jedna stvar koju je ZET zapetljao da ih se može prepoznati i naprijed, NG 272 su došli s obručima na prednjim kotačima, NG 312 su imali ratkape koje su "izgubili" (koje su završile kod raznih privatnika po okolici, no nije bitno) i zato naprijed imaju samo šarafe. Zadnja serija NG 312 se još dodatno razlikuje po većem broju prozora koji se mogu otvoriti i bijelom MAN logu na prednjim vratima i drugom lijevom prozoru.

sokre

Portos

Lijepo ste vi to sve nabrojali ali to je ipak malo previše podataka za nekoga tko pokušava prepoznati bus u vožnji a nije toliko freek kao vi :-)

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

lovac27

Citat: kikas_usora  u Siječanj 14, 2014, 19:39:41
do kraja tjedna trebaju stici 4 citara u apvg 650,651,652,654..kartice gotove za gorivo

Nema ih a danas je nedjelja:)

Gb97

136 je završio karijeru, u APP-u stoji bez tablica, motor je izvađen, i čerupaju se ostali dijelovi :'(
Razlog rashoda je loša limarija, a mene sad zanima po kojem kriteriju biraju autobuse za rashod obzirom da je na 152 limarija bila u 500 puta gorem stanju od ovog, a njega su obnovili, a i motor od 136 je bio super i bus je išao ko metak

Shole

Stanje donjeg postroja, odnosno  šasije i nosača motora kao i mjesta oko nosača zračnih jastuka.  Ako je to sve trulo onda bye bye da je neznam kako lijep izvana.  Također može bit sav trul i na rupe izvana, ako je ovo navedeno OK  onda se limarija popravi

lovac27

Ivan

Pošto zglobnih u APP ima "na bacanje", ne čudim se da bilo koji NG 312 s malo većim problemom odlazi u rashod kad nema potrebe forsirati popravak, uostalom ipak već imaju 18 godina.

Citari 650-654 o kojima se pisalo prošli tjedan voze i dalje dubravske linije na kojima su uobičajeni.