Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

MAN19464

To su izvrsni autobusi, kad bi još uložili u njih neke novce, dugo bi još oni služili. Gb. 882 je bio najbolji bus te serije u pavg-u al mu je motor riknuo nazalost.

marin

Barem ste sad dobili opet veći dio njih, pa uživajte ;D

conecto

Znači sad smo došli do zaključka da su i TAM-ovi bolji od Citara.
A Citarima nije raskliman ovjes (što je zadnjih godina uglavnom sređeno na većini) nego unutrašnjost. Jako lupaju unutarnje obloge koje su se rasklimale nakon par mjeseci kad su bili novi i to je ono što je najgore napravljeno na njemu, a kod MAN-a daleko bolje.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Gradski i prigradski TAM je bio odličan bus ako si znao vozit i ako je posada pazila na njega.  Ako su svi jahali onda to nije sličilo na ništa.  Ista stvar i sa turističkom 119-icom.  Ako si kretao drugom onda se svakih 30 tisuća mjenjala lamela, sve je bilo raklimano i hauba je bila uvijek sva zasrana.  Ako si pak kretao prvom i imao malo "uha" bus se vozio ko violina.

Citaro je puno bolji za vozit od MAN-a,  puno je udobniji i za vozača i za putnika.  MAN je više radnik.  Iskustvo je (nažalost) pokazalo da ako se o autu ne vodi briga da je onda bolje da je radnik nego šminker.  Očiti primjer su naši Riječki Citari koji su u raspadnom stanju jer svi jašu po njima,  jedini svjetli primjer je 715 koji je zadužen i koji je full očuvan iako ima preko 400 tisuća, a ovi drugi 200 i nešto jer nonstop vise u remontu kao neispravni. 

Dakle,  kad bi se o autobusima vodila briga, kao što bi trebalo biti,  Citaro bi bio ugodniji za vozit i vozit se,  ali pošto to nije tako moramo ipak dat prednost MAN-u koji se pokazao kao bolje rješenje za nebrigu.  Citelisi (vaši) nisu mjerilo jer su se raspali na parkingu, da bi tek sad počeli normalno vozit.  Naši Riječki su OK, svi su zadovoljni,  vidit ćemo kolko će imat kilometara kad navrše godinu dana prometovanja

lovac27

Izrezani su 871,870 i mislim 844. Sad je valjda i 840 na redu. Vidio sam jučer u Mandlovoj. Treba te brojeve premjestit iz prodaje u rashod.

Ivan

Šteta za Eurobuse, tako mladi i solidni autobusi nisu trebali izaći iz upotrebe još dugo. Također mi nije jasno radi čega su u Šibeniku poslije dobrih iskustava s ona dva tamo umjesto njih uzeli samo rasturene O405N s kojima se uprava sad blamira kad su odmah odmah počeli krepavati.
Ako su počeli rezat Eurobuse onda da, vjerojatno ni NG272 a ni, još tužnije, malo korišteni 840 neće preživjeti. Stvarno žalosno da su povučeni iz prometa a još tužnije je da ih se nije moglo nekome poput Siska ili Karlovca pokloniti ili prodati za cijenu starog željeza nego su držali smiješne cijene, no tako izgleda žalosna Bandićeva vladavina i nesposobnost i rasipništvo ZG holdinga. >:(

TAM

Ajme pa di baš njih našli rezati. Pa što ih nisu dali Šibenik, a ne ove mercedes. Tri su se već pokvarila, a i ostali ne obećavaju. Šibenski eurobusevi najmanje vremena provode u garaži skoro ništa. Stalno su u pogonu i nikad se ne kvare. Baš su odlični jako mi je žao ovih eurobuseva što su izrezali.  :'(
Pa zašto ove NG-ove ne prodaju ili poklone Autotroleju, Prometu ili Libertasu. Oni bi se sigurno bolje brinuli za njih osmi Prometa.
Dani ponosa i slave!

lovac27

RIP 840 (nažalost izrezan). Svaki dan po jedan je izrezan.

lovac27

Izrezani su svi solasi u Mandlovoj koji su bili za prodaju. Sad je na redu 518,ostao je bez harmonike i dovezen je gdje su bili solasi.

Tomek

Jel se zna onda koji su NL-i 263 sa APP gar brojem i Citari preseljeni u VG?

lovac27

Evo podatka i nek se upiše u zet vozni park i autobusi po registracijama. U apvg su: gbr. 100, 101, 103,104,106,107,108,650,651,652 i 653.

tramvajac 92

Ako su 840 izrezali (a znamo da jesu), zakaj stoji još u popisu s oznakom da  je izrezan?

Tomek

Biti će maknut, šta je sa zglobnima, jesu i njih rezali?