Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Tomek

lovac27

MAN19464

MAN19464

Gb. 805 rashod. Šteta, jedan od rjetkih starijih autobusa koji neprokišnjava.

Ivan

... i zadnji gradski bus sklopljen u Hrvatskoj kojeg je ZET imao je otišao bez puno brige... Nadam se da će se netko jednog dana sjetiti jednog od još cijelih Eurobusa po drugim firmama da ga stavi u muzej prije nego odu u rashod, pošto su dosad svi drugi kandidati za čuvanje s vremenom zanemareni, no nije da se imam čemu previše nadati.

421

501 i 505 ostali bez pogonske i prijenosne grupe i čekaju dalju sudbinu.
510 predložen za otpis, bez registracijskih pločica jer teško da bi prošao rigorozni TP.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Šteta šta 501 i 505 isto nisu u Osijeku završili..

MAN19464

Takodjer 801 i 805 trebalo u Osijek poslat šteta što nisu.

Ivan

Ne znam zašto se sad može slati, i zašto samo u Osijek koji prosječno ima dobar vozni park, a ranije se uništilo sasvim solidni višak... Nije mi jasno kako se sad opet poklanja, a prije par godina nikom nisu dali ništa, trebalo je i sve one NG272 i preostale solo poslati Osijeku, Sisku, Splitu, Karlovcu poslije nego se vidjelo da se ne prodaju poslije godinu-dvije, mislim da bi i danas svi ili skoro svi još vozili jer prije žice su solidno sređeni i bili su u puno boljem stanju od 30 godina starih olupina po nekima od ovih gradova, no eto, umjesto da ih poklone kao sad O405GN, bahato su ih držali i kao nadali da će ih netko kupiti za pretjeranu cijenu koju su tražili, i zaboravilil na njih dok nisu postali beskorisna trulež, no kao, ima se, može se, pa radije uništiti nego pokloniti, pa onda ponekome dat ponešto kad nam se svidi... Da je bilo razuma ovaj višak uopće ne bi postojao, ali kad su već bili tako blesavi da stvore golemii višak, onda treba biti dovoljno pametan i solidaran da se pokloni onima koji ga stvarno trebaju umjesto da propadne.

lussin

Ivan

Za Rijeku bi NG272 bili malo spori kad se treba penjati, ali Split ne jer zapravo nema većih brda nego recimo linija 125 koju su zadnjih godina redovito vozili bez problema, ali moglo se i Rijeci ako bi im trebao neki od onih Eurobusa koji su vozili samo 8 godina prije nego su otišli u "žicu", takav bus bi na poklon vjerojatno uzela i većina prijevoznika u zapadnoj Europi a kamo li ne u Hr, ali Zagrebu nije valjalo i završilo je u starom željezu. ::|

Rijeku nisam spomenuo jer mi se uvijek čini da ima solidno održavan i pouzdan vozni park bez obzira na prosječnu starost, ovi a i neki drugi drugi gradovi (zapravo Osijek možda i najmanje) imaju u većem broju razvaljenije primjerke koji godinama samo čekaju rashod ali moraju na cestu jer nešto mora voziti...

421

Citat: Tomek  u Rujan 29, 2014, 23:55:42
Šteta šta 501 i 505 isto nisu u Osijeku završili..
A što ako 501 završi kod ĐĐ 101 i bude pod budnim okom milicijskog fiće : http://www.otk-ferdinandbudicki.hr/index.php/muzej  ?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Nisam neki nacionalist, ali mislim da bi žalosno bilo uzeti jedan od nekoliko tisuća standardnih njemačkih Mercedesa umjesto da se proba spasiti jedan od (zasad barem, a nova proizvodnja nije na vidiku) zadnjih i općenito ne mnogobrojnih gradskih autobusa ikad sklopljenih u Hrvatskoj.

421

Kad je već prvi niskopodni  bus123 MAN u Hrvata završio u reciklaži, mora li i prvi MB?
Bolje išta no ništa!
A proizvodnja  bus123 postoji: http://www.azcrobus.hr/hr/info/zora/