Vozni park – komentari (2)

Autor Paško, Travanj 20, 2018, 10:13:51

RV

Paško

Zasada jest, istekla mu je registracija prije skoro tjedan dana. Zato je registriran #233 i sad nosi tablice ST-8159-P.

A registrirano je i još novih Citara, neki od njih su:

022 - ST-8247-P
023 - ST-8246-P
025 - ST-8248-P
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Kad smo kod toga, vozio sam se danas vrlo kratko (jednu stanicu) s novim C2. Lijep je osjećaj ući u njega, osvjetljenje ugodno, a bus je prostran. Zasad se još ne čuje, no ništa ne mogu reći za tako kratku vožnju. Nažalost, imaju jednu manu na koju su mi se već požalili neki vozači i koja je i mene neugodno iznenadila. Treća vrata mogu se otvoriti samo pritiskanjem STOP botuna kraj njih. Samo to je već dovoljno za dodatne frustracije putnika i vozača, no ima još. Pritiskao sam botun koji je na desnom stupu kraj vrata i čudio se zašto se ne žele otvoriti - ispada da se mogu otvoriti samo preko lijevog botuna. Čemu to?! Tko god je to naručio očito se nikad nije vozio u splitskom autobusu.

Sule

Navodno vozace salju na obuku vezano uz nove citare, a ujedno i zbog tih trecih vrata.

Paško

Da, vozači su išli na obuku u garaži - to je standardna procedura kod dolaska velikog broja novih tipova autobusa. Svejedno, takvo naručivanje vrata za Split je jednostavno pogrešno. S tim smo dobili duže stajanje na stanici, putnike koji ne znaju gdje će jer ne gledaju što im piše ispred (a papiri na kojima piše da se treba stisnuti botun nagrđuju izgled vrata) i vozače kojima sve to ide na živce. A onda sve to svesti na samo jedan botun je još dvostruka pogreška.

man323

Pošto Citari imaju botun za treća vrata, onda bi morali imati i botun iza oplate iznad trećih vrata gdje se može odabrati način otvaranja vrata: ili preko automatike ili ručno od strane vozača.

elez

Opet ce bit scena ko sa #307 i #308 kad krene urlanje "ZADNJAAAA" a vozac to ponekad ne cuje ako je bus pretrpan i onda krene beštima i kletve...
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

I dok je #195 otišao u rashod (ne znam razloge), vatreni #194 ponovno je na cestama. Morao je i on drugi put na tehnički zbog tri razloga. Za prvi vidite kako je riješen.

REGISTARSKE PLOČICE, OŠTEĆENJE SA ZAMJENOM
IZVRŠNI KOČNI ELEMENTI RADNE KOČNICE, RAZLIKA KOČENJA LIJEVO - DESNO
SVJETLA REGISTARSKE PLOČICE, NE RADE

Od ostalih SG 313 (ako ne odu u rashod) na meniju su #188 za koji dan i #191 idući mjesec.

man323

Radi kočnica je jedva prošao tehnički jer pravilnik dopušta maksimalnu razliku sile kočenja lijevo - desno 25%, dok 194 ima 23%.
194 će tek u rashod kada netko nastrada, prije ne.

XDonald

Bas danas san se vozio u njemu na 17ki, iz sigurnosnih razloga ne sidin vise dalje harmonike!  >hammer< ocito im je prirasta srcu pa ga se ne rjesavaju 😂😂 ...

Paško

Izgleda da su kočnice boljka svih (starijih) Prometovih autobusa.

Sule

Osim Iveco Daily-a koji je standardan za ispostavu Trogir, maloprije sam ulovio na kolodvoru i ove buseve: #217, #220, #245, #247, #297, #305, #306.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

Paško

Citat: amfan  u Rujan 27, 2019, 16:00:27
Izgleda da je direktor ipak djelomično u pravu jer su u garaži Citari do g.b. 030, registrirani.

A #027-030 dobili su tablice s brojevima za dvije tisuće manjim od brojeva prvotno registriranih C2. Kao da se ovi iz Prometa namjerno trude otežati mi sastavljanje popisa voznog parka. ::|

026 - ST-8193-P
027 - ST-5619-P
028 - ST-5618-P
029 - ST-5614-P
030 - ST-5613-P

BTW, koji je pametnjaković ovako nalijepio garažni na #027? >hammer<

man323

Na Citarima je sve nekako brzinski i totalno bezveze zalijepljeno, pa ni ti jedan garažni broj straga nije lijepo ravno zalijepljen.

Paško

Meni ovo na #027 čak izgleda skladnije od ostatka, ali ne možeš na jedan nalijepiti kako ti dođe ako je svima ostalima na istom mjestu.