Uvođenje glasovne najave stanica u autobusima

Autor trolej_trola, Ožujak 02, 2019, 20:24:35

trolej_trola

Citat: NP-549  u Srpanj 28, 2019, 21:17:28
Nije greška u IJE i JE,  nego govorite o dvije stvari koje uopće ne znače istu stvar.  Isuse bože ja sam obični vozač koji je još k tome mrzio Hrvatski i čitat lektiru pa znam neke elementarne stvari.

Mislim da je svakako nebitno tko se s kojim poslom bavi te to neznaci da obican vozac nezna hrvatski jezik jer ima nekih koji su zavrsili vise skole pa ga pricaju i pisu gore... ugl ovdje smo kako bi raspravili te se međusobno ispravili u greškama koje se svima nama događaju. Utvrdili smo kako se u Autotrolejovoj terminologiji kaže Sljedeće stajalište sad dali će se reći " Sljedeće stajalište je (...) ili Sljedeće je stajalište". Sad sam iskreno u nedoumici jer mi osobno Sljedeće je stajalište nekako zvučnije...

Boki651

Sljedeći - onaj koji slijedi iza nečega
Slijedeći - prateći nekoga, nešto

Što se tiče nastavka, da li stajalište, postaja, stanica, mislim da je najispravnije stajalište, jer postaja uopće nije pravi kontekst, npr. policijska postaja

421

@smogovci.bbb2
1. no names bez dozvole prozvanog.Čemu to, osim samohvale poznavanja nekoga u lancu?
2. u samim počecima rada ATRONA postojala je mogućnost da vozač može birati jačinu najave. Baš zbog neujednačenosti glasnoće solomonsko rješavanje problema bila je srednja vrijednost glasnoće koju je zadala i blokirala služba održavanja ATRONA uz oduzimanje te mogućnosti vozaču koja je ostala i traje do dan danas. Obzirom da je sistem dao svoje i zastario, znanje šifre nije potrebno, pa je stanje ovakvo kakvo je. Činjenica koja je nepobitna jest da taj sustav nije nikada radio 100%, a postoje funkcije koje uopće nisu iskorištene.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Čelični

Citat: Boki651  u Srpanj 29, 2019, 18:09:48
...
Što se tiče nastavka, da li stajalište, postaja, stanica, mislim da je najispravnije stajalište, jer postaja uopće nije pravi kontekst, npr. policijska postaja
Ili npr. radio postaja (po novom hrvatskom pravopisu)  ;D

NP-549