Nabavke novih autobusa (2)

Autor ManNLNG, Srpanj 02, 2017, 16:35:45

Portos

#930
U APP je 14 Iveca i 8 MAN-ova. Svi imaju ZET naljepnice ali još niti jedan nema garažni broj niti reg.pločice. Sve školske autobuse su parkirali uz istočnu ogradu a 135, 165 i ostale koji su stajali pokraj praonice i stanice za dnevni pregled također maknuli od tamo. 10 Iveca je stajalo na parkingu školskih, 1 MAN ispred praonice, 1 u praonici, ostali su bili na sjeverozapadnom dijelu parkinga.


PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

dominik,

#931
I opet ratkape na City-ima i mali prednji displayi na Crossway-ima.

NP-549

Ne stane na Crossway veći display,  al rezolucija mu je ista ko na MAN-ovom.

dominik,

#933
Stanu bez problema samo treba znati naručiti, uostalom imaju ih neki prijevoznici po EU.

Ivan

#934
Vidio sam ih jučer u APP, baš ništa zanimljivo za primijetiti.

Jedino opet radkape na MAN-ovima... Koliko puta se mora ponoviti jednostavna lekcija da to u ZET-u samo smeta, vrlo brzo kad se napola izgube i ružno izgleda, i ukratko ne funkcionira?

A što se tiče raspodjele, ja mislim da ovako male serije jednostavno nema smisla dijeliti, najbolje bi bilo NL u APD gdje su već zglobni, a CrosswayLE u APP jer ima još i više nego dovoljno prigradskih linija za pokriti uz ove gradske koje kako-tako funkcioniraju s LE-om, iako naravno treba se bojati da talenti ne nastave kud su krenuli sa 123 na kojoj otpočetka nije baš zgodno, a ne kužim ni otkud im ideja da budu redovito na 127; no i da ih s njih maknu s ukupno 30 komada ima još bar desetak linija gdje stvarno jesu potrebni, i iznad toga dodatno bi dio mogao u VG (iako, kako rekoh, možda se treba bojati da genijalci ne nastave sa 160 itd. nego sa 118 i 126 jer su u dubokoj pameti jednostavno programirani da ništa novo ne smije na Savski most, ali nadam se da bi bar prva serija onda mogla a druga tu gdje je sad prva -.-)

MAN truck bus

Citat:
OBNOVA VOZNOG PARKA ZET-a
U sklopu obnove voznog parka ZET-a, nabavljeno je novih 29. autobusa. Sutra (25.6.2020.g.) u ZET stiže 14. novih  poluniskopodnih IVECO i 8 MAN  autobusa za prijevoz putnika u gradskom prijevozu. Autobusi će biti na promociji 25.6.2020.g. u 8 sati u garaži Podsused. Uskoro treba stići i preostali 7 autobusa marke MAN. Autobusi će biti raspoređeni u garažama Dubrava i Podsused u jednakim omjerima. Isti će u promet po ispuni svih tehničkih uvjeta. Novi autobusi će poboljšati uvjete rada vozača i unaprijediti kvalitetu prijevoza u Gradu Zagrebu.

Izvor: Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Zanimljivo kako znaju naručiti i vanjske retrovizore.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Kvaliteta već Servisno vozilo kraj Iveca
Pokvarili se od Resnika do Podsuseda 🤣
Samo mi sudite pošteno !

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/u-voznom-parku-zet-a-nova-22-autobusa/7298
U VOZNOM PARKU ZET-A NOVA 22 AUTOBUSA

Nova 22 autobusa, od Ugovorom predviđenih 29 autobusa, predstavljena su u četvrtak u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu.
Riječ je o 14 poluniskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model Crossway LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta, te o 8  od 15 ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta.
Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ,,Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o." u vrijednosti od 55.836.012,50 kuna koji je potpisan u siječnju prošle godine, a sufinanciran je s 85 posto iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok se 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.
Na predstavljanju autobusa, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park.
 ,,Ovo je standard organiziranog javnog prijevoza kojeg dižemo na još višu razinu. Novi autobusi jamče vožnju u boljim i kvalitetnijim uvjetima, a putnicima želim sigurnije i udobnije putovanje te ih pozivam da poštuju epidemiološke mjere koje su propisali Nacionalni i Gradski stožer civilne zaštite", kazao je gradonačelnik Bandić.
Povećavanje usluge kvalitete javnoga gradskog prijevoza je najvažniji strateški cilj ZET-a, a dostupnost usluge svim kategorijama putnika i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja.
,,Zahvaljujući nadležnom Ministarstvu i Središnjoj agenciji za financiranje projekata Europske unije uspjeli smo nabaviti ove autobuse čime će našim putnicima biti osigurati dostupniji prijevoz. Polovicom srpnja stiže i preostalih sedam ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN", kazala je direktorica ZET-a Ljuba Žgela te dodala kako će novi autobusi voziti samo na području Grada Zagreba s obzirom da su financirani sredstvima a iz EU fondova.
Zahvaljujući motorima Euro 6, novi autobusi visokog su ekološkog standarda koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova, a uz to su opremljeni su pristupnim platformama za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, te su klimatizirani i opremljeni video nadzorima.
 ZET će nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju svog voznog parka kako bi osigurao čim kvalitetniji, sigurniji i udobniji prijevoz putnika.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

EUROBUSZG

Imaju Manove sjedalice sa fainsa presvlakom kao na svim cityima!

vrba

Bolje bi bilo da su uzeli Fainsa sjedala jer mi se čine izdržljivijima. Na nekim Crosswayima su presvlake već istrošene i zmazane pogotovo u zadnjem redu.

Tomek

Iz lošega u gore, onaj tko je lijepio naljepnice na njih je pokazao teški seljakluk.. Prestrašno kako su ih unakazili. Ovakav ZET je stvarno jad i bijeda.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

dominik,

#944
Ovo je stvarno dno dna. Nadam se da će barem ove prednje naljepnice "slučajno" opasti.