ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

tramvajac 92

Minhen ne baca u rashod, nego ih povlače iz prometa i prodaju. Ima u oglasniku Citaro G sa 873 tkm, ex. Minhen, 2009. godište. Gledajte to i ovako, kod nas busevi voze 3 smjene, sve dane u tjednu. Ja vjerujem da se kod njih zbog veće rezerve pazi da isti bus nije vani po 20 sati.

Jasno, vide se tragovi upotrebe ali ne izgleda u raspadnom stanju kao neki naši:
https://autoline.info/-/sale/articulated-buses/Mercedes-Benz/O-530-G-Citaro--20121612390842030100

Akropola

Treba gledati i jednu drugi stranu. Vani busevi imaju žutu traku,paljenje semafora automatsko te je bus manje opterećen. Istina vozi više km nego kod nas pod danu.

sofer29

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 04, 2023, 12:14:04Minhen ne baca u rashod, nego ih povlače iz prometa i prodaju. Ima u oglasniku Citaro G sa 873 tkm, ex. Minhen, 2009. godište. Gledajte to i ovako, kod nas busevi voze 3 smjene, sve dane u tjednu. Ja vjerujem da se kod njih zbog veće rezerve pazi da isti bus nije vani po 20 sati.

Jasno, vide se tragovi upotrebe ali ne izgleda u raspadnom stanju kao neki naši:
https://autoline.info/-/sale/articulated-buses/Mercedes-Benz/O-530-G-Citaro--20121612390842030100

Za tu cifru po vozilu Senf moze dopeljat 40 komada bez problema i barem jos 10 komada koji su imali nesrecu za manje novce da imaju za djelove...da se pokrpa dok mu ne krenu vozit busevi na alternativni pogon jednog lijepog suncanog dana

tramvajac 92

Vjerojatno dosta dijelova i paše. Mi imamo takve, samo E4 a ne E5 kako oglas kaže.

sofer29

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 04, 2023, 19:01:55Vjerojatno dosta dijelova i paše. Mi imamo takve, samo E4 a ne E5 kako oglas kaže.
Vjerojatno bi dost tog pasalo,osim tih nekih senzora i slicno oko ispusnog sustava il nekaj kaj daje razliku izmedu E4 i E5 motora...nisam mestar mehanicar da bi znal


Al kad bi uzeli te buseve za sva tri pogona,svima bi bilo ljepse delati

tramvajac 92

Za dva. ;) U VG nema zglobnih, kao što i sam znaš.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Dobro kemijsko ne bi škodilo većini našeg voznog parka, nažalost.

sofer29

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 05, 2023, 09:12:06Za dva. ;) U VG nema zglobnih, kao što i sam znaš.
za APVG se uzmu solasi 🤷�♂️

smogovci.bbb2

https://gorica.info/2023/09/09/da-biste-vozili-zet-ov-tramvaj-sami-morate-platiti-2600-eura-za-skolovanje/
ZET nudi posao ili navlači ljude za nos: Kandidati sami moraju platiti 2600 eura za školovanje?! Dobro je da si i tramvaj ne moraju kupiti...
Potraga za radnicima pretvorila se u pravi maraton. Poslodavci na razne načine pokušavaju privući i zadržati radnike kojih nedostaje na tržištu. Kada se pojavi oglas da tvrtka traži 50 vozača onda takav natječaj odmah privuče veliku pozornost javnosti. Tvrtka je Zagrebački električni tramvaj, poznati ZET, a ono što posebno bode u oči u tom natječaju je informacija da kandidati koji budu odabrani sami moraju platiti tečaj osposobljavanja koji traje šest mjeseci. A tečaj košta 2600 eura i provodi ga Škola za cestovni promet na Kennedyevom trgu.

Nekada je ZET plaćao prekvalifikaciju

Kako smo doznali u školi, ranijih godina ZET je snosio troškove prekvalifikacije, ali to je sada ukinuto i kandidati sami moraju platiti tečaj. Ako znamo da je početna plaća vozača ZET-a 1150 eura neto, bez dodataka i prekovremenih sati, onda je jasno da će radnici morati raditi više od dva mjeseca da bi otplatiti školovanje.

Nakon što smo objavili tekst o ZET-ovom natječaju i uvjetima, reagirali su brojni čitatelji Gorice.info. Donosimo nekoliko zanimljivih komentara s Facebooka:

,,Ovo je samo kod nas, sam sebi plaćaš školovanje...dobro da još ne moraju i tramvaj kupiti."
,,Pod tim uvjetima, se nitko neće prijaviti. Najbolje da Tomašević i ekipa sjednu u tramvaj i neka voze, a i to ne bi bili sposobni obavljati."
,,Ko će vam platit školovanje i još bit na određeno vrijeme. Kaj ste vi bolesni?"
,,Sad je prilika da uhljebite mlade političare."

Koliko su ZET-u potrebni vozači, pokazuje i informacija da na razgovor zovu osobe koje su prije nekoliko godina predale molbu za posao. Svih ovih godina nitko ih nije zvao, ali sada je očito voda došla do grla pa su ljudi u Kadrovskoj prisiljeni posegnuti u arhivu i pregledavati davno primljene molbe. Potvrdio je to također jedan od naših čitatelja u komentaru na Facebooku.

U ZET-u šute

Pitali smo ZET hoće li vozačima refundirati troškove prekvalifikacije i mogu li radnici računati nakon što istekne godina dana rada na određeno da će dobiti ugovor na neodređeno vrijeme. Ni nakon dva dana čekanja, ZET nije odgovorio na naša pitanja.
Podsjetimo, traže 50 vozača tramvaja, trebate imati srednju stručnu spremu, minimalno 21 godinu života, važeću vozačku dozvolu "B" kategorije te biti zdravstveno sposobni.
Posao je na određeno vrijeme od godinu dana. Radi se u smjenama, subotom, nedjeljom i blagdanima. Ako imate 2600 eura i spremni ste izdvojiti šest mjeseci za prekvalifikaciju, posao je vjerojatno vaš.

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zag


tramvajac 92


421

Što je s drugim prijevoznicima, niti slovca o tomu.
Demantirajte me!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zagrebackapekara

da li u Zagrebu fali jos negdje nocna linija?

MAN truck bus

Da, noćni 281 za početak.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"