ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

smogovci.bbb2

U Renatu Peteku koji iz ničeg proizvodi famu hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Dakle,  :-[ kakav je odnos prema kulturi (tehničkoj), što nije čudo obzirom na strukture.
Već smo propustili dva kapitalca: MAN SG gbr 586 i MB O305 gbr 706 koji su završili rastopljeni u nekoj čeličani.
Dragutin Mandl nije to zaslužio.

@smogovci.bbb2  >>>  Peteku se raspršuju metci, ali barem gađa i puca  good_boy

Želite li kupiti zagrebački tramvaj, popularnu 'tresku'? Sad je prava prilika, prodaje se jedan!
Objavio tea.sojat -31. listopada 2020.
Povijest zagrebačke 'treske' počinje prije više od pola stoljeća, i to 1951. godine. Tramvajska motorna kola TMK 101, popularni "Stojadin", je jedan od najstarijih zagrebačkih tramvaja koji se i dalje mogu vidjeti na zagrebačkim tračnicama. Projektiran je pod vodstvom ZET-ova inženjera Mandla kao glavnog konstruktora, a prvo je vozilo dovršeno 30. travnja te godine u ZET-ovoj tramvajskoj radionici.
Zagrebačka 'treska' je apsolutno jedan od simbola Zagreba. Svojom plavom bojom, jedinstvenim dizajnom, prepoznatljivom 'škripom' kod prolazaka zavojima predstavlja simbol Zagreba i budi brojne uspomene.
Simbol tramvajskog prometa nastao je u samom srcu Zagreba, gdje su ga napravili hrvatski inženjeri prema projektu Dragutina Mandla. Prije njega su prvo bila mađarska motorna kola proizvodnje Ganz-Mavag, potom su došli tramvaji M-24 koje je također projektirao Mandl, a onda na scenu dolazi serija 101. Iz ZET-ove radionice prvo je izašao samo jedan prototip, a nekoliko godina kasnije uslijedila su još dva. Proizvodnja je potom prebačena tvrtki Đuro Đaković, koja je proizvela još 60 vozila, a naknadno je nabavljeno osam vozila te iste serije iz Osijeka. Ukupno 71 tramvaj iz serije 101 prevozio je svakodnevno zagrebačke putnike sve do početka novog tisućljeća.
Ovaj simbol Zagreba sada možete imati samo za sebe. Naime, Muzej automobila Ferdinand Budicki u čijem se fundusu nalazi isti, odlučio ga je prodati.
Upitali smo vlasnika Muzeja automobila Ferdinand Budicki, Valentina Valjka zašto se odlučio za prodaju istog, a on nam pojasnio tužnu stranu priče:
"S obzirom da smo prije tri godine napustili veliki industrijki prostor nekadašnje tvornice Pluto gdje se nalazio Muzej automobila Ferdinand Budicki i gdje smo bili u mogućnosti izložiti fundus velikih gabarita, a kako se trenutno nalazimo u shopping centru West Gate, nismo više u mogućnosti izlagati isti, pa tako tramvaj već preko tri godine stoji i propada na ZET-ovom okretišu Dubrava", kazao je vlasnik Muzeja, te dodao:
"Smatram kako je puno bolje rješenje da tramvaj dobije novog vlasnika koji će mu udahnuti novi život te će tako 'treska' na nekoj novoj lokaciji imati puno veći smisao nego da propada kao što je to slučaj danas.
Moja želja bi bila da tramvaj dobije novo unikatno mjesto u kojemu će moći uživati građani, ali i kako bi se sačuvao ovaj dio industrijske gradske baštine", poručio je Valjak.
Stoga, ako imate ideju kako ga iskoristiti, sad imate priliku! Sve informacije možete dobiti na broj telefona 099 229 0161.
https://www.zagreb.info/potrosacki-kutak/zelite-li-kupiti-zagrebacki-tramvaj-popularnu-tresku-sad-je-prava-prilika-prodaje-se-jedan/294967/

GRAD I MUZEJI BEZ INTERESA
U prodaji popularna zagrebačka "treska": "Stoji na okretištu u Dubravi i tamo nam kradu lampe s njega"Piše M.V. , 02. studenoga. 2020. @ 16:29  KOMENTARI2min.
Simbol Zagreba star više od pola stoljeća, popularno zvana "treska", traži svojeg novog vlasnika. Oglašena je za prodaju ili iznajmljivanje i čeka zainteresirane koji će joj podariti nov život.
Popularna zagrebačka "treska" oglašena je za prodaju ili iznajmljivanje. Iza oglasa na društvenoj mreži stoji Muzej automobila Ferdinand Budicki.
"Treska, Stojadin ili 101, kako želite, sve su to njegova imena i svi ga znaju, a radi se o popularnom plavom tramvaju koji je simbol Zagreba više od pola stoljeća", kazao je vlasnik muzeja Valentin Valjak za DNEVNIK.hr.
Na pitanje zašto se odlučio na prodaju tramvaja, kaže da za tresku više jednostavno nema mjesta.
"Mi smo u Zagrebu imali ga izloženog ispred ulaza u muzej. U Westgateu nemamo mogućnost izlaganja, stoji nam na ZET-ovom okretištu u Dubravi i tamo kradu s njega lampe. Odlučili smo se pomoći treski da nađe neki bolji život u vlasništvu nekog drugog. Bolje da se izvuče iz te priče", dodaje Valjak.
"Tramvaj je težak 15 tona, a ovaj grad nema senzibiliteta za izlaganje svoje povijesti. Nudili smo ga gradonačelniku i Tehničkom muzeju, oni nemaju interesa pa smo odlučili ići privatno", navodi Valjak.
Po Europi su brojni gradovi koji upravo ovakve simbole svoje povijesti izlažu na trgovima ili u muzejima.
"Kod nas interesa za to nema. A ljudi me zovu, javljaju se na oglas. Ovaj tramvaj može poslužiti za kazalište, ugostiteljstvo, mogućnosti su velike, a priča je atraktivna", smatra Valjak.
Inače, treska datira iz polovice prošloga stoljeća, radi se o jednom od najstarijih zagrebačkih tramvaja. Iz radionice ZET-a izašao je prototip, nakon nekoliko godina izašla su još dva tramvaja, a onda se proizvodnja preselila u Đuro Đaković. Ukupno je 71 tramvaj iz serije 101 vozio po zagrebačkim tračnicama.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/muzej-automobila-fendinand-budicki-prodaje-tramvaj---626517.html
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Zanimljiv si lik 421. Bježiš od odgovornosti ko vrag od tamjana. Ne bi li tvrtka čiji si zaposlenik trebala sačuvati vozila iz svog voznog parka. Imate ARZ koji ih može srediti i konzervirati. Al ne. To treba uraditi netko drugi 👏

421

Nisko udaraš, ("Bježiš od odgovornosti ko vrag od tamjana"), ali opraštam ti jer "Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421.
Naime, vozio sam navedene 586 i 706, te se vozio u mladim danima u treski, pa sam emotivno vezan za prometala mog života koji mi je postao profesija.
Dio još živuće ekipe s foruma sudjelovao je u akciji POKUŠAJA spašavanja 586 kod ZETa i AH > fail.
Za 706 smo sve pripremili i bili voljni odraditi  (u logističkom smislu) povratak u postojbinu, ali banalne stvari su prevagnule, a politika presudila. > fail
Stoga,  :-X i ne stavljaj mi toliki teret na leđa ( "Al ne. To treba uraditi netko drugi") i sol na rane.
Niti ja, kao pojedinac, niti ujedinjeni forumaši, niti ex vlasnik nisu uspjeli u naumu spašavanja ikona s gradskih prometnica od zaborava. Nit je postojala volja, niti želja za spasom od struktura, kao što je i sada slučaj. Tu nema materijalne i političke koristi, "ta korona je, baš ćemo se baviti komadom željeza."
A što si ti napravio, gdi si TI bio `91?
BTW Tomek je dio priče, pa očekujem njegov osvrt.
Jesam li i dalje zanimljiv lik u tvojim  buljo  ??? hi
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Ne razumijem ovu raspravu, pa nije 421 glavni direktor ZET-a da odlučuje o muzeju vozila. On je kroz godine pokazao mnogostruko više entuzijazma nego oni koji su trebali, koji ga zapravo nisu uopće pokazali..
Inače pokušao se spasiti i SG220 gbr 300, al nažalost ni od toga nije ništa bilo.
Od O305G koji je trebao ići nazad za Passau to je trebao biti gbr 705, jer kad su Njemci skužili da je još živ 1000. proizvedeni O305G gbr 706 je već bio rashodovan. Nažalost i to je propalo. Tramvaje je ZET dosađa sačuvao, što se autobusa tiče čista 0.

smogovci.bbb2

Objasnite, zašto bi sačuvali vozila koja nisu HR proizvod?! 586 samo zato što je natukao 2 miliona kilometara?! 586 mi dođe ko ona metla od Brzog u Mućkama, ista metla dugi niz godina jedino što joj stalno mijenja šibe. Da su se sačuvali autobusi TAZ-a ili EUROBUS-a još bi i shvatio al plakati za licencnim janez/švabom stvarno mi je ::|

Tomek

Nažalost tvoju razinu tehničke kulture dijele i oni koji upravljaju ZET-om.
Česi npr. već imaju najstarije Citelise u svojim flotama određene koje će ostaviti za muzej jer se čuva od svakog tipa po jedno vozilo. Mi smo sve bacili i povijesti više nemamo. A da imamo moglo bi se i zaraditi, da je ostao neki SG 220 živ bio bi atrakcija već danas kao što su SU 220 u Dubrovniku.
BTW ZET je oko 2008. bacio većinu svoje arhive tako da danas isključivo zahvaljujući par entuzijasta tu s foruma, a i par koji rade u ZET-u su neke stvari sačuvane, sam ZET ne zna koliko je imao i kojih autobusa i ostalih vozila.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 01, 2020, 22:01:16
U Renatu Peteku koji iz ničeg proizvodi famu hi
@smogovci.bbb2  >>>  Peteku se raspršuju metci, ali barem gađa i puca  good_boy
Gle, pogodio je ! "Pazi Mirko, metak! Hvala Slavko!"

IPAK POGREŠKA!
'MUP natjerao Bandićevu ekipu da potrgaju tek asfaltiranu cestu i nogostupe!'
Objavio Zagreb .info -5. studenoga 2020.
"Nakon mnogobrojnih primjedbi i protesta stanovnika Gračana, Bačuna i Markuševca kao i MO Gračani PROJEKTANT i Izvođač radova priznali su pogrešku i moraju trgati dio novoizgrađenog nogostupa jer se autobusi i automobili ne mogu uključiti ponovo u Gračansku cestu a da ne prelaze u suprotni vozni trak. Ali očito da projektant i izvođač imaju još problema sa radijusom lukova oko kružnog toka. Takoder zanimljivo unutar kružnog toka i parkirališta sve puno malih bazenčića", zaključuje je danas putem svog Facebook profila Marijan Kos, predsjednik Mjesnog odbora Gračani.
Podsjetimo, riječ je o dionici kod prve početne postaje žičare na čiju je problematiku prije nekoliko dana upozoravao i gradski zastupnik Renato Petek koji je snimio način na koji ZET-ov autobus tamo prometuje što predstavlja veliku opasnost za ostale sudionike u prometu.

https://www.zagreb.info/aktualno/ipak-pogreska-mup-natjerao-bandicevu-ekipu-da-potrgaju-tek-asfaltiranu-cestu-i-nogostupe/296090/

Tomek

Nevjerojatno da je naš forumski stručnjak za tehničku baštinu i branjenje aktualne nesposobno-lopovske vlasti u gradu krivo procijenio ovo prometno sranje koje su gore kod Dolja napravili. Baš sam šokiran, glavno da se posro po Peteku.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zagreb.hr/obilazak-gradilista-plinske-punionice-zeta/163527
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilište punionice s tlačenim prirodnim plinom Zagrebačkog električnog tramvaja na križanju Ulice kneza Branimira i Štefanovečkog zavoja.
Riječ je  o punionici koja će raspolagati sa 4 dispenzera sa po 2 priključna mjesta uz brzinu punjenja otprilike 30 autobusa na sat.
,,Završetak radova planiran je za 6. svibnja 2021.", kazala je Dragica Lupić, rukovoditeljica poslovnog područja investicija i razvoja u ZET-u te naglasila kako će u ovoj prvoj fazi punionica biti u funkciji  ZET-a, ali sukladno potrebama, moguće bude raspoloživa i u komercijalne svrhe.
Jedna ZETova punionica nalazi se u Podsusedu, dok je ova namijenjena za istočni dio grada, a kako bi se smanjio broj nultih kilometara od garaže do odlaska na liniju. good_boy

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Studeni 06, 2020, 01:14:02
Nažalost tvoju razinu tehničke kulture dijele i oni koji upravljaju ZET-om.
Česi npr. već imaju najstarije Citelise u svojim flotama određene koje će ostaviti za muzej jer se čuva od svakog tipa po jedno vozilo. Mi smo sve bacili i povijesti više nemamo. A da imamo moglo bi se i zaraditi, da je ostao neki SG 220 živ bio bi atrakcija već danas kao što su SU 220 u Dubrovniku
Ne znam što se čeka, imate priliku u Splitu, ima SG 220 na bacanje

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Studeni 06, 2020, 11:38:12
Nevjerojatno da je naš forumski stručnjak za tehničku baštinu i branjenje aktualne nesposobno-lopovske vlasti u gradu krivo procijenio ovo prometno sranje koje su gore kod Dolja napravili. Baš sam šokiran, glavno da se posro po Peteku.
Na Petekovom videu nije vidljivo ono o čemu je pisao. Na to sam se referirao

421

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 06, 2020, 18:03:55
Izvor: https://www.zagreb.hr/obilazak-gradilista-plinske-punionice-zeta/163527
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilište punionice s tlačenim prirodnim plinom Zagrebačkog električnog tramvaja na križanju Ulice kneza Branimira i Štefanovečkog zavoja.
Riječ je  o punionici koja će raspolagati sa 4 dispenzera sa po 2 priključna mjesta uz brzinu punjenja otprilike 30 autobusa na sat.
,,Završetak radova planiran je za 6. svibnja 2021.", kazala je Dragica Lupić, rukovoditeljica poslovnog područja investicija i razvoja u ZET-u te naglasila kako će u ovoj prvoj fazi punionica biti u funkciji  ZET-a, ali sukladno potrebama, moguće bude raspoloživa i u komercijalne svrhe.
Jedna ZETova punionica nalazi se u Podsusedu, dok je ova namijenjena za istočni dio grada, a kako bi se smanjio broj nultih kilometara od garaže do odlaska na liniju. good_boy
Iskreno rečeno, bojim se svake sljedeće poslovne odluke vezane uz CH4.

smogovci.bbb2

Shitelisi se vraćaju kući pivkan

MAN truck bus

Ako je stvarno tako, vrijeme je da slavimo ;D

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"