ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

MAN truck bus

Zato pročitaj ponovo što sam naveo iz Švedske. :) Moglo bi se položiti uz 18 godina, ali uz određene restrikcije znači vjerojatno bi za početak moglo voziti do 50km u jednom smjeru (većinom gradski prijevoz), pa tek onda duže linije i grupe putnika. Meni osobno prijevoz putnika nije interesantan ako se ne radi o ZETu odnosno gradskom prijevozu. ;)
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Brain-wash na forumu u primjeni.
Doći u ZET? Još samo izreci u APD!?
nnee
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Di će suza nego na oko. ;D
"kartu imamo?"

NP-549

Opet te nakaradne fore o 50 km u jednom smjeru koje su valda iz Jugoslavije.

Znači ne može taj netko vozit liniju od 55 km i imat pauzu sat vremena i vratit se natrag, ali može vozit liniju od 45 km u jednom smjeru i to tri kruga bez pauze  glavauzid

Za vozače koji idu sa B na D, ili polažu mladi, trebalo bi uvest da mogu vozit minibus prvih godinu dana. Preko 9 metara i preko 19 sjedala NE MOŽE. I to bi prijevoznicima puno pomoglo jer bi popunili ta radna mjesta.

421

Dobro zboriš uz opasku - a plaća?
Naime, iako znaju gdje dolaze i kakvi su uvjeti, dio vozača smatra da bi odmah trebali imati isti koeficijent kao vozači  bus123 sa stažom.
U tom slučaju plaća je zaista mala, ali 2-3 godine probnog rada, strpljenja, učenja, dobro je i za njih i poslodavca a u krajnjoj liniji i za korisnike usluga.
Uostalom, svi smo to više-manje prošli.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Ima nekoliko grupa ljudi koji dolaze radit u gradski promet:
- mi koji to volimo
- oni koji nisu baš ludi za tim ko mi, ali vole imat red i spavat doma
- oni koji dolaze da bi po dobivanju ugovora na neodređeno koristili bolovanja do besvjesti
- oni kojima je dosta špedicije i turizma

Ima li još koja skupina ? Slobodno dodajte.

Mladi koji spadaju u prvu grupu će strpljivo radit i u miru čekat da napreduju jer poštuju hijerarhiju. Takvih je nažalost malo

MAN truck bus

Ima još jedna skupina koja je specifična za ZET. Misle da je plaća +10 tisuća kn, u smjeni 2-3 kruga (i to bez žurbe) i slobodnih dana ko u priči. Onda kad dođu i odrade mjesec dana ili odu iz firme ili koriste BO kad dobiju liniju ili smjenu koja im ne odgovara dok stariji vozači šute i vrte za dvojicu.
"kartu imamo?"

Putnik79

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 14, 2023, 17:46:42Zato pročitaj ponovo što sam naveo iz Švedske. :) Moglo bi se položiti uz 18 godina, ali uz određene restrikcije znači vjerojatno bi za početak moglo voziti do 50km u jednom smjeru (većinom gradski prijevoz), pa tek onda duže linije i grupe putnika. Meni osobno prijevoz putnika nije interesantan ako se ne radi o ZETu odnosno gradskom prijevozu. ;)
Pročitao sam ja jako dobro šta si napisao ali složit ću se da se ne možemo složit oko te teme...

Putnik79

Citat: 421  u Siječanj 14, 2023, 18:14:21Brain-wash na forumu u primjeni.
Doći u ZET? Još samo izreci u APD!?
nnee
I službu i liniju si zaboravio.

MAN truck bus

Ako nije svaki dan gb. 202 nemamo o čemu razgovarati. rofl :)evil
"kartu imamo?"

Putnik79

Zanimljiv mi je ovaj garažni broj koji si napisao, 202.Neznam zašto  rofl

MAN truck bus

Tko zna - zna, tko ne zna - njemu 202. ;D
"kartu imamo?"

Putnik79

421

Citat: Putnik79  u Siječanj 14, 2023, 22:23:43Pročitao sam ja jako dobro šta si napisao ali složit ću se da se ne možemo složit oko te teme...
Citat: MAN truck bus  u Siječanj 14, 2023, 23:01:32Ako nije svaki dan gb. 202 nemamo o čemu razgovarati. rofl :)evil

Prst sudbine je htio: znamo vozača, saznali mentora i  bus123 kojim će se održavati obuka. yahoo
Paško aka amfan jamačno  :'(  od sreće, jer su njegove odgojne metode kao moderatora polučile rezultat,  a smogovci.bbb2 znat će ih nadzirati kao siva eminencija iz ZGH.

ChRiStIaN

Ja sam od svoje šeste godine bio lud za autobusima i sam sebi sam priznao da sa 18 godina nisam dovoljno zreo za voziti ljude. A sam sebi najviše vjerujem i nikad nisam sumnjao u svoje sposobnosti. I danas sam takvog stajališta i smatram kako je dobna granica od 24 godine više nego realna. Nije isto voziti robu i putnike. I jedan život je bitniji od 20 paleta robe.
S druge strane sve manje ljudi se odlučuje na vožnju autobusa a razloge ste već naveli u prijašnjim postovima pa zbog toga i takve egzibicije sa B na D, smanjenjem dobne granice i najnovijem biseru iz ZET-a gdje više ne treba niti godina iskustva na kamionu ili autobusu da bi došao kod nas radit. I dalje smatram da barem nekakvo iskustvo treba da bi prevozio ljude, makar barem tih godinu dana na kamionu ali bara je presušila pa posežu za vatrogasnim mjerama. Nadam se da ih neće skupo koštati.
Kao rješenje vidim isključivo povećanje materijalnih prava vozača, drugo sve u ZET-u imamo. Novci motiviraju ljude i trenutna plaća nije atraktivna nikome više. Sa povećanjem plaće bi se zadržao kadar i privukli novi ljudi jer su vozači specifična skupina ljudi.
U turizmu sam radio sa ljudima kojima ni 3000€ mjesečno nije bilo dosta jer su imali poroka na izvoz, njih 90% je rastavljeno pa plaćaju alimentaciju i njima nije u cilju biti doma. Njima je u cilju zaraditi. Jedan od njih mi je reko da ne zna kako bi preživio sa plaćom od 10000 kuna jer je navikao na duplo više i eto ga, vrti se po Savskom mostu sad, žica kavu i cigarete jer je turizam krepao i svima je onda ZET bio dobar. Sad kad turizam kreće, kreću i otkazi.
@ Autobusi Hrvatska @