ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19


Mercedes bus

Žurba, stres, panika, svakom se može desiti ili može biti ne iskusan vozač koji se prvi put suočio sa zloglasnom linijom 268 :)evil

421

Ništa od navedenog nije uzrok, naročito nesuvisla i promašena misao "suočavanje sa zloglasnom linijom 268".
Niti je to "stručan" komentar snimatelja: "Koju autoškolu je ovaj vozač autobusa ZET-a završio?",
niti nesuvisli komentar ispod snimka "Suludi pokušaj polukružnog okretanja (Screenshot: Zagreb.info)".
Zbog nekog razloga, a u suradnji s prometnikom, trebalo je vratiti  bus123 u garažu ili na terminal najkraćim mogućim putem. Evidentno je da kolega slabo poznaje konfiguraciju terena gdje bi se mogao polukružno okrenuti na siguran način na trasi linije, malo poznaje tehničke mogućnosti zglobnog  bus123 prilikom okretanja.
Sudeći prema fotografiji, mogao se okrenuti da nije išao unatrag, pa je uspio dovesti prikolicu u položaj blokiranja što su kritičari i "znalci" jedva dočekali i negativno komentirali.
Uostalom, u nedostatku vozačica/vozača, ovakvi slučajevi uskakanja s ,,B" u ,,D" kategoriju mogu postati česta slika do pojavnosti samovozećih vozila kad će sve postati med i mlijeko.

Rim Tim Tagi Dim
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mercedes bus

Citat: sergjack  u Svibanj 06, 2024, 21:46:5515 min teško (osim za 330)
Evo danas iz VG-a, neću reći koji polazak, za točno 15 min i nešto malo sekundi došli do MSU-a

Stilben426

#1324
Za vikend se vraćaju 618 i 619, ne znam samo otkud će autobuse izvući. Pola Citelisa koji su ih vozili više nema.

Citaro218ZG

Citat: kojot  u Svibanj 09, 2024, 23:34:36https://www.zagreb.info/zagrebacke-price/vozac-zet-a-zaprepastio-prolaznike-suludim-potezom-na-raskrizju-blokirao-promet/628216/

Pozdravljen budi !
Sada maloprije sam otvorio link, i ne mogu ni ja vjerovati,
Citat: Mercedes bus  u Svibanj 09, 2024, 23:56:56Žurba, stres, panika, svakom se može desiti ili može biti ne iskusan vozač koji se prvi put suočio sa zloglasnom linijom 268 :)evil

Pozdravljeni budite svi!
Evo razmišljao sam da li da šutim ili nešto napišem ali moram napisati komentar za ovaj nesvakidašnji ludi potez.
Dakle, nije mi nimalo jasno kako i zašto je išao okretati zglobni autobus tamo, te da je zapeo?? Vozač koji je u tom stresu i panici kako je kolega napisao to išao raditi,to ne može baš svako napraviti.
U jednom trenu zablokiraš autobus i promet, okrećući se sa takvim busom, a bez prethodnog iskustva u tome.
Ima li podatak zašto je uopće to radio?  Ako vozač nema iskustva s takvim tipom autobusa zašto ga je uopće vozio na toj teškoj liniji? Uopće zašto je i sam vozač odlučio napraviti taj pothvat ako nije bio siguran da to može izvesti?
O tome se treba pozabaviti jako puno, a to je ono što sam naveo da se treba dati ljudima šansa da rade ali pritom uvesti redovnije psihičke preglede, jer ako ti kao vozač ZET-a ideš raditi takve gluposti znači da sigurno nešto s tobom nije u redu , ne znaš reagirati u stresnoj situaciji, znaš da nije lako okretati takav autobus u normalnim uvjetima a kamoli u ovakvom manevru i onda napraviš glupost te još i završiš u novinama.
Pošto vi svi ovdje dosta to pratite, ja nemam baš toliko vremena a i malo me leđa bole od klime pa odmaram, evo zanima me ako neko ima podatak ovog događaja, što je prethodilo ovom suludom manevru i kako je to uspio napraviti vozač autobusa za kojeg se pretpostavlja da je " profesionalni vozač motornih vozila" i na kraju dobro je pitanje bilo- gdje je takav išao polagati za autobus? Uz dodatak da pošto se može sa B kat na D bez problema više me ništa ne čudi.

Srdačan pozdrav!
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)

MAN truck bus

Citat: Stilben426  u Srpanj 11, 2024, 15:54:19Za vikend se vraćaju 618 i 619, ne znam samo otkud će autobuse izvući. Pola Citelisa koji su ih vozili više nema. Uz to, ne piše ništa o 620, tako da će povezanost Kolodvora i Trga biti - pušiona.

Tko kaže da moraju svi VR vozit?  ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

O tom događaju se prvenstveno treba informirati jako puno, a to je ono što sam naveo da se treba dati ljudima šansa da pišu na forumu ali pritom uvesti redovnije psihičke preglede, jer ako ti kao novopečeni forumaš ideš raditi takve gluposti znači da sigurno nešto s tobom nije u redu , ne znaš reagirati u stresnoj situaciji, znaš da nije lako pisati o takvom autobusu u normalnim uvjetima a kamoli o ovakvom manevru i onda napraviš glupost pa još  završiš snimljen u novinama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 11, 2024, 18:33:17Tko kaže da moraju svi VR vozit?  ;D
Haha naravno da ne moraju, ali trebali bi jer to nije neka suptitucijica, nego se ipak zamjenjuje 7-8 tramvajskih linija. Tri autobusa na 618 nisu problem jedino nedjeljom iza 21 sat. Tu bi svakako Gorica trebala uskočiti jer nedjeljom sad ionako ne vozi ništa. Pogotovo kod ovakvih se stvari ne može događati da dvije garaže pucaju po šavovima, a treća planduje...

Citaro218ZG

Citat: 421  u Srpanj 11, 2024, 19:51:12O tom događaju se prvenstveno treba informirati jako puno, a to je ono što sam naveo da se treba dati ljudima šansa da pišu na forumu ali pritom uvesti redovnije psihičke preglede, jer ako ti kao novopečeni forumaš ideš raditi takve gluposti znači da sigurno nešto s tobom nije u redu , ne znaš reagirati u stresnoj situaciji, znaš da nije lako pisati o takvom autobusu u normalnim uvjetima a kamoli o ovakvom manevru i onda napraviš glupost pa još  završiš snimljen u novinama.

Pozdravljen budi,nisam ja nikakvu glupost napravio i sa mnom je sve u redu, imao sam problema prije ali ne i sad,a ja  ne znam koje si lijekove zaboravio popiti no to je tvoja stvar.
Ja sam rekao svoje mišljenje i smatram da se treba popričati sa tim vozačem, što mu je bilo, zašto i čemu je napravio takav potez, obaviti s njim razgovor jer smatram da takav vozač nema što raditi na liniji gdje su takvi autobusi ako nije prikladno izučen za to.
Nadalje,da, pitao sam jel ima ko podatke o tom događaju, no već sutra će biti to zaboravljeno jer će se zasigurno opet dogoditi neka zgoda / nezgoda u kojem sudjeluju naša lijepa plava vozila, pa će opet biti prebacivanje krivice no to je postala uobičajena slika grada , a uskoro će doći i do toga da će autobus sam opet krenuti od sebe, što je bilo već, bit će i opet, to sam siguran, no ovo vrijeme utječe jako na psihomotoriku pa se ne čudim ničemu.

Lijep pozdrav!
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)

MAN truck bus

Citat: Stilben426  u Srpanj 11, 2024, 20:43:13Haha naravno da ne moraju, ali trebali bi jer to nije neka suptitucijica, nego se ipak zamjenjuje 7-8 tramvajskih linija. Tri autobusa na 618 nisu problem jedino nedjeljom iza 21 sat. Tu bi svakako Gorica trebala uskočiti jer nedjeljom sad ionako ne vozi ništa. Pogotovo kod ovakvih se stvari ne može događati da dvije garaže pucaju po šavovima, a treća planduje...

Nije ni 4 VR dosta na 617, a vozila je i prošle godine i znaju koliko stvarno treba VR, pa nekako krpaju. Gorica po novom vikendom vozi srednje i kasne 118 i nedjeljom dio kasne 315.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Stilben426

#1331
Auuuu, sav sam se naježio. To je koliko, pet vozača? Otkud su 118 iskopali? Zato što nitko ne voli voziti? Nitko ne voli voziti ni 618 i 619 pa svejedno ništa. Gdje su 166 i 290? Zašto ne voze 166 i 290 vikendom koja i vozi u Goricu i tako olakšaju Dubravi sa 617? Nije li to jednostavnije (i logičnije) nego voziti liniju koja nije ni blizu ijedne trase linije koju je APVG vozio? Samo pitanja, a odgovora i logike nigdje. A u isto će vrijeme svih 20 autobusa, koje su sve Zagrepčani platili, stajati u Gorici dok ih u Zagrebu za iste te Zagrepčane nema dovoljno. Pa jbt koji idiot radi tu organizaciju?
Ispričavam se na pomalo vulgarnom izražavanju, ali tko ne dobije fraze na ovakve budalaštine?

Tomek

Gorica je sve ove godine davala ZET-u solidne novce tak da ovo da je Zagreb platio te autobuse je često spominjano, al nije skroz istina.

Stilben426

#1333
Ali jest jer je to većinski došlo iz Zagreba. Gorica je primarno plaćala prijevoz u gradu, nisu nikad posebno izdvajali za nove autobuse. Zato im se i jesu uvijek slali najstariji autobusi. Kad se iznos koji su plaćali odbije od goriva, servisa i plaća, na kraju svakog mjeseca je ostalo za jedan novi autobus? Nije.
Ti autobusi koji tamo vikendom stoje nisu druga tvrtka, to je i dalje ZET. Bogdanović se hvalisao u četvrtom mjesecu kako će se svi ti autobusi vratiti i vozi po Zagrebu, lagao je. Dolaze radovi, dolaze supstitucije, a autobusa ionako fali. To je sve ono što sam govorio da je ostanak garaže tamo katastrofalna ideja. Da su preuzeli 160, 163, 166, 229, 241, 242, 290 stvar bi bila drukčija, međutim da su se svi vratili u Zagreb, sada bi sve ove rasprave o nedostatku autobusa za suptitucije bile suvišne.

Tomek

Autobuse Lion's City 341-347 je tadašnji gradonačelnik Tonino Picula platio ZG da se kao jednogodišnji novi autobusi pošalju u VG. Tak da su on i Gorički.
Drugo, što se linija tiče, i dalje se vijeća hoće li VG preuzeti ove linije ili ne i zato sve stoji.
ZET je imao 4 mjeseca da se pripremi, nije se apsolutno ništa pripremio, netko bi zbog toga trebao odgovarati.

Ako ZET pod hitno ne popravi servis i nabavku dijelova, može nabaviti još sto autobusa i opet će ih faliti jer stotinjak vozila je konstantno neispravno i stoje.