Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

MAN truck bus

Ovako za ovo jučer je stvarna informacija. Nije bilo autobusa za linije 130/2,131/2. Fali par solo plinaša jer ih je dosta u Resniku. Sva sreća pa mi je Resnik blizu pa mogu vidjeti stanje s plinašima.
Na 159 uopće ne treba 2 autobusa. Proveo sam cijeli tjedan smjenu u 159,nema uopće putnika. Jedan dan ideš prazan za Strmec,vračaš se prazan,slijedeći dan 2 putnika i tako svaki dan. Kompletno bi mogao voziti Stratos. Ali mislim da bi bila bolja opcija,da kupe još midija koji bi mogli voziti cijeli dan, a nema prevelike razlike za upravljanje njima u odnosu na solo autobus.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

Svaki put kad treba objasniti situaciju u APP je argument "dosta Citelisa je u Resniku". :P

Plaćeno je da budu tamo. U normalnoj situaciji nije nikakav problem nego je i poželjno da ih je 10-15 odlazi.

I bez pola Citelisa se preko ljeta može, a za zglobnim nema potrebe pogotovo jer se na obje ove linije bez problema ljeti može preživjeti i mini i pogotovo solo školski kojih zajedno 10+ u bilo koje vrijeme stoji u APP.

Ivan

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 15, 2017, 07:33:52
Na 159 uopće ne treba 2 autobusa. Proveo sam cijeli tjedan smjenu u 159,nema uopće putnika. Jedan dan ideš prazan za Strmec,vračaš se prazan,slijedeći dan 2 putnika i tako svaki dan. Kompletno bi mogao voziti Stratos. Ali mislim da bi bila bolja opcija,da kupe još midija koji bi mogli voziti cijeli dan, a nema prevelike razlike za upravljanje njima u odnosu na solo autobus.
Offtopic, ali da, bizarno je da su uveli v.r.2 na 159. Pogotovo nema smisla da onda barem nema ljetni vozni red po starom.

To tako izgleda kad nesposobni ljudi vatru gase benzinom. Ljudi u Obrežu i Strmcu se žale na očajnu trasu linije na kojoj gube po pola sata dnevno ili bolje mogu hodati nego voziti se (isti problem koji su rješavali u Jesenovcu i Moravču ovdje tek uvode?), a što umno vodstvo napravi? Na istu trasu dodaju skupi dodatni vozni red koji jako nedostaje na jačim linijama, umjesto da naprave nešto logičnije, a za mene bi to bilo vratiti 159 na istu trasu (po mogućnosti i produžiti gdje stvarno treba kapacitet u Zadvorskom i Brezovici, također i zbog škole) i polaske 163 i par polazaka 160 produžiti do okretišta kao prolazne stanice Obrež jer na to bi gubili samo 2-3 minute umjesto busa za Strmec kojem ovo nije usput.

Mogu se i polasci 133 za Čehe produžiti u Obrež jer cesta Čehi-Obrež je jednako adekvatna koliko i ostale gdje vozi bus u ovom kraju, ili bi možda to mogla biti i zasebna linija kad su već dodali novi bus u promet, dok na 133 treba sva tri vozna reda skratiti u Klaru jer s povremenim produžetkom za Čehe tako jaka linija samo gubi vrijeme i smisleni takt u voznom redu na dijelu gdje je očajno potrebna.

Dreamwalker

Citat: Ivan  u Kolovoz 15, 2017, 07:14:44
Ja ipak vjerujem da je u pozadini rotacija s VG za koju su možda napokon zaključili (8 godina prekasno) da je SL283 najbolji bus za njih i da Citaro i NL263 više ne šalju jer trebaju ostati na gradskim linijama... I trebaju im poslati g.b.9 jer ovdje vozi u prosjeku jednom tjedno, neka ga pošalju pogonu u kojem ima i gdje voziti i koji ga treba.

Daj mi reci, koji točno događaj ili potez u ZET-u te ponukao da si tako optimističan? Ovo što si napisao, u firmi koja nema stamdarde i norme za ljepljenje garažnih brojeva i koja seriju od 4 autobusa dijeli po pogonima, jednostavno nije moguće.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 15, 2017, 08:17:45
Daj mi reci, koji točno događaj ili potez u ZET-u te ponukao da si tako optimističan? Ovo što si napisao, u firmi koja nema stamdarde i norme za ljepljenje garažnih brojeva i koja seriju od 4 autobusa dijeli po pogonima, jednostavno nije moguće.
Pa, zapravo takvo seljenje ima kvazi-tradiciju u ZET-u.

Pošto je polako počelo trajno seljenje SL283 vjerujem da bi ga mogli i dovršiti, jer tako je dosad išlo s VG, rijetko bi ostalo napola osim ako ih nisu kao nove odmah poslali dio (90-ih dio nürnberških SL202, '09 dio Lion's Cityja), sve starije serije koje bi krenule u VG tamo bi bile polako preseljene cijele unutar nekoliko godina osim ako nisu bili privremeni koji bi se nakon par tjedana ili mjeseci vraćali i rotirali (a vraćali su povremeno i Citare tako da se nadam da su u toj kategoriji, iako su trenutni tamo već dosta dugo, ali stvarno su i najgori autobusi za VG linije i potrebni Dubravi koja je i s novima u lošem stanju).

A za g.b. 9 i 430 se nadam da idu logikom kojom su se tamo (zapravo prvo u Samoboru) našli stariji prigradski TAM-ovi za specijalne linije koji također nisu bili jako izvoženi (osim dijela koji je odmah bio samoborski), ali jednostavno nikome drugom nisu trebali i od vremena su se ofucali više nego od vožnje tako da nisu bili atraktivni za posebni prijevoz, dok je APP za ono što je trebao imao dosta midi MAN-ova i novije TAM 260A119 s klimom. :P
Tako da ako dođe direktiva "pošaljite nešto u VG", može im ovo pasti na pamet.
Jer ovi sad definitivno ne trebaju ZG pogonima kad su došli Crosswayi (a nisu im u biti trebali ni oni ni Crossway, no eto).

Dreamwalker

Sve što si napisao stoji. Pogotovo onaj dio da je potrebno par godina da se premjesti cijela serija koja se počela premještati. SL-ovi su se počeli premještati, ali to ne znači da će ih u ovom trenutku dalje seliti. I Velikoj Gorici fali autobusa (nek atr-zgb napiše kakvo je stanje ako zna i želi to podijeliti s nama) tako da sam uvjeren da Citari neće ići prema Dubravi. I da odu, imaš samo 4 autobusa, a ako pošalju 325 - 329 u APP, Dubrava gubi jedan autobus. U situaciji kad u najboljem slučaju kakav je sad (Urbani + 325 - 329) imaš samo 12 autobusa u rezervi iako realno samo 7 jer se računa da su od svakog modela 2 neispravna + 1 Urban, nije mi jasno zašto bi se išta trajno slalo tamo gdje imaju solidnu situaciju. ZET definitivno treba još jednu nabavku solo autobusa i tek onda se može preseliti komplet SL serija u VG. To ulazi u tvojih "par godina". No, i dalje stojim iza toga da je 325 + još možda koji autobus samo posuđen na par dana dok se APP ne dovede u red. Pošto je MTB stao iza svojih riječi o jučerašnjoj situaciji, ali ne i iza toga da se 5 autobusa šalje trajno u APP, to više mislim da sam u pravu.

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 14, 2017, 23:26:42
Nemojte zamjeriti, MTB je dječak koji se želi dokazati pa objavi sve što čuje iako to većinom i nisu pouzdane inf. Ako netko zna to je 421 samo on to ne objavljuje. E sad zašto ne buljo

Nemam ja ništa protiv nikoga ovdje. No, ne treba širiti lažne informacije kako bi se dokazao. Dokazao kome i zašto? Ako ćemo o "dokazivanju", onda se "dokazao" time što radi dobre slike bez obzira na to što je vani -15 ili +40 stupnjeva kad nikome ne pada na pamet lunjati po vani.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 14, 2017, 23:26:42
Nemojte zamjeriti, MTB je dječak koji se želi dokazati pa objavi sve što čuje iako to većinom i nisu pouzdane inf.
Ako netko zna to je 421 samo on to ne objavljuje. E sad zašto ne
Svi znaju sve, Mtb će odrasti i uz našu pomoć doseći neslućen visine. Samo treba šansu (ima ju ),našu podršku ( ima ju) i nek radi.
Keep movin´ hi
Zato jer nije prošao double ili triplecheck s više strana i izvora. umnik2
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Kolovoz 15, 2017, 07:49:35
Mogu se i polasci 133 za Čehe produžiti u Obrež jer cesta Čehi-Obrež je jednako adekvatna koliko i ostale gdje vozi bus u ovom kraju, ili bi možda to mogla biti i zasebna linija kad su već dodali novi bus u promet, dok na 133 treba sva tri vozna reda skratiti u Klaru jer s povremenim produžetkom za Čehe tako jaka linija samo gubi vrijeme i smisleni takt u voznom redu na dijelu gdje je očajno potrebna.
Sviđa mi se ideja za povezivanje preko Sv. Klare i Čeha, Češka ul. (između naselja Čehi i Odraski Obrež je jedina kojom ne vozi bus.

Ili kao druga varijanta, jedna ubrzana linija sa Savskog mosta, Jadranskom av., Ventilatorskom, kroz Stupnik, Demerje, Goli Breg, Brezovicu do Odranskog Obreža.

Bolje ne, onaj pružni prijelaz izgleda prilično nepregledno, ja se prvi ne bih ugodno osjećao tamo prolaziti x puta na dan.

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Evo jedna ne baš savršena slika...

Shole

tramvajac 92

Zasad:
67, 68, 69, 70 od rujna 2016.
74 od svibnja 2017.

Ivan

70 je upravo preseljen, zato je lovac javio i zato sam stavio sliku.

U APP ostaju onda još samo 72 i 73, mislim da će i oni uskoro u VG kad dođu novi zglobni, ako ne i prije.

Uglavnom, za VG bi trebalo biti dovoljno oko 30 autobusa kao minimum i 33-34 da bi stanje bilo stabilno, 30 ima sa svim SL-ovima i ako vrate Citare, a 32 bi bilo ako im daju još i nekorištene 9 i 430, plus možda bar 2 Cacciamalija (barem za 335) jer Dubravi treba 5-6 komada a ne 13.

Tomek

Jel znamo onda koji MAN-ovi su vraćeni iz APD-a u APP?