Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Što se tiče autobusa u Velikoj Gorici ne znam zašto se grad VG nije aktivirao pa povukao lovu za nove autobuse iz EU fondova u dogovoru sa ZET-om kao što su svi ostali!

smogovci.bbb2

Isto se pitanje onda treba postaviti i za Zaprešić kava A isto tako i Samoboru za Samoborček i Autoturist iako mislim da je to ministarstvo određivalo buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

ZET je od EU isisao 15 autobusa. 5 solo, 10 zglobnih, dok su drugi gradovi u odnosu na vozni park nabavili puno više. Mislim, Pula je uzela 12 solo od ukupno 34 busa što imaju u VP.

Dreamwalker

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 10, 2019, 16:36:55
A isto tako i Samoboru za Samoborček i Autoturist iako mislim da je to ministarstvo određivalo buljo

Samobor nema javnog gradskog prijevoznika u vlasništvu grada ili države da bi mogao sudjelovati u tom EU programu. I Samoborček i Autoturist su u privatnom vlasništvu isto kao i Čazmatrans grupa (Šibenik, Vukovar), Vincek (Varaždin), Terzić Bus (Slavonski Brod), Promet Makarska (Makarska), Slavonija Bus (Požega),...
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Samobor i Varaždin nemaju gradski prijevoz, to su sve prigradske linije, u ostale gradove se nebi štel mešati jer ne poznam dovoljno dobro. E sad, EU je imala neku foru da i privatni prijevoznici nešto dobiju u slučaju zamjene za ekološka vozila (ne znam točno koja je caka bila). EU bi sigurno htjela financirati da bilo koji od ovih prijevoznika odluči kupiti hibridna vozila.

atr-zgb

Di je ovaj sta kaze da Apvg ima dovoljno buseva za izlaz, nocas su 27 i 31 dovezeni u podsused da bi se napravio izlaz!

lovac27

27 i 31 u Apvg. Dovezeni su iz Podsuseda,a ne odvezeni u Podsused. Jer su danas u Gorici oba.

Tomek

27 je već par dana u VG, onda je samo 31 noćas dovežen jel?

MAN19464

Citat: atr-zgb  u Rujan 13, 2019, 13:36:25
Di je ovaj sta kaze da Apvg ima dovoljno buseva za izlaz, nocas su 27 i 31 dovezeni u podsused da bi se napravio izlaz!
Evo ga tu je.
Apvg ima 4 autobusa u arz- u na duže vrijeme.
Gb. 27, 30 i 31 privremeno su u garaži dok se autobusi nevrate sa poravka.
Gb. 31 sudjelovao u lakšem sudaru, pa nece biti u ponedjeljak u prometu .

lovac27

MAN19464

Imao je neka sitna oštećenja.
Navodno je 7 autobusa iz gorice u arz-u mozda to majstor potvrdi.
Sve više neispravnih autobusa, rezultira problem za ostvarivanje sve više voznih redova, App je posudio 3 autobusa, ali više nemože. Dubrava nemože nijedan posuditi, dal se vraćamo u 2008. godinu kada su svi pogoni imali veliki manjak autobusa?
Nadam se da do toga nece doči, al ipak zbog sve više kvarova starih autobusa dolazi do sve većih problema.
najmlađi autobusi u velikoj gorici stari su 10 godina, a največi broj autobusa je star 20 godina. Takvo stanje je neodrživo,ako se uskoro nešto nepoduzme.

tramvajac 92

Općenito nam je vozni park postao prilično star.
Zglobni su u prosjeku stari 11 godina.. APP 12, APD 9 (zaokruženo, jer nisam račuano mjesece)
Solo 11 godina (APP i APD 11 APVG: 16), s tim da je u APD nešto niži prosjek
Midi 16
Mini 7 (APP 4/APD 11) (kombinirano s midijima 8 godina)

Mogao bi se izvući i prosjek godina po pogonima, gdje bi vjerojatno odnos bio APD-APP-APVG...

jakov5

27 i 30 nazad u APP,
27 na 128, a 30 danas na 120
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru