Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

tramvajac 92

U rashod idu prvo NL263 iz 1999., onda Citari, jer ZET rashoduje po godištu, uglavnom.

S obzirom da su političari 99% ubij bože, ne žele se potrudit pa izvući nešto autobusa preko EU fondova. Tipa 20 LE autobusa u prigradskoj konfiguraciji.

MAN truck bus

Da, zato u APVG još uvijek voze NLovi iz 99., a u rashod su otišli svi Citari iz 2003., dio Citara iz 2004. i par SLova...

ZETu ne treba više LEova ima ih i dovoljno jedino ako bi se nabavili isključivo za APVG (financirani novcem VG).
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Citat: Volzhanin  u Travanj 13, 2021, 06:31:08
Citari su truli i pucaju a mogli bi jos voziti? A Conecti su tu negdje kao i oni ili gori..Goricu treba vec jednom zatvoriti....
Solo Citari, niskopodni gradski  bus123 su načeti na Gregorijančevoj, (iz)raubani na prigradskim 26x i 27x linijama, ubijeni na VG brzoj gradskoj i prigradskim njivama.
Conecto je najpotcjenjeniji  bus123 u ZETovoj povijesti, iako za to nema razloga. Zapravo ima > TCO mu je vrlo dobar, obzirom na minimalno održavanje, a robusnost izvedbe za prigrad još uvijek nije upitna. Nisam uvjeren da bi ga VG područje uspjelo dokusuriti kao što je to uspjelo s Citarima. Kad bi bilo mudrosti pa s odjavljenih Citara premjestiti osovine s diskovima na njega, zamijeniti sjedala vozača, odradio bi on još 3-5 godina bez problema.

Citat: tramvajac 92  u Travanj 13, 2021, 18:29:16
Tipa 20 LE autobusa u prigradskoj konfiguraciji.
Ne shvaćam opčinjenost LE predznakom u bilo kojoj varijanti (grad, prigrad).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Vidis odlicna ideja sa osovinama. Mi smo krenuli u drugom pravcu,  nove glave volana i 295 gume.  Sad jednim prstom držiš volan i brži je u brdo iako sam očekivao obrnuto

Kocka O405

Citat: MAN19464  u Travanj 13, 2021, 14:51:19
APVG je od 2007. Godine pod Podsusedom, tako da to nema veze, kako su onda sve kockice završile u gorici i nekoliko citara, gorica je autootpad i tamo se šalju autobusi na dokrajčivanje, iz svih pogona kad se stvore uvjeti za to, izuzev 2009 godine kada je dobio 5 novih zbog kampanje pokojnog Bandića, tad su i novi citari morali voziti 268.
Ovo što sam napisao da bi vg trebao dobiti merdese je bio sarkazam zbog stanja spomenutih mercedesa. Zasto bi trebali zatvoriti pogon u velikoj gorici kada grad gorica plaća 22 000 000 kn godišnje, a do sada su plaćali 8 000 000 kn zar nije to dobra zarada? Sljedeći ugovor bit će još skuplji i nevidim razloga zašto Zet nebi uzeo te novce. Uskoro očekujem povrsrak Zet-a u Dugo selo.
Ja to nisam shvatio kao sarkazam već kao nešto tipa šta je pogon bez Mercedesa i sl. Da,istina u Goricu se šalju autobusi koji bi inače završili u rashodu,ali kad je već tako kao što rekoh bolje da dođu autobusi koji su u boljem stanju,a to su definitivno MAN NL263 ;).
Kocka je zakon :)

Majstor

Kako se karte po novome izmiješaju /izbori/ tko zna možda se pojavi neki prijevoznik koji će uložiti u vozni park i uslugu na nivou za neki iznos
ili se opet upuste u deal sa Zetom
Samo da ne ispadne kao sa Sv Nedjeljom polu prijevoz
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

Vidjet će mo vrlo brzo, iako kandidat za gradonačelnika i trenutni V.D. g. Ačkar odlučuje se za dil sa HŽ- om.
Možda je to samo predizborna laž, vrijeme će pokazati.

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Veljača 25, 2021, 15:45:13
324 i 326 su trenutno na privremenoj posudbi u Dubravi
326 još vozi u APD, danas je na 241
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

324 je na 201/202, jedno vrijeme je i 325 bio u Dubravi, ali je prvi vraćen u APP.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

324 danas na 229. Da nije on za stalno prebačen buljo
326 na 241
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

326 je također još uvijek u APDu, danas je na 241. Vjerojatno će put APPa kad krenu Feniksi u promet.

Kocka O405

17 je na posudbi u APD. Kao što sam već napisao u temi za neobične buseve, danas vozi na 267. Ovo me ni ne čudi obzirom na jaako loše stanje s CC koje na kraju rezultira time da pojedine linije na kojima voze midi/mini ni ne voze... Bit će zaninljivo vidjeti gdje će se dalje pojavljivati.
Kocka je zakon :)

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

16 još nitko nije vidio na APD liniji, a 17 je u toliko dobrom stanju da je odma prvi dan vraćen sa linije (i još je poslan bez validatora i ATRONa).

21 već duže vrijeme stoji u APPu neispravan, otkad ga je Jakov fotkao šlepanog, kako je došlepan tako stoji već duže vrijeme.