Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Tomek

APP-u prije svega fale noviji četverovrati autobusi za liniju 109.

Drugo, dok se ovdje vode rasprave izgleda da je još jedan NG 312 manje, gbr 148 iako ima još tablice sparkiran među rashodima u Podsusedu.

Isto tako i SL 283 gbr 69 u Podsusedu, al on čini mi se čeka tehnički pregled.

jakov5

Citat: Tomek  u Siječanj 19, 2022, 00:42:46
Drugo, dok se ovdje vode rasprave izgleda da je još jedan NG 312 manje, gbr 148 iako ima još tablice sparkiran među rashodima u Podsusedu.
Da, zadnja dva tjedna na Dugavama posljednji mohikanci su 150 i 151 :'(.

Isto tako i SL 283 gbr 69 u Podsusedu, al on čini mi se čeka tehnički pregled.
69 i 70 su u zadnjih mjesec dana viđeni da voze, no ne znam u kakvim su kombinacijama 72 i 74 koje nisam vidio na liniji jako dugo.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

lovac27

Isto pitanje što je s gbr.31 i 850. Ni njih nisam dugo vidio na linijama?

ChRiStIaN

Citat: 421  u Siječanj 18, 2022, 22:16:26
Žalosno je, još više tragično i opasno, nadasve jadno od rukovodstva po garažama da se vozače nije upoznalo s tehničkim mogućnostima Citelisa po pitanju kontrole vrata od strane vozača.
Znadeš li čemu služi tipka DEV? Kako se može elegantno raditi i bez žličice, čačkalice i inim SECU majkaotacbog podmetačima?
Čemu služe senzori na vratima bez SECU majkaotacbog ili njihovim korištenjem?
Poslodavac je bacio kost svojim nabrijanim toplomjerima, a SECU majkaotacbog vozači umjesto da kost odrade kako treba, dakle sigurno za sebe i putnike, pribjegavaju brikanju i ostalim improvizacijama kako bi bili još brži, a poslodavac pere ruke od toga. I vozač je UVIJEK kriv! A putnici NIKAD zadovoljni! Poslodavac trlja ruke i smije se.

https://lmgtfy.app/?q=sarcasm 

jesi se upecao XD
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 18, 2022, 20:08:00
Citelis na 215 = russian_roullet
Trom i procedura sa vratima + senzori = kaos
Da se razumijemo, Citelis će na bilo kojoj liniji biti trom. Takav je kakav je, tome pomoći nema. Procedura s vratima? Povučeš staničnu, otvoriš vrata. Zatvoriš, pa pustiš staničnu i onda gas do poda da se pomakne, pogotovu ljeti.  ;D  No, 215 su i prije vozili, pa ne vjerujem da bi bio toliki problem.

Nego, jesi za jednog citelisa kod sebe na liniji? Dvokratni vozni red, s nekim vozačem koji je tu doma, pa odveze u servis nakon prvog dijela dvokratne i uzme popravljenog za drugi dio  rofl

MAN truck bus

Bit će trom na svakoj liniji, ali zato ima linija koje imaju veće vozno vrijeme, pa neće tromost biti problem kao sa Cityem G.

Na 216/2, može prvi navrat zglobni, ali drugi navrat ipak treba držat tradiciju Lion's Citya. Bolje da umre selo nego tradicija. ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

marin

Citat: BestOne  u Siječanj 18, 2022, 22:51:51
Moram priznati da ne vidim zašto bi se putnici na APP-ovim linijama ili APP-ovi vozači bunili protiv Citara iz 2006. To su dobri i udobni autobusi, svakako suvremeniji od kockica, koji bi pomladili vozni park zglobnih autobusa. Naravno da bi nova vozila bila bolja, ali ni Citare iz 2006. ne smatram lošima.

Ti autobusi su za CIOS, više manje. Vozio sam se u njima, čuo utiske vozača i krpaju se kolko mogu. To su toliko rasklimani autobusi, voze poluispravni sa jastucima u zraku nerijetko itd itd, sa hrpu problema, na pola ih klima ne radi .... a Citari '09 im se jako bliže po stanju i kilometrima, a i neodržavanje je učinilo svoje.
Što napraviti kad ti bus diže temp kao prošle godine kolegi gbr. 542 i kada ti iz garaže kažu vozi i dok ide ide jer drugo nemnaju? To nije human odnos prema autobusu, na kraju je taj baš i zakuhao. To nije način nikakvog, a kamo li adekvatnog održavanja. I taj problem "visećih" jastuka, pogotovo na srednjoj osovini gdje bus totalno struže po podu, po ležećima pogotovo ovim crvenim kojih je sve više do te mjere da ima drapaju "haromonike"....što očekivati od takivh autobusa?
Htio sam reći, ti autobusi nisu nikakvo ovježenje za APP, ionako kad su ih 3 poslali redovno su po 2 ostajali u kvaru.

A što se tiče nečijeg posta za Citelise, oni jesu tromi, ali u APD im niš nebi falilo, nisu apsolutno ništa tromiji bez klime od Citija G koji su u tom zaklanom modu rada. Neću reći za City neupotrebljivi ali nisu daleko od toga, u najmanju ruku iritatni zbog par deci goriva manje iako je i to upitno pošto se motor stvarno muči na tim okretajima niskim i nije način što niži okretaji-manja potrošnja.
Ako izdržavanju na 136, 146, 134, ....cjelodnevne smjene izdržali bi i na pola linija u APD, sa GK skoro sve, osim 268 da ih se ne forsira (makar bi možda i na njoj), 212, 206, cijeli Kvatrić, a niti senzori nisu problem jer kako je 421 opisao, ako baš i hoćeš bez žličica možeš sa tipkom ugasiti senzore, onda bus i dalje vozi sa staničnom i moraš ju povlačit svaki puta  ::| ali barem se vrata ne otvaraju ponovo radi senzora.

smogovci.bbb2

Za 5 mjeseci pune 16-u godinu u ZET-u pivkan
Izvor foto: https://www.bhbus.ba/forum/index.php?topic=103.15
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Melisa Kodžoman

Citat: jakov5  u Siječanj 19, 2022, 00:53:18
ne znam u kakvim su kombinacijama 72 i 74 koje nisam vidio na liniji jako dugo.

Isto pitanje što je s gbr.31 i 850. Ni njih nisam dugo vidio na linijama?

Mislim da su 31, 72 i 850 vjrj još uvijek u ARZ-u, bili su parkirani tamo prije koji mjesec. Za 74 ne znam.

tramvajac 92

Citaro G, sam po sebi je dobar autobus, iako su i naši imali problema, za vozača idealan. Dovoljno mjesta za sve. Do velike nabavke 2008/9 su vozili većinom iste linije i manje-više su bili ok, opet, bili su najnovije što imaju u garaži, pa ih se više i pazilo. Danas su to busevi sa preko milijun kilometara iza sebe, koji više ne mogu izdržati prosječnu liniju u APD cijeli dan, pa ih se šalje na dvokratne kao 107/222. Kilometarski dosta slično, ali je ovako bus vani kojih 8-10 sati.

bebakon

Ao ti po Sljemenu odvezeš zavoje u 3 i 4 mislim da bi te trebo prepoznat Ferari za F1 team pa da gledamo svjetskog prvaka i Hrvatistana klinac klinachttps://www.autobusi.org/forum/Smileys/classic/klinac.gif

MAN truck bus

Nije mi bez razloga u ispitnoj knjižici za C kategoriju pisalo pod napomenu "Schumacher" ;) hi
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

BestOne

APP-u prije svega fale noviji četverovrati autobusi za liniju 109.

Citari s trojim vratima ne bi funkcionirali na 109?

BestOne ~ autobusi.org

Mercedes bus

Gbr 224 izgleda da je na posudbi za APP, ili se to polako vraćaju u APP :'(

Mercedes bus

Ne znam je li ovo vezano za ovu temu, ali ovo me već počelo živcirati i ljutiti! Riječ je o zglobnom plinašu kojeg sam vidio danas tijekom šetnje na liniji 114. Neće mi nikad ući u glavu, ZAŠTO ALI ZAŠTO AKO VEĆ NE DOSTAJE ZGLOBNIH AUTOBUSA U APP SE ZGLOBNI AUTOBUSI STAVLJAJU NA NE POTREBNE LINIJE!!!!!!

Linija 114 je linija za solaše koji voze inače, ali danas očito je druga priča. Linija 114 je od Zagrbačke stanice prazna koja vozi skroz do terminala Prečkog!!!
Neka se zglobni stavljaju na POTREBNE LINIJE KAO ŠTO SU 134,172,121...itd.