Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Samo da se ne ponovi priča kao sa žutim Dailyima. Inače izgledaju katastrofa al iz priče s jednim poznanikom navodno su udobni.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Lion's Driver

Recite šta hoćete al meni je ovo odvratno.  Bolji izbor bi i bilo kakav Otokar bio.  Sa strane i straga ko TAM a sprijeda ruglo.

netko

A da. Još su Otokari ostali.

Ima li tko kakvi info o njima?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

smogovci.bbb2

#1159
Izvor: fb autobusi.org
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Paško

Citat: netko  u Kolovoz 26, 2022, 19:15:35
A da. Još su Otokari ostali. Ima li tko kakvi info o njima?

Kasnit će neko vrijeme, problemi s dijelovima u proizvodnji.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro O530

https://www.dalmacijadanas.hr/splitskih-promet-bogatiji-za-16-novih-autobusa-na-splitskim-ulicama-od-sljedeceg-tjedna-postavit-cemo-uredaje-za-ticketing-u-autobuse-te-ih-pripremiti-za-registraciju/

"U grad podno Marjana stiglo je deset zglobnih gradskih niskopodnih autobusa te šest mini buseva iz grupa četiri i pet, od ukupnog broja šest, koliko broji veliki projekt tvrtke "Promet" koji je obilato sufinanciran novcem Europske unije.

- Tijekom ovog tjedan postavit ćemo uređaje za ticketing u autobuse te ih pripremiti za registraciju. Tako da bi tih šesnaest autobusa tijekom sljedećeg tjedna trebalo biti na našim ulicama - kazao je za Dalmaciju Danas direktor tvrtke "Promet", Miroslav Delić. 

Novost je da se uspjela realizirati nabava javnih vozila, minibuseva, kakvih u sklopu prethodne dvije velike kupnje nije bilo, a pokazali su se nužni za pojedine linije, pogotovo u zagorskom i otočnom dijelu naše županije koje pokriva splitsko javno poduzeće.

- Proteklih godina uspjeli smo napraviti studije i prikupiti prometnu dokumentaciju s kojom smo uspješno uvjerili nadležne institucije da nam odobre sredstava za nabavku i takvih autobusa. Ponajviše namijenjenih Dalmatinskoj zagori i području ulicama u Splitu na kojima nije moguć prolazak standardnih solo i zglobnih autobusa.

U okviru ovog projekta vrijednosti više od 100 milijuna kuna preostaje nam pričekati na isporuku šest minibuseva iz šeste skupne projekta - kazao nam je direktor "Prometa", Delić.

Delić je za Dalmaciju Danas otkrio da bi se završna konferencija ovog projekta važnog za Split i okolicu mogla održati krajem rujna."



markost

Novi C2 su svi u garaži registrirani i sa g.b.

Josip-Split

Evo ih,99% isti ko zadnji

XDonald

#1164
https://slobodnadalmacija.hr/split/danas-na-ulice-splita-i-okolice-stize-jos-16-novih-prometovih-autobusa-snimili-smo-ih-u-garazi-u-hercegovackoj-tamo-uskoro-nece-biti-vozila-starijih-od-2010-godine-1222888#&gid=1&pid=13

Danas na ulice Splita i okolice stiže još 16 novih 'Prometovih' autobusa! Snimili smo ih u garaži u Hercegovačkoj, tamo uskoro neće biti vozila starijih od 2010. godine

Danas je "Prometova" garaža postala bogatija za 16 novih autobusa koji su nakon isporuke prije dva tjedna stigli danas u Hercegovačku ulicu.

Već sutra će se nova vozila naći na ulicama Splita i okolnih gradova i općina, izvijestio nas je Miroslav Delić, direktor splitskog javnog prijevoznika. Radi se o 10 zglobnih autobusa marke Mercedes i šest mini buseva marke Iveco kapaciteta 25 mjesta.

U šestoj, posljednjoj isporuci koja se uskoro očekuje, Promet će dobiti još šest gradskih i prigradskih mini buseva kapaciteta 29 sjedećih mjesta marke MAN.

Vozila su nabavljena u sklopu projekta tehničke i tehnološke obnove tvrtke, gdje je ukupno povučeno 300 milijuna kuna iz EU fondova.

Dolaskom novih autobusa, dio starih će se, navodi Delić, rashodovati, tako da će na ulicama najstariji datirati iz 2010. godine. Ovom nabavkom prosječna starost voznog parka će iznositi četiri i pol godine, dok je prije samo tri i pol godine bila čak 14,5 godina!

Evo i malo unutrašnjosti ciglica:

tramvajac 92

Fino, taman ispred volana možeš stavit marendu.  ;D

Citaro O530

Najstariji datiraju iz 2008. a ne iz 2010.godine. Zar 6.grupa nisu trebali bit busevi marke Otokar a ne MAN?

markost

MAN lipše zvuči.  ;D
Naravno da je Otokar.

Josip-Split

308 je 2006g a 307 2007g  kava a regio.. lipo su zaokruzili oni to na 2010  pivkan

MAN truck bus

Ako se gleda medijan, znači srednja vrijednost, onda to zasigurno ispadne 2010. godina.

Ako po glavi stanovnika
Padaju četiri dobra vidika
Onda i ti iz svoga stana
Nazireš dio Mediterana



"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"