Tipovi autobusa na linijama

Autor maky, Prosinac 01, 2007, 17:59:05

markost

Na četvorci ovu sedmicu Citari g.b. 269 i g.b. 274,a tu je i MAN SG 313 g.b. 189.

maky

Izgleda da je g.b. 225 ipak u kvaru, pa ga na liniji 18 mijenja g.b. 149  8)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Danas na liniji 37 g.b.65(Eurobike).
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Jutros se vozio u g.b. 687 na liniji 18. Malo čudan zvuk ima, ali ide i neda se  8)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

G.b.1¸98 oko 17:00h dovezao neke vojnike u Trogir.
G.b.214-slobodan prijevoz.Uputio se na novu solinsku cestu.
G.b.177 stajao parkiran ispred dućana Bomax(par metri poslije ulaza u Rudine).
Čuveni g.b.160-danas linija 73.

netko

G.b.173-linija 90.
G.b.163-linija 93.

maky

g.b. 222, MAN Lion`s City vozi ovaj tjedan liniju 16, a jednoga od Cityja sam vidio i da vozi liniju 29 za Tugare, mislim da je bio g.b. 223...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

g.b.  120 mijenja g.b. 230 danas cijeli dan, vidjet ću hoće li i sutra...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Danas umjesto g.b. 230 vozio g.b. 117.

A prilično sam siguran i da jutros nešto s jednim Citarom nije bilo uredu jer  je shole na liniji 17 vozio g.b. 118 umjesto Citara kojeg inače vozi...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

maky

Lion`s City g.b. 219 je i danas vozio liniju za Tugare. Ustalio se, naravno.
A nekidan sam vidio i g.b. 218 na liniji 28.

Pas mater i prometniku ako ovo čita i onome tko mu je rekao da mu  da Cityja na prigradske linije. Mislim da to nema nigdje na kugli zemaljskoj nego u ludom Splitu. I onda nek netko kaže da su se raspali pa ću mu zalijepit jednu preko zubiju.  >:(

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

shef

A zašto molim te ne bi išli u prigrad?
Koliko ja vidim, u masu gradova potpuno identična vozila voze gradski i prigradski promet. Evo ti naprimjer u Trstu, koji je isto brdovit kao i Rijeka, a većina prometnica je i u slično lošem stanju kao i u Rijeci novi Citari jednako voze linije po centru kao i liniju 20 za gradić Muggia koja je od centra Trsta udaljen 15 km i na samoj je slovenskoj granici.
Stvar je u održavanju vozila i u kulturi onih koji se njima koriste. Po tome se tipično prigradska vozila kao što je Citaro LE Ü ne bi uopće trebala proizvoditi.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

maky

Pa zato jer su to gradska vozila. Lion`s City, ne Lion`s Prigrad.  Kad su ih već mislili razvaljivat na prigradskim linijama, onda su trebali uzet City TÜ, mada mi ni to nije neko rješenje. Uostalom, već imamo u Splitu 2 Citara stara u prigradskoj izvedbi koji su se doslovce raspali jer voze linije tipa Koprivno, a sad ni ne voze jer su većinu vremena  u garaži. Gledao sam jednoga, u 10 godina je prešao 400 tisuća kilometara  ::|. Zašto se pravit pametan i slati nježne niskopodnjake na selo kad postoje masivniji autobusi, kojima raspadajuća cesta i makadam ne škode?!
Ne kažem ja, nek oni šalju i niskopodnjaka na selo, ali onda  mjenjajte redovito sve potrošne dijelove, koji će sigurno  na takvim cesticama nastaradati prije nego u gradu, i ne gunđat što su porasli troškovi održavanja, a ne vozit dokle vozi.

I da, smeta mi još jedna stvar više od same činjenice da Cityji idu u prigrad. Zašto nijedan novi Citaro ne ide u prigrad? Jesu Cityji sa svojih godinu dana stari pa ih više ne treba čuvati ili?

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

U Zagrebu svi autobusi voze i grad i prigrad. Što se tiče toga da novi Citari nejdu u Splitu u prigrad mi je potpuno jasno jer su to najnoviji autobusi.. Nisu ni Lion's Cityji vozili prigrad ko novi..
Istina da tako ne bi trebalo biti, ali u Hrvatskoj je to normalno..

shef

Citat: maky  u Lipanj 25, 2008, 10:11:34
Pa zato jer su to gradska vozila. Lion`s City, ne Lion`s Prigrad. 
Za ovoga pretpostavljam znaš (u Sloveniji ih ima, ali ne i kod nas):
http://www.man-mn.si/si/Bus/Ueberlandbusse/Lions_City_UE.jsp?key=86773

Logika prijevoznika je da se nova vozila na neki način čuvaju, svi znate da kad su utakmice, maturanti i slično vade van i stavljaju stara. No to ne znači da ih treba čuvati pod svaku cijenu, oni su tu da služe građanima, a ne da spavaju u garažama. Ako šasije pucaju, treba ih variti. Ako bus ne valja, prodati ili rashodovati.
Meni je idiotski trošiti novac na održavanje i registraciju nečega što godišnje prijeđe kilometara kao obični auto.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic