Tipovi autobusa na linijama

Autor maky, Prosinac 01, 2007, 17:59:05

regio

g.b.91 na 17
g.b.682 na 60
g.b.149 na 6
g.b.682 na 10
g.b.148 na 7 umjesto g.b.261 koji je slobodni prijevoz do city centra...
Solo Mercedes Benz Citaro
g.b.261,262.263,264 i 265..:)

Paško

G.b. 146 na osmici.
Citat: regio  u Studeni 12, 2010, 15:56:08
g.b.148 na 7 umjesto g.b.261 koji je slobodni prijevoz do city centra...
HVALA! ;D
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

maky

I danas na direktnoj liniji HNK - City Center One vozili g.b. 261 i 216.

Čisto malo da prokomentiram... Vidim da je prijevoz na toj liniji besplatan. Neznam točno tko financira to, grad, ili pak sam City Center, ali definitivno nije dovoljno. Protekla 2 dana su ogromne gužve pri vrhu Vukovarske ulice i takorekoć imam dojam da su svi ljudi iz Splita i okolice odlučili u ova 3 dana s autom doći do tog centra. Gužve su nesnosne, zastoji, kaos...
Ni javni prijevoz nije pošteđen. Uz direktnu liniju, prema Centru voze i linije 18 i 6 koje su također krcate i imaju poteškoća sa "hvatanjem" vremena polaska jer zapnu negdje u koloni.

Trebalo je bolje reklamirati javni prijevoz i motivirati ljude da se više koriste njime jer gužvi i zastoja nebi bilo. Međutim u tom slučaju bi trebalo debelo pojačati broj autobusa i polazaka kako bi mogli "progutati" toliku količinu ljudi. To bi opet iziskivalo dodatne troškove onom tko je i ovu direktnu liniju financirao, ali lakše bi se živjelo... A ova 2 solo autobusa su definitivno problem jer ljudi jedva stanu unutra, ili pak ne stanu, pa ih netko mora tjerati i vaditi vani jer se vrata od autobusa ne mogu zatvoriti. 2 zglobna bi već učinila život lakšim i ljudi se nebi vozili priljepljeni za staklo kao sardine, ali kao što rekoh, novac diktira kvalitetu usluge...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Mudrac

Pa najvjerojatnije postoji nekakav dogovor sto se tice financija,jer nevjerujem da bi Promet sam snosio troskove đabe,jer se sve vise gleda kako ustediti a ne potrositi..
A sto se tice malih autobusa,mislim da to nije najpametniji izbor,pogotovo njezne Citare...jer ljudi je bilo previse,naguravanja,razbijanja,nasilnog otvaranja vrata autobusa..ja bi im poslao najstarije autobuse,itako su nezahvalni,dobili besplatni prijevoz do samog City Centra pa jos i razbijaju. >:(

maky

Pa da, nisam ja ni rekao da Promet iz gušta ide vozit mukte. Rekao sam da neznam tko je unajmio autobuse, grad (s obzirom da je od City Centera dobio 80 milijuna kuna u blagajnu) ili sam City Center...

Citat: Mudrac  u Studeni 14, 2010, 00:19:40A sto se tice malih autobusa,mislim da to nije najpametniji izbor,pogotovo njezne Citare...jer ljudi je bilo previse,naguravanja,razbijanja,nasilnog otvaranja vrata autobusa..ja bi im poslao najstarije autobuse,itako su nezahvalni,dobili besplatni prijevoz do samog City Centra pa jos i razbijaju.
Vidiš, to je greška. Ako je unajmljen autobus, onda im nemožeš poslati SG220 kad su ti ljudi uredno dali pare. Da su oni htjeli stari autobus, vjerojatno bi to odmah zatražili. A i treba bit što bolji i noviji autobus (ne samo na ovoj liniji što je besplatna, nego i na linijama 6 i 18), jer ovo je jedna od rijetkih prilika (uz Sv. Duju i još neke prigode) kad se osim penzionera i školaraca, autobusima voze i "normalni" ljudi koji uredno plate kartu. E, pa kad ti te ljude uredno voziš u modernom i niskopodnom autobusu sa klimom i udobnim sjedalima, onda će isti taj čovjek kada bude išao u centar grada drugi put (a svi mi svako malo idemo ili na pazar, ili na općinu, ili na rivu, itd) razmisliti hoće li se gurati sa svojim autom po gradu, tražiti parking i ostalo, ili će jednostavno platiti kartu i ići javnim prijevozom. Treba ostaviti što bolji dojam jer tako motiviraš ljude da se koriste tvojim uslugama prijevoza i donose ti novac u kasicu prasicu.
Samo je velika šteta da je pritok putnika toliki da jednostavno mali autobusi ne mogu sve prevesti na nekoj uljudnoj razini, nego se svi voze jedni na drugima. A tu gužvu opet najviše stvaraju penzioneri i školarci. Uvijek isto...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Mudrac

Pa da,sve to sto si rekao stoji,podrazumijeva se da ako netko plati nesto da ocekuje najbolju mogucu uslugu..

Samo eto,ostao sam zaprepasten kad sam vidio kako je nezahvalna splitska mladost,pa covjece das im besplatni prijevoz,novi autobus a oni lupaju,trgaju sve sto im pod ruku dode...
Znam da Promet tu nista nemoze,jer nitko nema namjeru ljecit te neodgojene budaletine...

baco

Ja se nadam, da ce city centar zrtvovati odredenu kolicinu novca i da ce biti jedan autobus koji ce stalno voziti ljude od HNK-City centra besplatno. Mislim da bi to bio dobar marketinški pozet, jer kada uzmete niti prema jednom centru (Emmezeta, Joker) ne idu autobusi direktno ispred vrata. To je greska, i jako velika. U svim vecim gradovima u Europi to postoji. Ako je problem u tome sto bi se ljudi njime vozikali besplatno imam prijedlog:
Znaci kada linija krece iz HNK prema City centru dozvolio bih samo ULAZ putniknika, a izlaz samo u city centru,naopacke kada bi linija krenula od city centra prema gradu ljudi bi mogli samo uci kraj city centra, a izlaz bi bio na svim drugim stanicama.
Ili bih stavio neku simbolicnu cijenu recimo 5kn karte za svih.

maky

Pa i sada ova linija ide od HNK do Ciy Centera i obrnuto  bez stajanja na ijednu stanicu. To je direkt linija i sada ima smisla, ali kasnije mislim da neće imati puno jer... Netko tko živi npr. na Blatinama, prvo mora platit kartu da dođe do HNK, onda besplatnom do Centra, pa onda kad nešto kupi s kesama u rukama besplatnom do HNK pa opet plaćat kartu do Blatina. Nikako nevalja okružiti cijeli grad i izgubiti pola dana radeći to. Lakše je platit kartu i ić i vratit se recimo linijom 18 (pod uvijetom da će voziti do tamo)...

A ako i ne žele izdvajati novac za besplatan prijevoz, uvijek postoji linija 6 i 18 koje bi trebale ići do tamo. Ili barem jedna od njih...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

regio

g.b.120 na 6  ;D
g.b.82 na 22
g.b.148 na 11
g.b.149 na 18

regio

g.b.148 na 15 umjesto g.b.265
g.b.152 na 7 umjesto g.b.221
g.b.149 na 6
g.b.684 na 17
g.b.147 na 60
g.b.118 na 3

Paško

Paško

Danas:
G.b. 65 na svojoj staroj liniji- trici.
G.b. 82 na 7.
G.b. 688 na 10.

Paško

Mudrac

nije me dugo bilo,ali evo  ;D
g.b.149 na 8
g.b.146 na 15
g.b.82 na 22
g.b.119 na 17

Mudrac