Odg: NP Plitvička jezera

Autor netko, Listopad 11, 2008, 20:08:33

netko

Zašto ideš na Plitvice.Zaljubljen u prirodu ili.... ;D :D ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

tamlover

Ako tako često uživaš u Ličkoj kući mogao bi i bankrotirati (s obzirom na cijene, osim ako nemaš popust)
Svaka čast za fotke.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tamlover

Citat: manoplan  u Listopad 16, 2008, 09:36:57
uz napomenu da je putovanje starom cestom D1 prema moru puno zanimljivije (barem meni).

Uvijek! Em uštedim 130 kuna u jednom smijeru, em se nadišem neponovljivog plitvičkog zraka a nakon toga divljine Like nakon Korenice (Jošani, Pećani i Krbavsko Polje) i doslovno na momente offroad očajnom cestom od Udbine, pa Gračaca prema Kninu.

Nažalost domaćih autobusa najčešće nema više od nekoliko jer nama su Plitvice preskupe, al zato kod Macole  8)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Neo

Manoplan da i ja dam mali doprinos ovom podforumu... ;)

Nema vise... :D
je zakon

Neo

je zakon

Konj

Naravno da nema puno naših autobusa to je zato jer puno nijh ni ne zna ni gdje su
ni šta su Plitvice a Macola je tradicionalno stajalište za linije.  :o :o

8) 8)

zlikowszky

A nema ni puno naših ljudi love za platit bijesno skupu ulaznicu za nacionalni park, pa je i i domaćih izletničkih buseva malo.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Konj

Pa da a ako ćemo realno gdje ljudi uopće i ako žele i mogu
si uplatiti takav izlet??? Nažalost za naše tržište tj. ljude takva ponuda
ne postoji te ako se i vidi koji naš bus tamo to su djeca na školskim izletima te
naši busevi koji preko ljeta voze ture i izlete sa strancima.

8) 8)

maky

Istina, nema veze sa autobusnom tematikom, ali ako smijem dodati...

Zar nije sramotno meni (i svima ostalima) kao Hrvatu bezobrazno skupo naplaćivati da vidim prirodne ljepote SVOJE zemlje?! Da vidim ono što je moje, ono za što su se mnogi borili početkom 90-tih i izborili pa im se sad naplaćuje?! Jadno i sramotno...
Ja ne kažem da bi trebalo biti mukte, treba to sve držati čisto, uredno, itd, ali ne ni tako bezobrazno skupo. Naplati onom Čehu, Slovencu, Mađaru, Švabi, a ne svom čovjeku...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tomekk

u potpunosti se slažem s tobom. sramotne su i visoke cijene ulaznica koje rastu svake godine, a o ostaloj ponudi da i ne govorim.litru obične vode ne možeš dobit ispod 20 kn.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

manoplan

Ovih dana sam bio u prolazu preko stare

manoplan

Zabilježio sam i ovu zanimljivu ediciju Eurolinera: N 313 SHD

Tlimfocit

Citat: tomekk  u Studeni 02, 2008, 22:46:20
u potpunosti se slažem s tobom. sramotne su i visoke cijene ulaznica koje rastu svake godine, a o ostaloj ponudi da i ne govorim.litru obične vode ne možeš dobit ispod 20 kn.

dragi kolege cijene kod nas su odlične i bit će super ako takve ostanu....
pošto san zbog posla često vanka dat ću samo par primjera iz inozemstva: ulazak u Monte Carlo (tzv. checkpoint) 90 eura, checkpoint Venecija (samo doć na poluotok priko puta Venecije koji se zove Lido di Jesolo i parkirat bus, a putnici idu brodom do Venecije) 250 eura, 3 kave s mlikom na trgu svetog Marka u Veneciji 34.20 eura....
u Hrvatskoj parking u Šibeniku 90 kuna (nema checkpointa), Trogir 200 kuna ulazak na kolodvor (nisam siguran al tu je negdi), Dubrovnik 160 kuna, Plitvička jezera (50-150 kuna ovisno o vrsti karte)....itd itd itd
autoput nam je relativno jeftin tj. ovisno s kojom se zemljon uspoređujemo (skupji od Njemačke i Austrije ali puno jeftiniji od Francuske)
po čemu smo mi to lošiji/ružniji/manje vrijedni od ostalih i zašto bi mi morali snižavati cijene? mislim da jedan Dubrovnik ili Plitvička jezera nisu ni po čemu lošiji od Venecije....ne kažem da trebano dizati cijene ali se stalno stvara osjećaj da je kod nas skuplje od vanka....ko voli nek izvoli....pa nećemo mi živit i radit od zraka....
a šta se tiče sniženja cijena za Hrvate o tome bi se moglo razmislit jer dosta ljudi ima slabiji standard....ali neznan jeli to moguće izvest jer bi se stranci mogli pozvat na diskriminaciju....

zlikowszky

Citat: manoplan  u Svibanj 02, 2009, 22:26:45

http://i721.photobucket.com/albums/ww212/manoplan33/P5010029.jpg
Ovu sam Bovu prešao na auto cesti ZG-KA, u smjeru i nešto prije Karlovca, 01.05.2009.negdje oko 17:00 sati. Pogledom u retrovizor, mislio sam da je nizozemska tablica, ali eto, prevario sam se. Dojmila me se s designom slikarija po sebi.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

erobuss

Malo o Orange Ways-u

Tvrtka iz Budimpešte predstavila je novu vrstu usluge autobusnog prijevoza koja e temelji na ideji niskobudžetnih aviokompanija. Naručili su modele Magiq 148-460 dug 14,8 matara, gdje stane 63+1+1 sjedalo. Svako luksuzno kožom presvučeno sjedalo opremljeno je četverokanalnim audiosustavom. Tu je i hostesa koja će voditi mali kafe bar, te dijeliti besplatne novine putnicima.

Sjedala se mogu rezervirati preko interneta, baš kao i kod niskobudžetnih aviokompanija.
Putovanje u jednom smjeru od Budimpešte do Praga može se rezervirati već za 15 eura. Ova ideja mogla bi na kraćim relacijama zagorčati život Low cost avioprijevoznicima jer ovi autobusi neće stati na autobusnim kolodvorima i selima, nego je linija direktna.

Stoga bi vrijeme putovanja moglo biti izjednačeno (kad zbrojimo čekanja na aerodromu i transfere), a nemani maltretiranja kontrolama i rentgenima, vađenja paste za zube i pjene za brijanje u vrećice i svih drugih trauma koje danas proživljavaju putnici zrakom.

Orange Ways će zasad držati linije u radijusu 600 km od Budimpešte.

Izvor: LAO, prosinac 2007.