Slike autobusa u 2020.

Autor jakov5, Siječanj 01, 2020, 15:53:32

jakov5

Par fotki s dviju Zaprešićkih linija - 174 i 182 pivkan.

326 na 174, 1) Terminal Zaprešić
                  2) Kupljenski Hruševec
                  3) Žejinci - okretište
                  4) Pojatno - centar
326 na 182, 1-2) groblje Zaprešić
                    3) Šibice - dom
791 na 121, Park 101. brigade
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

jakov5

54 na 126, 1) Zatišje
                2) Krvarić-okretište

26.5 -> Velika Gorica

Na Terminalu VG:
- 26 na 322 s tablom
- 2 penzionera koja će u ponedjeljak gotovo sigurno u mirovinu :'(: 877 i 885
- 877 na 325, 100 na 310 i 345 na 321
- 1 penzioner kojem je sigurna sudbina i 2 koji ne znaju nastavljaju li "avanturu"

342 na 335, 2x u Ulici Stjepana Fabijančića Fape
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

jakov5

Na Terminalu VG:
- Gledajući garažni broj - najnoviji NL263 i najnoviji Lions City - 885 (120) i 347.

347 na 304, Mraclin - željeznička stanica
347 na 323, Brodec - mljekara

- na Terminalu - 347 na 310 i 877 na 309

650 na 305, Turopolje

- 650 i 877 zajedno na terminalu, a pridružuje im se i 101 na 319
- 5 MANova na terminalu

jakov5

885 na 335, Bana Josipa Jelačića-Kolodvorska
885 na 323, Novo Čiče 69
110 na 304, 2x stajalište Okuje 20
23 na 303, u naletu na D31 cesti
101 na 302, 1) Kušanec-Okujski put
                  2) Podvornica
                  3) Filipovići

jakov5

I zadnji post za danas, prve fotke iz lipnja (1.6.):
326 na 118, 1) u Ulici Božidara Adžije
                  2) u Magazinskoj ulici
33 na 118, 1) prelazak preko ostatka pružnog prijelaza u Tomislavovoj ulici
                2) raskrižje Zagorske i Selske ulice
                3) raskrižje Ulice Andrije Žaje i Božidara Adžije
               4-5) vozačka kabina #33
                6) putnički prostor #33

Tomek

1. 148 i 151
2. 151, 155, 183
3. Danas na 121 752, 753, 754, 756. Iako je cijelo ljeto bilo vremena za srediti displaye danas hrpa autobusa sa papirićima na prednjem staklu jer displayi ne rade. Tako i ovaj 752
4. 742 na 115
5. 543 na 107
6. U hladu Voltinog i dalje zasad Citelisi

NP-549

Daleko od toga da su displeji dobri,  ali prije bi rekao da je današnji uzrok toliko papirića novi vozni red i smjene koje Atron očito nije "pokupio" kako treba.  Do kraja tjedna će se pokazat gdje je problem u displeju,  a gdje u Atronu

Tomek

Zadnja 2 tjedna neki voze s papirićima, ima i nekih fotki tu na forumu ;)

421

Citat: NP-549  u Rujan 07, 2020, 18:32:18
Daleko od toga da su displeji dobri,  ali prije bi rekao da je današnji uzrok toliko papirića novi vozni red i smjene koje Atron očito nije "pokupio" kako treba.  Do kraja tjedna će se pokazat gdje je problem u displeju,  a gdje u Atronu
Uvijek u (zastarjelom) ATRONU. Trust me!
Mene je/bi bilo sram i stid voziti s papirićima ili kredom napisanim brojem/tekstom! To je neispravan  bus123, po kriterijima koje nije napisao vozač.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ante_os

Citat: 421  u Rujan 07, 2020, 18:43:36
Uvijek u (zastarjelom) ATRONU. Trust me!
Mene je/bi bilo sram i stid voziti s papirićima ili kredom napisanim brojem/tekstom! To je neispravan  bus123, po kriterijima koje nije napisao vozač.

Ne znam zašto bi to bio neispravan bus ako mu displej ne radi i zašto bi bio sram? Viđao sam i u Njemačkoj nekada kada se displej pokvari da stave papir na kome piše broj i odredište.
A što bi onda rekao za autobuse u Sarajevu? Gotovo ni jedan nema uključen displej, nego papir sa brojem i odredištem.
Vjerujem da će izmijeniti kroz koji dan ukoliko ne radi displej u ZETu ili popraviti atron.

sniff

584, 46, 45, 40

421

@ante_os
Vlasnik diktira uvjete:
Odluka o prijevozu putnika u javnom prometu

članak 19.
Vozilo mora na prednjoj i na desnoj bočnoj strani imati oznaku relacije vožnje ili odredišta i broja linije, a na stražnjoj strani oznaku broja linlje.
Relacija vožnje vozila označava se nazivom početnog i krajnjeg stajališta.
Oznake iz stavka l. ovoga članka mogu biti izvedene u obliku natpisnih ploča, pokretnih traka ili predočnika (displeja) te zvučne najave.
Članak 37.
Novčanom kaznom od 600,00 do 2.000,00 kuna, kaznit će se za prekršaj prijevoznik - pravna osoba ako:
5. vozilo nije označeno sukladno člancima 18., 19. i 20. ove odluke;
Novčanom kaznom od 300,00 do 1.000,00 kuna kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja počini prekršaj iz stavka l, ovoga članka.

Pravilnik o prometnoj službi na autobusima
Članak 45.
Prilikom pregleda autobusa naročitu pozornost vozač treba obratiti na ispravnost:
- signalnih uređaja (natpisne ploče smjera vožnje, displej s natpisom linija);
Pozornost treba obratiti i na:
- opremu autobusa prema članku 46. ovog Pravilnika.
Članak 46.
Oprema autobusa sastoji se od:
- informativnih oznaka (natpisnih ploča, pločica broja voznog reda);
Vozač je odgovoran da signalne oznake budu istaknute propisno, na za to predviđenom mjestu.

2. Označavanje smjera vožnje
Članak 55.
Cilj vožnje, odnosno linija kretanja (signalne oznake), označava se: brojem linije, nazivom početnog i krajnjeg stajališta ili nazivom samo krajnjeg stajališta u smjeru
kretanja.
Autobus mora imati na prednjoj i na desnoj bočnoj strani oznaku cilja vožnje, odnosno trase kretanja, te oznaku broja linije, a na stražnjoj strani oznaku broja
linije.
Oznake iz ovog članka mogu biti izvedene u obliku natpisnih ploča, pokretnihtraka ili predočnika (displeja).
Noću i pri slaboj vidljivosti signalne oznake moraju biti osvijetljene.
Ukoliko je u vozilo ugrađen predočnik (displej), vozači autobusa dužni su ga upotrebljavati u skladu s propisanim uputama.
Članak 56.
Za pravilno postavljanje signalnih oznaka odgovoran je vozač.
Zakon o radu:
Članak 28.
(1) Poslodavac je dužan pribaviti i održavati postrojenja, uređaje, opremu, alate, mjesto rada i pristup mjestu rada, te organizirati rad na način koji osigurava zaštitu života i zdravlja radnika, u skladu s posebnim zakonima i drugim propisima i naravi posla koji se obavlja.
(2) Poslodavac je dužan upoznati radnika s opasnostima posla koji radnik obavlja.
(3) Poslodavac je dužan osposobiti radnika za rad na način koji osigurava zaštitu života i zdravlja radnika te sprječava nastanak nesreća.

Zašto bih ja bio odgovoran za nečiji nerad ??? ??? Netko je plaćen da ja odradim službu u ispravnom autobusu što je moje legitimno pravo i obveza.
Kao što je prljav i neopran  bus123 izvana slika i prilika tvrtke, tako ja doživljavam neispravan displej jer putnici imaju svoja prava u odnosu na prijevoznika.
Njemačka i Sarajevo me uopće ne zanimaju. kava 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ante_os

Slažem se ovo kako je slika i prilika firme je li autobus opran je li displej namješten i sl. No, isto tako gledajući kao putniku ljudima nije baš toliko bitno hoće li linija pisati na displeju ili na papiru. Putnicima je bitno da autobus vozi prema voznom redu, da je siguran za vožnju i da nije (pre)velika gužva. Ali da dalje ne idemo u OT.

Dreamwalker

327
668 kojem je bočna oplata u katastrofalnom stanju.

Ove Citare fakat treba slikat  ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Dok čekamo nove MANove, par Iveca.

396 na 225
112 na 102
113 na 102
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"