Slike autobusa u 2020.

Autor jakov5, Siječanj 01, 2020, 15:53:32

smogovci.bbb2

Ovi LE na 102 ne prevoze bicikle?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Kao da se netko drži toga s biciklima...

No uglavnom ovo s prelijepljenim lijevim bokom preko stakla je super glupo :D pa sve ove zastave i natpisi bi u veličini u kojoj jesu stali na širinu lima ispod prozora, velika većina "reklame" je veliko bijelo ništa... Nevjerojatno na što se troše novci, EU valjda potiče lijepljenje neekoloških i nepraktičnih plastičnih folija gdje nemaju nikakvu svrhu?  ??? ;D

smogovci.bbb2

A valjda "kum" ima tvrtku koja proizvodi te folije pa da se iskoristi prilika. Ne znam jesi vidio MAN-ove. Na njih su stavili folije ali bočne visine za LE (imaju višu oplatu) pa je na MAN-ovima neprozirni dio folije preko donjeg dijela prozora ::|

Tomek

1. 697 koji se kao i mnogi drugi Citelisi straga ljušti i to grozno izgleda
2. 176 danas na 125, ne radi display
3. 752 na 146, još u ponedjeljak kad je bio na 121 je pisalo Garaža na displayima
4. 318 danas na Baruna Filipovića u gužvi koje se tamo redovno stvaraju
5. Citaro 658 iz 2003. je postao rijedak prizor, danas na 231
6. 617 školski na Branimirovoj

Tomek

1. 585 na 269
2. 420
3. Novi 391 još nismo imali na fotki
4. 432 u Sesvetama
5. 94 u Sesvetama
6. 545

Tomek

1. 769 na 121
2. 194 je dobio nove registracije, izgleda da je imao neki sudar pa je prednji kraj sređivan jer ni ispod Mercedesovog znaka nije originalno tvornički crno

MAN truck bus

194 je generalno sređen s obzirom da ima novi tapecirung i nove felge?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

114 - ZG 3119-HU

sniff

677, 671, 675

MAN truck bus

Današnje
93 na 211
224 na 216
435 na 203
630 na 223
"kartu imamo?"

Dreamwalker

Provozao sam se danas s 354 i 356. Neću puno pisati o njima jer su vrlo slični MAN-ovima iz 2009. i vožnja me jako jako podsjetila na tu famoznu 2009. kad sam se prvi put vozio u tim autobusima. Prvi dan eksploatacije djeluju puno čvršće od Urbanwaya u kolovozu 2017.
Ono što mislim da bi trebao napisati jest osjećaj da je ZET-u u Dubravi falilo jutros autobusa i da su ubačeni u promet van nekakvog plana. Naplata karata ne radi u 354, a u 356 je stara tabla s ispisanom linijom za slučaj da Atron odluči biti neposlušan. Satovi unutra nisu namješteni, stakla su prljava od kiše,... Možda griješim, ali imam takav dojam. Al ok, busevi su tu da voze i nek voze.

Slika 1: 354 na Kaptolu
Slika 2: 356 na Sveticama
Slika 3: 461 na Kaptolu
Slika 4: 329 i 354 na Kaptolu
Slika 5: interijer novog MAN-a
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Dreamwalker, slabo uočavaš detalje.  :)evil
Novi MANovi imaju hrpu razlika u odnosu na one iz 2009. Prva stvar prije zatvaranja vrata više nemaju zvučni signal, zatim krovni prozori su stakleni, kod trećih vrata nemaju veliku žutu kocku za otvaranje vrata preko dozvole već plavi STOP gumb. Sjedala su neudobnija u odnosu na postojeća, a bus sam po sebi je tvrd. U startu po ravnom je bolji u odnosu na City G, a zatim je šaltanje jednako kao i na zglobnom - prerano. U brdo zato razvlači brzine i ima po prilično snage. Retarder je poprilično jak i jako dobro koči na nizbrdici. Vrata su znatno brža nego na zglobnom i puno kraće traje proces od zaustavljanja do otvaranja vrata zatim zatvaranja i otpuštanja stanične kočnice. Vozačko okruženje na prvu slično zglobnoj verziji, no razlika ima. Prekidač za isključivanje retardera premješten iz ormarića na tablu pored okretnog prekidača svjetala, umjesto dva prekidača za dozvolu ima jedan, no zato za prednja vrata i dalje ima dva gumba. Umjesto standardnog malog ekrančića za videonadzor sada ima ogroman ekran i nema šanse da netko promakne na 3. vratima.  :)evil ATRON je postavljen iznad vozačke glave, a validatori su ganc novi. Sve u svemu - zadovoljan sam, sada još samo fali da zamjene postojeće Citye na 216-276 jer danas su 453, 436 i 661.  8-8 I da, unutranji displej za najavu stanica ne ispisuje dijakritičke znakove...  >:D
"kartu imamo?"

Dreamwalker

To ja namjerno propuštam, copram i sve ostalo pišem neprecizno. Razlog? Da potaknem tebe i ostale mlade forumaše da pazite na detalje jer znate da ne napišem uvijek sve ;D ;D ;D Eto, kaj bi sad ti napisao da sam ja sve to primjetio? ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Tražio bih dlaku u jajetu (Cityu)... ;D
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Nisi napisao da su čekići za razbijanje prozora u slučaju nužde postavljeni iznad a ne bočno između prozora ::|