Broj minibusa tipa Irisbus Caicciamali Urby, Daily, Crafter i slično

Autor Leo, Siječanj 04, 2020, 17:13:51

Leo

Poštovani,
Radim diplomski rad na temu minibusa, no nedostaje mi dosta podataka. Vidim da ste dosta aktivni na forumu i koliko sam uspio prelistati ima tu sigurno osoba koje bi mogle pomoći. (saznao sam da ih je postojalo otp. 13 od neke 2008. godine, i da su prometovali na sljedećim linijama (139, 180,204, 214, 275, 278, 279, 150, 143, 283, za ovaj podatak uopće nisam siguran)

Potrebni su mi sljedeći podaci:
1.) Broj minibusa koji trenutno prometuje u sklopu ZET-a (tipa Irisbus Cacciamali Urby, odnosno bilo koji minibus takve velićine, do nekih 30 mjesta, može i prerade kombi vozila poput Daily-a, Craftera itd)
2.) Koliko ih je bilo prije? (od 2008. godine otp., tj. od Cacciamalia nadalje, stariji podaci od 2008. mi nisu potrebni)
2.) Koje linije su ti minibusi vozili/voze? (uz podatak broja minibusa, ovo mi je jako važno)

Molim Vas, ukoliko znate nekakve točne podatke, napišite :)

Unaprijed se zahvaljujem,
Leo

Dreamwalker

Pozdrav. Dobrodošao na forum.

U ZET-u trenutno vozi:
13 Iveco (Irisbus) Cacciamali Urby iz 2008/09. (diesel pogon ako išta znači)
16 Iveco Stratos LF 38 CNG iz 2015. (pogon na prirodni plin CNG)
2 Iveco Daily iz 2008/09. (17 + 1 mjesto)
1 Feniksbus Iveco Daily iz 2018.

Prvi su došli krajem 2008. te početkom 2009. i bilo ih je 15 (13+2) kako sam napisao u popisu. Bili su podjeljeni tako da su autobusi s brojevima 90-97 vozili u zapadnom dijelu grada, a 601-605 + 646,647 u istočnom dijelu grada.
2015. stiže još 16 komada na plin pa dolazi do raspodjele vozila koja vrijedi i danas.. U istočnom dijelu grada koji spada pod Autobusni pogon Dubrava trenutno voze minibusi na diesel pogon (13 + 2), a u zapadnom dijelu grada koji spada pod Autobusni pogon Podsused vozi 16 minibuseva na prirodni plin. Što se tiče linija, tu je sad malo problem. Na popisu koji si napisao ti nedostaje linija 207.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Leo

Pozdrav i zahvaljujem na brzom odgovoru, stvarno mi to puno znači.

Aha, APD je autobusni pogon Dubrava, a APP je autobusni pogon Podsused, vidio sam taj podatak ali kao APD i APP, no nisam uspio zaključiti da su to "garaže". Zahvaljujem na tom podatku.

Znači svi Cicciamali su još u uporabi? Koliko sam skužio iz poruke, da.

U pravilu oni su raspoređeni po tim linijama? Znate li podatak jel oni služe kao nekakva ispomoć na tim linijama ili redovno (normalno) voze linije (kao jedini prijevoz)?

Lijep pozdrav,
Leon

Dreamwalker

Svi Cacciamaliji su još u upotrebi. Koliko dugo, to ćemo još vidjeti.

Citat: Leo  u Siječanj 04, 2020, 17:50:52

U pravilu oni su raspoređeni po tim linijama? Znate li podatak jel oni služe kao nekakva ispomoć na tim linijama ili redovno (normalno) voze linije (kao jedini prijevoz)?

U pravilu jesu. Oni su uvijek redovni (jedini) prijevoz na linijama koje voze, nema nikakvih ispomoći :)

Leo

Zahvaljujem g. Dreamwalker na tako brzom odgovoru. Bili ste od velike pomoći i nisam se ni nadao da ću dobiti ovako kvalitetne podatke. :)

Dreamwalker

Nema na čemu ;)

Što se tiče linija, sjetio sam se da ako trebaš točne podatke što vozi na kojoj liniji, na linku možeš pronaći. Tražiš pod "min" :)

https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=286.0

Leo

garfield

Citat: Leo  u Siječanj 04, 2020, 17:13:51
i da su prometovali na sljedećim linijama (139, 180,204, 214, 275, 278, 279, 150, 143, 283, za ovaj podatak uopće nisam siguran)

Koje linije su ti minibusi vozili/voze? (uz podatak broja minibusa, ovo mi je jako važno)

U pogonu Podsused minibusevi voze na linijama:
104 Jandrićeva - Dom umirovljenika (1 bus)
105 Kaptol - Britanski trg (zajedno s midijima, mislim da obično ide jedan Stratos i jedan midi MAN)
139 Reljkovićeva - Jelenovac
141 Reljkovićeva - Vinogradi (2 busa kombinirano 139/141/148)
142 Vrapčanska aleja - Jačkovina (1 bus)
143 Vrapčanska aleja - Orešje
145 Vrapčanska aleja - Oranice (1 bus kombinirano 143/145; vikendom vozi 1 bus kombinirano 142/143 dok 145 vikendom ne vozi)
148 Reljkovićeva - Hercegovačka
150 Garaža Tuškanac - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića (1 bus)

U pogonu Dubrava voze na linijama:
204 Kvaternikov trg - Horvatovac (1 bus, ponekad umjesto minija vozi solo)
207 Kvaternikov trg - Rim (1 bus)
262A Kašina - Planina Donja (1 bus, privremena linija)
275 Sesvete - Sesvetska Sopnica (1 bus, ponekad umjesto minija vozi solo)
283 Dubec - Brestje - Sesvete (1 bus)
295 Zapruđe - Jakuševec (1 bus, vikendom i povremeno radnim danom umjesto minija vozi solo)
Povremeno voze i na linijama 277 Sesvete - Sesvetska Selnica, 284 Sesvete - Ivanja Reka i 280 Dubec - Sesvete - Šimunčevec, no zadnje vrijeme rijetko, u pravilu su tamo solo.

U pogonu Velika Gorica nema minibuseva.

Na linijama 214 Koledinečka - Trnava - Kozari Bok, 278 Sesvete - Kraljevečki Novaki i 279 Dubec - Novi Jelkovec minibusevi ne prometuju.
Linija 180 ne postoji.

Leo

Zahvaljujem,
zajedno s brojem buseva koji prometuju na tim linijama, kao šta je napisao Garfild, imam sve podatke. :)

Lijep pozdrav,
Leon

Majstor

Feniks nije napravio ni km od kad je u Zetu
u turističkoj je izvedbi sa malim stolićima iza  vjerojatno zamišljen kao i Man za promidžbu i kampanje sl neznamo kome
Čak nije bio ni sa kamenjarima na kamenu
Samo mi sudite pošteno !

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Leo

Poštovani,

Znate li možda točan (ili barem otprilike) kapacitet minibusa Cacciamali i Iveco stratosa LF?

Tomek