Rad Autotroleja (3)

Autor gorgoroth, Prosinac 25, 2019, 11:46:31

amalok.95

Koliko sam čuo inspekcija je banula u firmu, uhvatili veliki broj vozača koji je radio prekovremeno (na 2 kartice) zato su bili primorni napravit šta su napravili jer fali vozača

pehar_11

#331
PGS: Treba ukinuti naplatu ili smanjiti cijene Autotroleja dok je reduciran vozni red

Citat:"Potaknuti obaviješću Autotroleja kako zbog nedostatka vozača nisu u mogućnosti održati postojeći dnevni red, koji je još od veljače reduciran a u praksi se nije ni poštivao te smo praktički dočekali kolaps javnog gradskog prijevoza, predlažemo gradonačelniku da se, dok traje izvanredna situacija, ukine naplata ili barem primjereno smanji cijena putnih karata.

Građani za nemali novac kupuju godišnje/mjesečne/tjedne putne karte kako bi imali neograničeni broj putovanja na području zone/a, no okolnosti su takve da Autotrolej naprosto više nije u mogućnosti ponuditi takvu uslugu. Zapravo, zbog redukcija vožnje, odnosno nedovoljnog broja vozača, usluga se nudi na kapaljku, zbog čega, još od veljače, veliki broj djece u vršnim satima ne stane u autobus koji ih vozi u školu, a radnike na posao ili umirovljenike, primjerice, po zdravstvenu uslugu.

Logično bi i pravedno prema građanima stoga bilo slijediti analogiju i ne naplaćivati uslugu koja ni ne postoji.

Procjenjujemo da je situacija takva da hitno iziskuje ustrojavanje kriznog stožera koji će temeljito i objektivno sagledati situaciju i kroz reorganizaciju i bolju koordinaciju pronaći rješenja koja nam trebaju još – jučer", poručuje Tea Mičić Badurina.

https://www.fiuman.hr/pgs-treba-ukinuti-naplatu-ili-smanjiti-cijene-autotroleja-dok-je-reduciran-vozni-red/

Danas sam prvi put ikad vidio na Željezničkom kolodvoru oko 20:30 da na najavi stoje samo 3 autobusa, ostalo prazan ekran. Jadni šoferi, ovako i onako njih krive za sve, nije no čudo da ih nema
Vrijeme je novac.

gorgoroth

 Autotrolej u rasulu. Od idućeg tjedna moguće redukcije i prigradskih linija, dnevno otpada i po dvjestotinjak polazaka autobusa

Marinko Glavan

Broj polazaka je u prvom redu smanjen na gradskim linijama jer je na tim linijama inače znatno veći broj polazaka. No, s obzirom na situaciju, razrađuje se i smanjeni vozni red na županijskim linijama, kažu u Upravi Autotroleja

RIJEKA Sustav javnog gradskog prijevoza u Rijeci već je danima u rasulu, pri čemu dnevno "ispada" i po dvjestotinjak polazaka autobusa na gradskim linijama, iako je vozni red gradskih linija već bio reduciran u veljači ove godine, zbog nedostatka vozača. Sudeći po odgovoru uprave Autotroleja na naše jučerašnje upite, već idućeg tjedna mogao bi biti smanjen i broj polazaka u voznim redovima prigradskih linija.

Jedina relativno dobra vijest je da bi danas, u subotu 11. svibnja i sutra, 12. svibnja svi polasci autobusa na gradskim i prigradskim linijama trebali prometovati po voznom redu, no razlog tome nije to što Autotrolej ima više vozača na raspolaganju nego u radnim danima ovog tjedna, već u tome što i inače vikendima vozni red gradskih autobusa ima značajno manji broj polazaka pa će se barem u ova dva dana stanje, uvjetno rečeno, normalizirati. No, novi problemi s održavanjem voznog reda očekuju se već u ponedjeljak, a više o tome koji polasci će "ispasti" iz voznog reda znat će se sutra.

Neravnopravni položaj



Upravi Autotroleja poslali smo upit tražeći objašnjenje zbog čega izostaju polasci autobusa samo na gradskim linijama u Rijeci, pri čemu u pojedinim danima nedostaje više od petine predviđenih polazaka, dok istodobno sve linije prema prigradskim naseljima sve vrijeme voze prema predviđenom voznom redu, na što je nedavno upozorio predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika u Autotroleju, Mateo Mavrić, smatrajući da su time građani Rijeke stavljeni u nepovoljniji položaj od onih koji žive u ostalim gradovima i općinama na čijem području Autotrolej obavlja uslugu javnog prijevoza. Zanimalo nas je, stoga, kakvu poruku time uprava Autotroleja šalje građanima Rijeke koji, valja naglasiti, kroz proračun Grada plaćaju polovicu ukupnih subvencija koje svi gradovi i općine zajedno isplaćuju javnom prijevozniku.

Planirane subvencije za 2024. godinu

U odgovoru uprave Autotroleja stoji kako bi, u slučaju da pojedine vozačke smjene izostanu na linijama prema prigradskim naseljima, ona ostala u potpunosti bez polazaka prema Rijeci ili iz nje, ali se i najavljuje mogućnost reduciranja voznih redova na prigradskim linijama.

– Broj polazaka je u prvom redu smanjen na gradskim linijama, a iz razloga što je na ovim linijama inače znatno veći broj polazaka. Isto tako, treba pojasniti, kako smjene na županijskim linijama ne obuhvaćaju samo jednu liniju, već nekoliko županijskih linija, te bi jedna smjena manje značila cijeli niz polazaka na različitim linijama, a što bi dovelo do toga da u vršnom periodu nema polaska, primjerice iz Kastva ili Čavala do centra grada ili obrnuto. No, s obzirom na situaciju, te nedostatak vozača, razrađuje se i smanjeni vozni red na županijskim linijama, te bi isti, nakon što se predoči suvlasnicima, trebao stupiti na snagu tijekom idućeg tjedna, stoji u odgovoru uprave Autotroleja.

Visina subvencija

Iz odgovora naš upit o visini subvencija koje pojedini gradovi i općine u ovoj godini trebaju isplatiti Autotroleju, vidljivo je da bi Grad Rijeka u ovoj godini javnom prijevozniku trebao isplatiti 3.968.535 eura, dok bi sve ostale općine i gradovi na čijem području ovo komunalno društvo obavlja uslugu javnog prijevoza, njih ukupno 12, trebalo ukupno isplatiti manji iznos od ovoga, točnije 3.919.413 eura.

Iz uprave dodaju kako će navedeni iznosi najvjerojatnije biti umanjeni, s obzirom na smanjeni broj polazaka i ispadanje brojnih polazaka iz voznog reda, pogotovo u gradu Rijeci.

– Što se same subvencije tiče, treba pojasniti kako navedeni iznosi predstavljaju akontaciju subvencije određenu prema omjerima u kilometrima koji su planirani za 2024. godinu po svakoj jedinici lokalne samouprave posebno. Po završetku poslovne godine radi se konačni obračun subvencije po novim omjerima u kilometrima koji proizlaze iz stvarne realizacije. Budući da su ukidanja polazaka uglavnom odrađena na linijama koje pripadaju gradu Rijeci za očekivati je da će se omjer Grada Rijeke u ukupnim kilometrima smanjiti te će se sukladno tome i korigirati subvencija, ističu iz Autotroleja.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/autotrolej-u-rasulu-od-iduceg-tjedna-moguce-redukcije-i-prigradskih-linija-dnevno-otpada-i-po-dvjestotinjak-polazaka-autobusa/

pehar_11

#333
Nije isto kad ti fali jedan polazak jedinice i jedan polazak prigradske xy koja ide svaka 3 sata. Da ne govorim o voznom redu za prigrad vikendom
Vrijeme je novac.

gorgoroth

S tim da jedinicu može zamjeniti i prigradski, a ona ne može za Matulje

MAN SU220

Citat: gorgoroth  u Svibanj 11, 2024, 09:38:04S tim da jedinicu može zamjeniti i prigradski, a ona ne može za Matulje

Gdje god voze prigradske po gradu kao što su 11, 20/21, 18/18B, 23/32 i 10/10A gradske treba ili ukinut ili ih preusmjerit negdje drugo i po mogućnosti dodat jedan bus na njih.

pehar_11

Nema šanse da će oni sad radit neku reorganizaciju linija zbog ovoga. Pa građani bi ih pokopali žive. Čudi me da se narod nije zainatio i prestane kupovat karte   
Vrijeme je novac.

lussin

Citat: MAN SU220  u Svibanj 11, 2024, 11:37:10Gdje god voze prigradske po gradu kao što su 11, 20/21, 18/18B, 23/32 i 10/10A gradske treba ili ukinut ili ih preusmjerit negdje drugo i po mogućnosti dodat jedan bus na njih.
Može ako se slažeš da uvrede i prijetnje idu tebi na mail

MAN SU220

Voda je došla do grla. Kad kuća gori treba je gasit vodom, bolje da pola kuće izgori nego cijela. Nemogu vjerovat da mi uopće raspravljamo o ovome, linije koje su do prije par godina vozile svakih par minuta i da sad jedva spajamo kraj s krajem znači da nešto ogromno neštima.

Citat:Procjenjujemo da je situacija takva da hitno iziskuje ustrojavanje kriznog stožera koji će temeljito i objektivno sagledati situaciju i kroz reorganizaciju i bolju koordinaciju pronaći rješenja koja nam trebaju još – jučer"

Ne vidim što se tu puno može i napravit osim ovoga što sam već i spomenuo.


- 4icu ukinuti (dodat jedan bus na 11)
- 7icu ukinuti (dodat jedan bus na 20, na Gornju vežicu produžiti 5icu
- 2icu preusmjeriti negdje drugo (dodat jedan bus na 18/18B i da ulazi na Srdoči)
- 1icu preusmjeriti negdje drugo (dodat jedan bus na 32)


Po gradu ostaviti linije s većim intervalima i postepeno uvodit nove ako se situacija s vozačima bude poboljšavala


1  Zamet - Pećine
2  Marčeljeva draga - Trsat
5  Drenova - Gornja vežica
6  Novo naselje - Podvežica
7a Hosti - Sveti križ

lussin

#339
Što znači dodat jedan bus na 11, 18/18B i 20? Već ti je rečeno da prigradske linije u Rijeci ne funkcioniraju tako. Je li moguće da si toliko bahat i ograničen da ignoriraš sve osim svojih debilnih ideja?

Citat: MAN SU220  u Svibanj 11, 2024, 12:55:244icu ukinuti (dodat jedan bus na 11)
- 7icu ukinuti (dodat jedan bus na 20, na Gornju vežicu produžiti 5icu
Ukidaš liniju koja de facto povezuje kampus sa 3 fakulteta, a u špicama Škurinje kojima bi dobro došla još jedna linija autobus ne bi vidjeli po više od pola sat, ili bi prošle dvije takve tvoje nakaradne petice i do navečer ih više nema. Pronicljivo, nema šta
Citat: MAN SU220  u Svibanj 11, 2024, 12:55:24- 2icu preusmjeriti negdje drugo (dodat jedan bus na 18/18B i da ulazi na Srdoči)
- 1icu preusmjeriti negdje drugo (dodat jedan bus na 32)
Gdje drugo?? Budi faca pa se izbahati do kraja, a ne davati ove neke paušalne gluposti. Jel ti misliš da 32 vozi prazna okolo?

Ustvari i ja sam lud što ovo pišem jer tebe to zapravo ne dira. Kao što rekoh:
Citat: lussin  u Ožujak 19, 2024, 00:06:58Ti si najobičniji trol i kao takvog te ne treba shvaćati ozbiljno

MAN SU220

Ako ukinemo dvije četvorke normalno da treba stavit jedan bus više na 11

2icu preusmjerimo na marčeljevu dragu automatski dobijamo jedan bus sa linije 1A koji može dodatno na 18/18B da prođe kroz Srdoči

1icu preusmjerimo naprimjer na Zamet, dobijemo bus sa 3/3A s kojim možemo pojačati 32ku


Stanje nije baš bajno. Ja sam svoje prijedloge dao. Da čujem što bi vi poduzeli osim ne može ovo-ne može ono.


I ne ukidam ja linije, ukida ih Autotrolej jer ih nema tko vozit!

pehar_11

#341
Ti si prso. Amen
Vrijeme je novac.

pehar_11

Citat: pehar_11  u Svibanj 10, 2024, 23:06:14Dodatna rezanja već postojećeg srezanog reda u gradu i prigradu when?
Evo i prigrada

Autotrolej nakon gradskih "reže" i prigradske vožnje autobusa: u ponedjeljak manje vožnji na području Kostrene, Bakra, Kraljevice i općine Matulji

Citat:Nakon reduciranja gradskih vožnji autobusa Autotroleja, smanjuju se vožnje i na prigradskim linijama. Iz riječkog komunalnog autoprijevoznika su tako odaslane obavijesti o smanjenom broju vožnji u ponedjeljak, 13. svibnja, koje se tiču stanovnika Kostrene, Bakra i Kraljevice te žitelja Općine Matulji, zbog nedostatka vozača neće moći realizirati predviđeni vozni red.

Polasci na koje u ponedjeljak ne treba računati na području Kostrene, Bakra i Kraljevice su:
Linija 29: Ožlak 5:40 – Oštro 5:55 – Kraljevica 6:00 – Bakar 6:15 – Delta 6:45
Linija 10A/10: 15:45 Delta – 16:00 Paveki – 16:10 Šoići – 16:20 Sv.Lucija – Delta
Linija 10A/10: 16:40 Delta – 16:55 Paveki – 17:05 Šoići – 17:15 Sv.Lucija – Delta
Linija 29: 15:40 Delta -16:20 Kraljevica -16:50 Ožlak – Delta

Polasci koji se neće moći realizirati na području Općine Matulji su:
Linija 23: Matulji 7:10, Permani 7:35, Matulji centar 7:50, Delta 8:20
Linija 23: 21:30 Delta – 22:05 Permani – Delta

https://burin.hr/autotrolej-nakon-gradskih-reze-i-prigradske-voznje-autobusa-u-ponedjeljak-manje-voznji-na-podrucju-kostrene-bakra-kraljevice-i-opcine-matulji/
Vrijeme je novac.

lussin

Bolje da nisi ovo stavio, sad će bit neka nova znalačka kreacija tipa Hreljin-Ožlak-Bakar-Rijeka ili 32 via rotor Kuk

MAN SU220

Evo "stručnjače" daj nam ti rješenje da ove linije u ponedjeljak voze.
Kad je dobro onda su svi frajeri, kad nije dobro nema nikoga, onda se svi zavuku u mišju rupu.  byeg