Nabavke novih autobusa (3)

Autor gorgoroth, Rujan 20, 2019, 20:41:40

Matija87

OK znam da nemaju dizel kao pogonsko gorivo, ali zašto se ide s drukčijom bojom (RAL-om) kao i sa serijom plinaša... glavauzid
pa baš smo prepoznatljivi s tom narančastom bojom (uz Libertas)

Majstor

Nisu se usudili voziti na kotačima relaciju Samobor-Rijeka
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

4 su došla vozeć, a 4 na labudici

421

Gdje će to voziti? > pitam zbog stražnjeg prevjesa.
Nadam se da baterije nisu na krovu, jer kratka šasija lako u zavoju može primjeniti zakone fizike...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Vanjac

Citat: Matija87  u Kolovoz 21, 2026, 09:37:02OK znam da nemaju dizel kao pogonsko gorivo, ali zašto se ide s drukčijom bojom (RAL-om) kao i sa serijom plinaša... glavauzid
pa baš smo prepoznatljivi s tom narančastom bojom (uz Libertas)
S ovime se slažem potpuno. Narančasta je boja Troleja i ne kužim zašto se i s plinašima i s električnim autobusima ide u promjenu boje. Ako gledamo nekakvu viziju gdje želimo zamijeniti dizel drugim ekološkijim pogonskim gorivima znači li to da mjenjamo i boju prijevoznika koja ga označava? Narančasta je boja Autotroleja, a ne dizela!

Nije mi jasno zašto su Pula Zagreb i Dubrovnik dobili MAN dok je autotrolej završio s ovim smećem. Tko i gdje će to održavati, pogotovo za kvarove na elektronici. Za ovu firmu nisam do sada nikada čuo i iskreno sam jako skeptičan. Autobus je iznutra potpuna kopija MAN-a, a izvana je nešto najružnije što sam u životu vidio. Kada su već išli po interijeru pratiti MAN nadam se da će i po kvaliteti, ali nekako sumnjam... 
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

gorgoroth

I kako navode da su skuplji od provjerenih proizvođača, svi gradovi dobili man ili iveco, jedino mi ova sranja

tramvajac 92

Dobili smo elektičnog feniksa u Zagrebu. Kakav je dizel, znamo jako dobro, tako da im se ne veselim.

5AR

Hvala na gostoprimstvu  hi

amalok.95

Može li me netko malo bolje uputit, nisam baš aktivan u svijetu autobusa jako dugo vremena. Kako se dodjeljuju garažni brojevi? tek sad malo gledam da se sa tim brojevima vračamo u prošlost. Došli papamobili imali brojeve 100x, kapene nastavile sa 200x, plinski na 800x, Fenix nastavio tradiciju sa 100x a novi električni na 300x.Možda je malo glupo ali baš me zanima kako se ti garažni brojevi dodjeljuju. I kako je moguće da nova vozila mogu imati isti garažni broj kao i davno rashodovana vozila? Ako moderatori smatraju da je ovo glupo pitanje neka slobodno obrišu poruku. 

NP-549

Od 1965. do 2013. su autobusi išli redom (201-723), s iznimkom minibus⁹eva koji su bili u nizu sa osobnim vozilima i vozilima održavanja (1-67). Stari minibusi su renumerirani 2006. kad su došli prvi Cacciamaliji i dobili su brojeve 100-107, dok su novi krenuli od 108. Spomenute 2013. odvojeni su i autobusi na način da su autobusi na alternativna goriva (plinaši) dobili garažne brojeve na 800, a minibusi na altermativna goriva na 200. Koliko god svima to bio šok jer smo očekivali 724-735 i 115-124, pokazalo se da je to bio dobar potez jer je operativno lakše radit kad su ti odvojeni tipovi vozila. Kako prometnicima tako i održavanju.  Budući da će prvi sljedeći dizel biti 901, za alternativna goriva ostaje samo 59 slobodnih mjesta 841-899 što vjerovatno neće dugoročno biti dosta, tako da je odlučeno da autobusi na struju budu na 300.

gorgoroth

Ovo bi trebao biti 303