Linije - razno 2021

Autor STIB, Siječanj 29, 2021, 14:11:20

421

Ako imaš pretplatnu ZG kartu ili vrijednosnu uplati, na nj  xy kuna. Prilikom validacije odaberi ZONA 2, broj putnika i prisloni ju na validator. Problem solved do/iz VG.
Kombinacija plastika/papir, papir/papir nije prikladna zbog dolaska do validatora kod vozačice/vozača radi poništavanja papirnate karte.
Dok su bili pokazi i papirnate karte, postojale su karte od 1-5 zona, pa si mogao poništiti jednu od dvije zone ili dvije po jednu zonu do VG.
Sretan put!

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Akropola

Citat: 421  u Prosinac 17, 2021, 00:39:32
Ako imaš pretplatnu ZG kartu ili vrijednosnu uplati, na nj  xy kuna. Prilikom validacije odaberi ZONA 2, broj putnika i prisloni ju na validator. Problem solved do/iz VG.
Kombinacija plastika/papir, papir/papir nije prikladna zbog dolaska do validatora kod vozačice/vozača radi poništavanja papirnate karte.
Dok su bili pokazi i papirnate karte, postojale su karte od 1-5 zona, pa si mogao poništiti jednu od dvije zone ili dvije po jednu zonu do VG.
Sretan put!

Tada je karta za drugu zonu 10 kn, a po 4 kn je daleko jeftinije što većina koristi.

ChRiStIaN

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 16, 2021, 15:41:35
Traži 113 nedjeljom, garantiram da ćeš krepat od dosade. Krećeš u :15 sa Remize, dolaziš na Jarun oko :25, staneš par minuta, ideš natrag u :30 i na Remizi si u :40. Pola sata pauze. Ne možeš ni svaki put na kavu...

Ima još jedna jača. 148 nedjeljom.

Imaš vožnju svaki puni sat, voziš oko 5-7min i onda čekaš 50+ minuta. Garantirano pražnjenje mobitela.
A cijeli dan sam izbrojio troje putnika i tako svaki put, možda se zaleti i onaj četvrti  russian_roulette
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Ma daj... troše 2 vozača na nešto što može jedan odradit komotno, npr.
139 00
141 20
148 40

ili bilo koji drugi slijed, al bitno je da na puni sat idu 2 kombija.
Svaka ima krug 10 minuta, i još 10 minuta imaš pauzu, nije loše.  Kafića u blizini ionako nema

MAN truck bus

276 opet na udaru redukcija.
Fali 1 VR, pa je zadnji bus za Dumovec išao u 16:50, a prvi tek sad u 19:20..između su bili polasci za I. Reku..malo je za reći da je u autobusu trenutno gužva.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

BestOne

Kako funkcionira linija 140? Spomenuo sam je na drugom forumu, a ni samom mi nije baš najbolje jasna. Ovdje na karti jasno mi je ovo da ide Mihaljevac – Tomislavov dom (dakle zapravo Sljeme), ali nije mi jasno kako ide na ove druge postaje koje su na karti ,,desno" od Tomislavova doma (npr. Hunjka, Puntijarka i slično). Izgleda li to tako da prvo ide iz Šumarskih jaslica prema Hunjki, a onda se vraća na Tomislavov dom (i dalje dolje prema Mihaljevcu) ili nekako drukčije? Hvala!

BestOne ~ autobusi.org

Portos

Citat: BestOne  u Prosinac 27, 2021, 03:15:28
Kako funkcionira linija 140? Spomenuo sam je na drugom forumu, a ni samom mi nije baš najbolje jasna. Ovdje na karti jasno mi je ovo da ide Mihaljevac – Tomislavov dom (dakle zapravo Sljeme), ali nije mi jasno kako ide na ove druge postaje koje su na karti ,,desno" od Tomislavova doma (npr. Hunjka, Puntijarka i slično). Izgleda li to tako da prvo ide iz Šumarskih jaslica prema Hunjki, a onda se vraća na Tomislavov dom (i dalje dolje prema Mihaljevcu) ili nekako drukčije? Hvala!

Ide do Male Hunjke i tamo se okrene, te se vraća prema Tomislavcu i spušta prema Mihaljevcu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

ChRiStIaN

Citat: BestOne  u Prosinac 27, 2021, 03:15:28

Ima više varijanti pa da spomenem neke od njih...

Kad prođe šumarske jaslice ima polazaka koji idu direkt za Tomislavov dom (u najmanje slučajeva), ima polazaka koji idu do AK Snježna Kraljica pa na Tomislavov dom (isto rijetko - večinom kad se ide na posao i sa posla), ima polazaka koji idu do AK Snježna Kraljica pa do Hunjke pa do Tomislavovog doma i ima polazaka koji idu do Hunjke, i onda na Tomislavov dom. Ovisi od voznog reda, doba dana (polaska). Najčešće se do AK Snježna Kraljica ide kad idu radnici na posao i s posla a do Hunjke se u pravilu nejde na zadnjim polascima i eventualno onima prije njih. Pravilo je isto tak da se polasci obavezno čekaju na stanicama AK Snježna Kraljica, Hunka i Tomislavov dom. To nisu "prolazne" stanice.

Mene zanima kaj bude sa 140 kad proradi žičara...
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Logičan slijed događaja je zabrana prometa svim vozilima osim dostave i autobus za prijevoz radnika (tj. polasci 140 kad idu radnici), a svi ostali na žičaru. S obzirom da će cijena žičare sigurno biti paprena, sumnjam da će to biti moguće izvesti.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

ChRiStIaN

Pričaju o 50 kuna, nije jasno jel to za jedan smjer ili kao dnevni pass za žičaru.

MTB - a varijanta da se gore stavi jedan Stratos ili Fenix da povezuje Tomislavac sa Hunjkom?
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 29, 2021, 06:50:33
Logičan slijed događaja je zabrana prometa svim vozilima osim dostave i autobus za prijevoz radnika (tj. polasci 140 kad idu radnici), a svi ostali na žičaru. S obzirom da će cijena žičare sigurno biti paprena, sumnjam da će to biti moguće izvesti.
Iskreno, ne znam što se čeka s tim. Nije to mjesto gdje ljudi žive da se mora osigurati pristup osobnim vozilima. Hoćeš gore? Šetaj, idi busom (ili žičarom kad proradi, nebitno), autom nemreš.

Tomek

Hoćeš ići iz Zagorja na posao u Zagreb. Ko te šiša.

BestOne

Citat: ChRiStIaN  u Prosinac 28, 2021, 19:14:28
Ima više varijanti pa da spomenem neke od njih...

Kad prođe šumarske jaslice ima polazaka koji idu direkt za Tomislavov dom (u najmanje slučajeva), ima polazaka koji idu do AK Snježna Kraljica pa na Tomislavov dom (isto rijetko - večinom kad se ide na posao i sa posla), ima polazaka koji idu do AK Snježna Kraljica pa do Hunjke pa do Tomislavovog doma i ima polazaka koji idu do Hunjke, i onda na Tomislavov dom. Ovisi od voznog reda, doba dana (polaska). Najčešće se do AK Snježna Kraljica ide kad idu radnici na posao i s posla a do Hunjke se u pravilu nejde na zadnjim polascima i eventualno onima prije njih. Pravilo je isto tak da se polasci obavezno čekaju na stanicama AK Snježna Kraljica, Hunka i Tomislavov dom. To nisu ,,prolazne" stanice.

Odlično, puno hvala na objašnjenju, sad mi je jasnije! :)

Citat:Mene zanima kaj bude sa 140 kad proradi žičara...

Razgovarao sam nedavno s jednim vozačem koji je vozio 102. On kaže da će ukinuti 140 kad proradi žičara, ali nisam shvatio je li to rekao svoje mišljenje ili je čuo neku informaciju za koju drugi ne znaju.

BestOne ~ autobusi.org

221

Linija 140 je uvedena kad je stara žičara gecrk 2007. godine. To je trebala biti privremena linija, jer je Svemogući obećao da će se odmah početi s izgradnjom nove žičare. ''Odmah'' je postalo 14 godina, žičara je konačno izgrađena, a linija 140 bi konačno trebala prestati biti privremena.
Međutim, budući je stara žičara imala prihvatljivu cijenu od 11 kuna u jednom, odnosno 20 kn u oba smjera dok nova neće imati tu cijenu, logično se postavlja pitanje ostanka linije 140 kao cjenovno prihvatljivog načina dolaska do vrha Medvednice.

ChRiStIaN

Ako ostane 140...realno...tko će ići sa žičarom? Žičara će biti puno skuplja od 4kn ili švercanja u autobusu i ZET bi sa tim pokopao sam sebe. To je privremena linija i moje osobno mišljenje je da će se ukinuti kad žičara provoza.

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 29, 2021, 06:50:33

Djelomična zabrana prometa Medvednicom...da, u nekoj od varijanti. Ostaje pitanje kak bi ljudi iz Zagorja išli na Sljeme al vjerujem da se može uvesti autobusna linija koja bi imala posla jer alternative u tom slučaju nebi bilo.
@ Autobusi Hrvatska @