Najava stajališta

Autor tomobrad, Rujan 02, 2008, 21:20:02

citaro

Citat: 421  u Studeni 17, 2009, 18:42:17
Što ti radiš na NL 34?Trebao si biti u krpama!!!

Pa trebala je biti 32, ali mi se nije dalo čekati pola sata  ;)

voznik

Citat: citaro  u Studeni 15, 2009, 20:15:07
Jučer, tj. danas me baš razveselio gb. 531 na noćnoj liniji 34 jer je imao savršeno glasnu najavu. Svaka čast vozaču !
Vozač ne može tu ništa. Glasnoču najavljivanja u autobusima nastavljaju se u garaži. Isto je kod nas u LPPju. Neki autobusi imaju glas, ko da se voze miši u busu, a na nekim busevima imamo toliko glasno, da bi morali imati čepove u ušima.  >:( >:( >:(

;D ;D ;D ;D ;D

Ivan

Citat: voznik  u Studeni 19, 2009, 10:22:27
Citat: citaro  u Studeni 15, 2009, 20:15:07
Jučer, tj. danas me baš razveselio gb. 531 na noćnoj liniji 34 jer je imao savršeno glasnu najavu. Svaka čast vozaču !
Vozač ne može tu ništa. Glasnoču najavljivanja u autobusima nastavljaju se u garaži. Isto je kod nas u LPPju. Neki autobusi imaju glas, ko da se voze miši u busu, a na nekim busevima imamo toliko glasno, da bi morali imati čepove u ušima.  >:( >:( >:(

;D ;D ;D ;D ;D
U Zagrebu nije tako, vozač može odrediti glasnoću (nažalost, neki onda smanje do kraja i nije ih briga služi najava nečemu ili ne).

brunok

Ja na atronu mogu rihtat glasnoču najave stanica :)

MAN19464

Citat: brunok  u Studeni 19, 2009, 15:08:56
Ja na atronu mogu rihtat glasnoču najave stanica :)
a šta bi ti napravio kada ti atron za 100 m prijeđe 2 stanice koje su udaljene 2 km tj kada se autobus pokrene vrti stanice ko lud tada je najbolje ton isključiti jel krive informacije nisu dobro došle zato prije nego osudiš vozača razmisli jel taj atron ispravan

voznik

Kod nas u LPPju servisira SIRIUG d.o.o. iz Logatca. Samo oni mogu nastavljivati jakost govora stanica.

Danas sam se vozio sa 384. Da vam kažem istinu, ubit če me. Ali svejedno....bilo bi bolje ako bi najavu stanica izključili. Bilo je jako preglasno.

A 384 je ovakav, kao je na ovoj sliki.

Pozdrav

conecto

Ako glasovne najave nema ne znači nužno da je vozač smanjio glasnoću do kraja. Ali, kao i obično, vozači su uvijek krivi za sve, a ne npr. oni koji su cijeli taj sustav uveli, skupo ga platili i na kraju samu instalaciju napravili polovično tako da sve nije profunkcioniralo pravilno ni nakon nekoliko godina. Gotovo da ni na jednom busu Atron ne funkcionira bez greške - ili ne "vozi", ili vozi krivo, ili ne radi veza sa Centrom... Ja sam osobno prezadovoljan kad radi samo toliko da mogu imati pravilan natpis na displeju linije, pa makar ga morao i ručno okretati.
A najgore je kad radi krivo, odnosno daje krive informacije. Od nepružanja bilo kakve informacije još je mnogo gore kad daje krivu. Jer ako informacije nema onda putnici pitaju, a ako je informacija kriva i oslone se na nju onda se stvaraju poteškoće od kojih trpe ne samo oni nego opet (kao i uvijek) vozači.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

brunok

a šta bi ti napravio kada ti atron za 100 m prijeđe 2 stanice koje su udaljene 2 km tj kada se autobus pokrene vrti stanice ko lud tada je najbolje ton isključiti jel krive informacije nisu dobro došle zato prije nego osudiš vozača razmisli jel taj atron ispravan

RE:
Ja nisam nikoga osudio,onda imaš strelicu i vrati stanice unatrag ili unaprijedi

EDITirao moderator: bez vrijeđanja molim!

421

Ja bih isključio najavu i upisao kvar u knjigu i (najbitnije!) zanemario Atron!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Inače, vozači baš i nemaju previše vremena zabavljati se Atronom (osobito na usputnim stajalištima) i navigavati kroz njegove mnogobrojne menije. Nije to samo par strelica, ima tu mnogo više posla, često i čekanja dok Atron (kao i svako računalo) otvori sve to. Osim toga, bilo kakve korekcije po Atronu moguće su (sigurnosti radi) samo dok vozilo stoji. Baš bi bilo zanimljivo da vozač na svakoj stanici prčka minutu-dvije po Atronu da ga narikta pravilno na stanicu, a ako on ne radi kak treba ionako već na idućoj neće napraviti pravilnu najavu.
Vozači i bez Atrona imaju sasvim dovoljno posla, a ako oni ne rade kako treba za to treba prozivati neke druge - one koji su to sve kupili, skupo platili i na kraju krivo instalirali.
Po meni bi bilo mnogo bolje da su tu lovu investirali u npr. naprednije uređaje za čišćenje i pranje vozila, održavanje ili nešto slično.
A GDJE JE POANTA?

STIB

Citat: conecto  u Studeni 22, 2009, 16:06:42Vozači i bez Atrona imaju sasvim dovoljno posla, a ako oni ne rade kako treba za to treba prozivati neke druge - one koji su to sve kupili, skupo platili i na kraju krivo instalirali.
S ovim se slažem. Na liniji 202 nakon polaska s Kvatrića prema Kozjaku, piše slijedeća stanica "Srebrnjak 10" (što baš i nije ispravno, jer je stanica u Petrovoj), ali poanta je u tome da to stajalište bus nikad ne dostigne, nego se pojavljuje poruka "Vozni put će biti napušten"  ::|
Otkrio sam zašto - u sustav su upisane krive GPS koordinate za Mast (stup) #1:

Jedna osmica u prvoj brojci je suvišna...  8)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Svaka čast, STIB! Samo mi nije jasno kako si to otkrio ???
A GDJE JE POANTA?

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

STIB

Citat: 421  u Studeni 26, 2009, 15:00:09
Ima čovjek GPS.
Nemam GPS, ali prva brojka je sasvim očito kriva - već iz aviona se vidi da ima jednu znamenku previše, a usporedbom s druge tri vidi se da je osmica udvostručena.

Ako netko zna da se slično događa i na nekim drugim stajalištima, mogu i njih provjeriti...  :)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Meni opet nije jasno kak to radiš ???
A grešaka zbog krivo unesenih podatka ima koliko voliš, pa i gorih od same najave stajališta. Npr. na jednom voznom redu postoji polazak na liniji 261 Dubec-Goranec. Na Atronu sve piše normalno, ulazim u stajalište i nemam pojma da na vanjskim displejima piše 262 Dubec-Planina Donja. Da stvar bude još bolja (gora) te dvije linije imaju zajedničko stajalište, a i spomenuti polazak je blizu polaska te druge linije. Srećom, putnici već znaju za tu pojavu pa pitaju, što znači da se to događa svakodnevno i da nije greška na pojedinom vozilu već u sustav unesenim podacima. Onda ti postane sumnjivo, izađeš van i pogledaš što piše na displeju. Ne preostaje ništa drugo nego unijeti bilo koji vozni red linije 261 i odabrati bilo koji polazak kako bi natpis na displeju bio ispravan i da nikog putem ne ostaviš.
A GDJE JE POANTA?