Novi vozni redovi

Autor dean25, Rujan 05, 2008, 17:52:07

dean25

Linija 132 od dana 25.12.2008. godine dobiva novi vozni red...

Sunce

Slučajno naletila na ovu stranicu, a vidim da imate i temu voznih redova.

Mene zanima imate li ikakvih saznanja o promjeni rasporeda za liniju 208?

Naime nakon ispitivanja rentabilnosti linija ("bajna" prometna studija koju su radili ljeti studenti; valjda prometnog  :D; kad je bilo vrijeme godisnjih x( ) maknuli su jedan vozni red. Stanje je sve gore i gore, pogotovo kad djeca idu u školu. Već na 3, 4 stanici (M. Trnava, Čepini) je nemoguće ući.....

Vidim redukciju svuda, ali hoce li se dolaskom ovih novih busića netko sjetiti i nas???
Samo da vrate natrag taj jedan vozni red koji je prometovao u spici kad je najviše ljudi išlo na/s posao, škole...

kekobus

Da, naravno. Dolaskom svih 214 autobusa do travnja bit će vraćeni svi ukinuti polasci na više linija, a bit će i pojačane neke linije.

Ivan

126 i 127 imaju novi razdvojeni vozni red...

Ne znam baš čemu, možda je u redu u špici jer su po dosadašnjim voznim vremenima znali kasniti, ali dok nije špica sada samo bezveze kruže 4 umjesto 3 busa, a vozači imaju otprilike jednako vremena za stajanje i vožnju... Nisam oduševljen.

tamlover

Ma izvrsno. Ajmo rasturit nešto što je dobro i pametno da pokažemo kako smo glupi. Pitam se često jesu ti ljudi bilo koju školu završili (za prometnu se više ne pitam odavno).

Mislim da zapravo onaj tko je to odlučio promijeniti uopće ne shvaća bit dosadašnjeg voznog reda i zavisnosti 126/127
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

kekobus

Zavisnost ili ne, česte pritužbe građana i kašnjenja s hjednog brega na drugi, s linije na liniju, bili su glavni razlog odvajanja. A sada je i češći vozni red - 20 minuta, napokon.

Ivan

Citat: kekobus  u Siječanj 12, 2009, 15:13:29
Zavisnost ili ne, česte pritužbe građana i kašnjenja s hjednog brega na drugi, s linije na liniju, bili su glavni razlog odvajanja. A sada je i češći vozni red - 20 minuta, napokon.
Kašnjenja su bila u špici na 127 jer 126 zaglavi u gužvi kad se spušta na Ilicu, ali izvan toga i ljeti je sasvim dobro funkcioniralo sa tri busa... Nije da se žalim oko ovog voznog reda, ali barem jednu vozačku smjenu se moglo uštediti, ako se ide na ukidanje dvokratnih može se sa četvrtim ovako sa odvojenim odvoziti dvije smjene 7-19 h, za ostalo su tri komada na obje linije sasvim dovoljna... No može i ovo proći, ima puno gorih primjera...

Vidim da ZET-u inače nije stalo sačuvati smjene ni ostavljati u garaži autobuse koji nisu potrebni, pa tako sada npr. 168 ima dva busa subotom, npr. 275, 277 i 278 (ili npr. 130, 131, 135, 137 nedjeljom) imaju svaka svoj bus koji stoji više nego vozi umjesto da ih se spoji i pokuša ostaviti više autobusa i vozača za koje linije koje stvarno trebaju pojačanje... Po meni, ima puno mjesta za racionalizaciju i usklađivanje, ne nikakve redukcije ili pretrpavanja voznog reda, nego jednostavno treba pravilno iskoristiti resurse...

tamlover

Da ovo nedjeljom kaj ima svaki svoj je smiješno s ovakvim vr. Istini za volju sada bi trebalo to malo zgusnuti jer nemre isti vr nedjeljni funkcionirat isto danas i pred 10 godina. Na 130 autobusa povremeno nema i skoro 3 sata, a na 137 su malo izvukli situaciju ubacivši 1 polazak između dvije smjene al to je opet 3 sata rupe popodne. Ljudima koji su se tu doselili u zadnje 1-3 godine to izgleda smešno. Dolsovno pred 10 godina kad je 130 vozil približno isto (ili još malo rijeđe) na Borčecu nije bilo ponegdje ni vode a kamoli čega drugoga. Danas su gore čitava naselja novih zgrada.
A ak bolje pogledate nedjeljne vr na 130 i 137 koji bi se trebali, barem vikendom kada su rijetki, nadopunjavat s obzirom na krajnja odredišta voze u razmacima 20 min do pola sata i nakon toga ih nema satima nijednog (odnosi se na vrijeme 12-18h). Iako sad s neradnom nedjeljom još mogu i zamisliti da niko nikam nejde  ;D

U situaciji kad se gleda na svaki bus potez sa 126/127 je glup. Samo tolko. Daj Bože da ljudi od toga imaju koristi.

kekobus

Dečki, ponovno zaboravljate jednu stvar!
Ajko neko ne zatraži pojačanje voznog reda nikad ga neće ni dobiti. Građani moraju potaknuti akciju u Vijeću gradske četvrti. Ona šalje prijedlog Gradskom poglavarstvu za promet, a ono ZET-u prijedlog na razmišljanje, ako ima kapaciteta. Za sve ZET treba dobiti Rješenje Gradskog ureda za promet i tek tada vozi. Isto treba i za promjenu trase, ili za promjenu voznog reda od samo 5 minuta!
To treba znati - ZET nije svoj vlasnik!

tamlover

Nisam na to zaboravio keko. To je jedan od glavnih razloga nereda u prometu, jer neke četvrti utječu na središnjicu više a neke manje. Neke su trome i nezainteresirane a neke koriste sadašnji sistem. No, kada se radi o prometu to je čista GLUPOST. Prekompleksne stvari određuju nekompetentni i to još po nekoj građanskoj inicijativi. Uostalom, stanovnici Borčeca tražili su izmjenu voznog reda kojeg je ne znam po čijem nalogu zahtjevala GČ (možda nekog člana familije predsjednice) i NISU DOBILI izmjenu. Za taj slučaj znam, a pitanje je koliko ih je takvih sličnih. Dakle, taj sistem nikako ne pije vodu.
Vozni red mora utvrditi ZET-ov tim prometnih stručnjaka koji će imati u vidu vozni park, ljudske resurse u firmi i demografske podatke (u tom dijelu GČ bi bila servis, a nikakav nalogodavac). Ovako puno baba, kilavo dite.
Nažalost po istom će ključu sad uvodit linije za mi(d/n)ije gdje će neki zasigurno ostat uskraćeni jer u njihovom susjedstvu niko si nije dobar s gradskim strukturama. Prihvatimo to, bit će nam lakše. Spominjanje procedure, ureda za promet, Vijeća gradske četvrti - pa to je čista demagogija i ne treba ju poticati čak i ovdje.

kekobus

Je, tak je, slažem se...
...i bilo je lepo i navek TAK bu....

conecto

Na liniji 208 trećeg busa nema već "sto godina" i to nije ništa novo. Sigurno da je prijeko potreban i ja se nadam da će se dolaskom novih buseva uspostaviti. No bolje nije ni na mnogim drugim linijama poput susjedne 209 gdje voze samo tri. Ipak, već se prvim dolaskom 5 novih zglobnih Citara i 4 minija u AP Dubrava vidi pomak, pa su od ponedjeljka linije 209 i 263 (možda još koja) dobile po jedan dodatni autobus. Meni je glupo otvaranje novih linija u kojima se kasnije vozi nekoliko putnika dok se ne uspijevaju pokriti potrebe postojećih no to je ionako politika protiv koje se ništa ne može...

A što se tiče kadrova u Holdingu kad vidim tko sve šefuje i ima faks prilično sam uvjeren u akciju Indeks i njezinu priču s Prometnog fakulteta. Stručnost naših visokoobrazovanih prometnjaka vidi se svaki dan i po općoj zagrebačkoj regulaciji prometa, radu i propusnosti semafora, pa i njihovoj pretjeranoj brojnosti, a o ležećim policajcima da ne govorim...
Meni npr. nije jasno zašto se u Dupcu autobusi okreću po dva-tri puta i dok idu prema Sesvetama prvo krenu prema Dubravi ne križanje na koje autobusi teško izlaze što im usput donosi još jedan semafor. Takvo rješenje mi nije jasno od prvog dana, a u međuvremenu je sagrađena prometnica s druge strane (Konzuma radi, ne zbog autobusa).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Od ponedjeljka i na liniji 269 Borongaj-Sesvetski Kraljevec ponovo vozi 5 autobusa umjesto 4.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Od sutra 210 ima ponovno sva 3 autobusa, 212 sva 4, 220 svih 6.  :) 109 ima sad ponovno svih 11 autobusa (od ovog tjedna, ali kakti piše od 12. 1. iako je tada na stranicama bio još v.r. sa 9 komada (malo poslije u siječnju onda 10), a vozilo ih obično jedva 7 :P).

Onda još ostaju "samo" 114, 115, 118, 121 i 123, ali žalosno je da Podsused dobije 8 autobusa i vrati jedan v.r., a Dubrava dobije 4 i vrati 3, tj. nema više ni jednu redukciju...  ::|
No, ipak, lijepo je vidjeti da se stanje stabilizira, još malo pa će redukcije izumrijeti ;D, nadam se da onda uskoro slijede i nove linije i pojačanja postojećih (prvu bih predložio 134 kojoj je vozni red totalno razvaljen produženjem voznih vremena)...

Ivan

Citat: Ivan  u Veljača 15, 2009, 21:24:58
... Dubrava ... nema više ni jednu redukciju... 
Ispravak, ostaje jedna redukcija, 222 još ima samo 3 autobusa.