Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

citaro

lav0607

Svaka linija ima svoj početak i svoj kraj.
Za mnoga okretišta se vežu razne priče,ljubavne,prijateljske a nažalost nekad i crne statistike.
Svako okretište dakle ima svoju priču ali te priče bi trebalo za nas ljubitelje prijevoza putnika ovjekovječit i slikama naših dragih prometala-autobusa!
Pa ukoliko imate vremena i želje možete podjeliti i slike okretišta na kojima ste bili.
Od mene za početak ide slika terminala moje domaće linije 118 Trg Mažuranića-Voltino sa Citelisem u dolasku na TM.
Također možete opisat zašto baš taj terminal predstavlja Vama neke čari.
Npr. za mene Savski most je super okretište jer se stapaju 3 prijevozna sredstva,autobus,tramvaj i u daljini vlak,i sam osjećaj biti uz Savu za mene je super jer se spaja tehnologija ( bus,tramvaj) sa prirodom ( rijeka Sava i njeno lijepo korito).

Otvaranje nove teme bilo je nepotrebno, treba se pokušati uklopiti u postojeće kad je moguće. Moderator.
Never drive faster than your guardian angel can fly!

citaro

Imam jedan prijedlog. Možda ne bi bilo loše da kao Riječani napravimo temu s popisom svih okretišta/terminala sa pripadajućom fotkom?

citaro

tramvajac 92

Voltino.

Način okretanja? Nakon ispuštanja putnika, smotati desno i ići koliko treba da se uspješno možeš vožnjom unatrag i okretanjem volana u lijevo stati na početnom stajalištu.

Sad treba ići ravno, do kontejnera otprilike

Ako uspije iz prve, onda to ovako otrplike izgleda:

I Gornja Kustošija (trenutno se ne koristi kao okretište, nego kao prolazna stanica)

tramvajac 92

Shema terminala Glavni kolodvor, drugog po veličini u Zagrebu, sa 12 perona (+ 3 izlazna)

221

Raspisan je natječaj za izgradnju novog okretišta u Dumovcu.

Citat:
Izgradnja autobusnog okretišta u Dumovcu

22.4.2014

Grad Zagreb je na temelju članka 55. i 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) u Elektroničkom oglasniku javne nabave "Narodnih novina", dana 23. 04. 2014. objavio poziv za nadmetanje za predmet nabave:,,Izgradnja autobusnog okretišta u Dumovcu", pod evidencijskim brojem nabave: 1308-2014-EMV, broj dokumenta: 2014/S 002-0020926

Rok za dostavu ponuda je 13. 05. 2014. u 10:00 sati.

http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=63452

Ivan

Na kojoj bi lokaciji to trebalo biti?

221

Evo kako to izgleda a lokaciju iskreno ne mogu naći na karti:

Ivan

O majko mila, pa zar se u ovom gradu ništa više ne može izvesti kako treba? Pa to je jedan odvojak s par kuća između polja i šume, a veća polovica razvučenog Dumovca opet ostaje bez prijevoza jer ovo okretište je 1 km od najgušće naseljenog dijela sela u kojem uostalom ima nekoliko površina za napraviti okretište, možda čak najbolje kod željezničke stanice Sesvetski Kraljevec oko koje ima državnih cestica koje bi se mogle lako iskoristit. Ovako će okretište biti u totalnoj zabiti.

citaro

Možda ne bi bilo loše da se linija produži do okretišta u Sesvetskom Kraljevcu...

tatratram

Novo okretište u Planini Gornjoj, napravili su ga otkad sam predzadnji put bio (unutar zadnjih 6 mjeseci):
nažalost, nisam očekivao, pa nisam ponio fotić, ova je najbolja od par koje sam u žurbi slikao s mobitelom.

lav0607

Zašto na krematoriju ne postave TOI-TOI wc?
Ili možda neki kiosk,ako ti zafali karata??
???
Never drive faster than your guardian angel can fly!

822DoDo

Okretište u Bidrovcu

Okretište u Vidovcu
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.