Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

tamlover

Bilo bi dobro da si možda okretišta i termninale poredao po abecedi zbog eventualno ciljanog pretraživanja, a drugo previše ih je u jednom postu i užasno se sporo učitava. Moglo je to bit pet okretišta po postu pa bi se proširilo na više stranica i opet bi bilo preglednije i jednostavnije za pretraživati.... Inače, odlična ideja i cijenim trud.

Citat: citaro  u Rujan 23, 2014, 13:41:27
- okretište 218 nije Savica I., već samo Savica

Zašto nije Savica I? Tako se zove ulica u neposrednoj blizini okretišta, a Savica je cijelo naselje koje ni blizu okretšta (V.Ruždjaka-Prisavlje).
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Da stavimo možda bolje "Popis linija, terminala i okretišta" kao jednu pinned temu? Nekako mi se čini da ih ovako ima previše.

tamlover

Nekak mi se čini da to ne bi bilo dobro, ma da je istina da sad već imamo dosta izdvojenih tema.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Dreamwalker

Nisam moderator, ali kad smo kod pinned tema, htio bi nešto predložiti. Imamo temu "Vozni park po registracijama" i "Aktivni vozni park". Možda bi bilo dobro kad bi se ova druga tema maknula, a u prvu da se stave linkovi slika svakog pojedinog gbr-a po uzoru na Splitski ili Autotrans Cres podforum. Može se napraviti i skup tema pod nazivom "ZET - FAQ" u koju bi se stavile informacije o voznom parku po registracijama i slike svakog tipa autobusa, popis linija, link na kartu gradskih i prigradskih linija, te slike okretišta i terminala. Isto tako, mogle bi se u tu temu stavljati i neki povijesni podaci kao što je kratki opis povijesti za svaki tip autobusa. Skoro sve to imamo, samo treba to smisleno spojiti u jednu temu. Tako bi svim zainteresiranima (bilo domaći ljubitelji, bilo stranci) svi podaci bili dostupni na jednom mjestu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

citaro

Hvala tamlover! Hoćeš da podijelim to ovako kako si rekao, pa da se onda ovi prvotni postovi izbrišu?
Što se Savice tiče, imaš pravo, to sam baš i danas provjerio na terenu. Zbunila me ZET-ova karta linija s Glavnog kolodvora, gdje je to označeno samo kao 'Savica'.

@Ivan, što se mene tiče, ja sam za. Ova Dreamwalkerova ideja isto nije loša.

marin

Kolko sam skužio htio si pisati imena okretišta po Atronu? Ak da, onda tu ima još dosta toga kaj fali  ;D
Primjer, od Lukšića 128, zadnja stanica se zove Mikulić  ;D
Da, Mikulić, bez i na kraju. I tako, ima tu još, linija 122 Podsused-centar, zadnja stanica je Podsusedski trg.

citaro

Da, to sam odlučio spomenuti u zagradama zato jer postoje 2 Borčeca, 2 Gajnice, 2 Zaprešića. Da, na ova 2 sam potpuno zaboravio, a ima  sigurno još takvih slučajeva.

tramvajac 92

Fali nam okretište u Remetincu. Približna lokacija: 45.7686791,15.9359932

To je tehnički stajalište i nalazi se u ulici Jaruščica, nakon rotora sa spojnom cestom za Jadransku aveniju, sa južne strane Arena centra. Autobus dolazi po Remetinečoj i kod Naletilićeve ide lijevo u Remetinečki gaj kroz rotor lijevo u ul. Jaruščica do krajnjeg stajališta. Okreće se kroz rotor i dolazi na početno stajalište.
Slika i koordinate su by google.

Nego, hoćemo li pisati i okretišta izvan upotrebe i povremena okretišta?

Ivan

Citat: citaro  u Rujan 24, 2014, 13:26:05
Da, to sam odlučio spomenuti u zagradama zato jer postoje 2 Borčeca, 2 Gajnice, 2 Zaprešića. Da, na ova 2 sam potpuno zaboravio, a ima  sigurno još takvih slučajeva.
Da u ZET-u ima malo više reda i konzistentnog razmišljanja, na displeju najčešće verzije 172 je poslije produženja linije trebalo napisati u dva reda (isto kako je u dva reda i prema Zagrebu) 172 ZAPREŠIĆ / Sjever, jer prije se ovo okretište zaprešićke gradske 181 zvalo Sjever i tako se zove kvart, ili ako netko baš hoće može i ZAPREŠIĆ / Trg F. Tuđmana, isto tako je trebalo na 174 i 175 staviti ZAPREŠIĆ / Trg mladosti - terminal.

Nedo

Početno-krajnja stanica linije 110 prikazana na slici zove se "Botinec". "Zlatareva zlata" naziv je sljedeće stanice.

dean25

Vozač bio na razgovoru kod šefa i dobio opomenu. Rekao je da više neće ponoviti takvu grešku.

citaro

Citat: dean25  u Rujan 27, 2014, 22:26:46
Vozač bio na razgovoru kod šefa i dobio opomenu. Rekao je da više neće ponoviti takvu grešku.

Na koji post se ovo odnosi?

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Ivan

Super slika :)
Vidi se još bolje i nego se sa zemlje može vidjeti. i iskreno više nego sam skužio makar svaki dan prolazim, koliko su se ciglana i plac ispraznili. :o
Sposobniji grad bi takvu beskorisnu površinu morao bar privremeno iskoristiti (ako treba i iznajmiti) umjesto da se samo čeka nesreća na ovakvom prepunom terminalu gdje trećina polazaka mora kretati u rikverc kroz putnike.

822DoDo

Novo okretište u Dumovcu gotovo. Ne znam kaj se čeka sa otvaranjem
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.