Slike iz 2022.

Autor gorgoroth, Siječanj 01, 2022, 10:01:05

pehar_11

656 (u različitim varijantama) i 731 sa 687

pehar_11

734, 748, 764, 767 i 832

Paško

Neke primjedbe koje imam na ove fotke:

- samo druga fotka ti je centrirana pravilno. Autobus treba biti u središtu. Na drugim fotkama to nije, držao si mobitel prenisko. Posljedica je da je pola fotke asfalt. Takve fotke nisu dobre. Ako snimaš incognito i da te nitko ne vidi, možda je bolje da u toj situaciji ne snimaš uopće.
- nekad treba obraditi fotke. to je otprilike 30% dobre fotografije na forumu. s dvije fotke u privitku sam cropanje napravio za dvadesetak sekundi. Sredi malo kompoziciju, nek stvari budu skladnije, a ne da gledamo stupiće i kombije.
- 5 fotki s iste lokacije. to može biti ok ako su stvarno dobre, ali ako nisu, onda je pomalo dosadno. stvar je da si ovdje izabrao nezgodnu lokaciju gdje stalno upadaju ljudi, druga vozila, a kut je zbog autobusne stanice jako uzak. možda bi s druge strane stvari izgledale bolje.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

734, 739

Vanjac

840
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

Vanjac

Citat: Paško  u Srpanj 07, 2022, 13:53:11
Neke primjedbe koje imam na ove fotke:

- samo druga fotka ti je centrirana pravilno. Autobus treba biti u središtu. Na drugim fotkama to nije, držao si mobitel prenisko. Posljedica je da je pola fotke asfalt. Takve fotke nisu dobre. Ako snimaš incognito i da te nitko ne vidi, možda je bolje da u toj situaciji ne snimaš uopće.
- nekad treba obraditi fotke. to je otprilike 30% dobre fotografije na forumu. s dvije fotke u privitku sam cropanje napravio za dvadesetak sekundi. Sredi malo kompoziciju, nek stvari budu skladnije, a ne da gledamo stupiće i kombije.
- 5 fotki s iste lokacije. to može biti ok ako su stvarno dobre, ali ako nisu, onda je pomalo dosadno. stvar je da si ovdje izabrao nezgodnu lokaciju gdje stalno upadaju ljudi, druga vozila, a kut je zbog autobusne stanice jako uzak. možda bi s druge strane stvari izgledale bolje.

Meni se fotke čine sasvim okej i mislim da je ova primjedba malko suvišna s obzirom da slike nisu uopće loše, teško je slikati savršenu sliku i to nemože svatko od nas. Što se tiče rezanja slika problematična je kvaliteta slike koja opada sa rezanjem te je bez nekakvih profesionalnih alata tipa photoshop teško izbjeći gubljenje kvalitete.

Paško

Nitko ne traži niti očekuje savršenu sliku, ali malo izbirljivosti ne bi loše došlo. Ne mora svaka fotka ići na forum, a stvari poput centriranja su osnove.
Što se tiče gubljenja kvalitete, ne treba ti nešto komplicirano, barem ne za rezanje fotki. Ni ja ne koristim Photoshop niti većina ljudi na forumu. Dovoljan je IrfanView, program koji se gotovo nije promijenio otkad je objavljen prije 26 godina ili samo malo kompliciraniji PhotoScape. Današnji mobiteli mahom rade fotke u rezoluciji iznad 4000 (ili barem oko 2500) i tu je gubljenje kvalitete zanemarivo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

shef

687 skuplja svoje posljednje kilometre
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Vanjac

669, 764

gorgoroth

822, 835

gorgoroth

gorgoroth

126, 746, 120, 765

gorgoroth

761, 758, 762

rzri05

Pozdrav svima, nov sam na forumu. Za početak šaljem sliku 669.