Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

Melisa Kodžoman

Meni Špansko i Borovje nekako prije padaju napamet kao kvartovi koji intenzivno rastu. To sa 130 bi bilo privremeno rješenje dok ne dođu novi autobusi. Premda i dalje mislim da bi to bilo dobro kao trajno rješenje. Ja ne opovrgavam tvoje mišljenje, ali teško mi je povjerovati da se na te tri stanice do veze sa 124 skupi toliko ljudi. U mojim se vožnjama s Črnomerca (deff više od dvije) 130 značajno ispraznila već na Bolničkoj, a s Borčeca napunila tek kada je skrenula u Karažnik. I ne kužim zašto bi bila parodija jedno presjedanje. 124 i 121 na Bolničkoj, na Aleji staju čak i 172 i 176.
Al aj, neću više gnjaviti s tim.  byeg

jakov5

Citat: Tomek  u Kolovoz 23, 2022, 09:18:50
Isto tako osvrnuo bi se na prijedlog ukidanja 130. O tome sam se vec raspravljao prije par godina, cini mi se da iza njega stoji osoba koja se mozda dvaput u zivotu vozila sa 130. Kvartu koji intenzivno raste, desetljecima ima direktnu vezu s tramvajem koja je jos uz to dobro popunjena, ukinut tu vezu je parodija. Na takav nacin i ovi koji su donosili linije zadnjih godina su odlucivali, gledajuci kartu, a ne stvarno stanje prometa.
Nikakvo ukidanje. Samo mijenjanje broja i spajanje linije u nešto korisnije.
Što se mene tiče 143jka može i do Črnomerca ići, ali varijanta mora biti kružna.

Može se urediti kao linija 323 u Velikoj Gorici -> dakle ujutro 143 ide s Črnomerca prvo na Orešje, pa se s Borčeca spušta i gusla kao linija 130 redovnom trasom linije 130 na Črnomerec.
Poslijepodne ide prvo Bolničkom kao 130 do Borčeca, zatim se spušta preko Orešja na Črnomerec.

Brojanjem putnika bi se možda utvrdilo - aha, u špici ima puno ljudi, pa ide 143 do Črnomerca. Van špice možda nema - može skraćeno do aleje.
U biti je poanta da će ispast da je dovoljan broj ljudi za do Črnomerca vjerojatno u periodu 6-8.30, a u kontra smjeru 14-17. Ostatak vremena 143 može biti Aleja-Borčec-Orešje,
odnosno Aleja-Orešje-Borčec.

To je jedna od rijetkih pozitivnih stvari manjka vozača/vozila u Gorici, odlična organiziranost linije 323 koja ujutro ide do Lazine, a popodne prvo do Brodeca.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Tomek

Na taj nacin se onda mogu spojit i 127 i 128, pa i 124 i 131, a i 118 preusmjerit do Crnomerca sto je puno krace pa bi se ustedila 3/4 autobusa.
Tramvajske linije ukinut vecinu ili ih skratiti da samo jedna linija pokriva neki kvart/okretiste.
176 skratiti do skretanja za Zapresic pa nek ljudi iz 172 tam presjedaju.
Ima raznih nacina za ustedit i natjerat ljude da se vise voze automobilima.
Umjesto da se ide na uskladjivanje 124/130, 122/3 sa 131, svih linija sa Ljubljanice i time se ustedi koje vozilo, a ne da se ukidaju linije o kojima ovisi par kvartova.
Na kraju krajeva najbolje rjesenje je da se prosiri tramvajska mreza sto je nekd bilo normalno dok se grad i prometno razvijao, tramvajem do Vrapca bi se ustedilo barem 10-ak autobusa.

jakov5

Citat: Tomek  u Kolovoz 23, 2022, 13:08:35
Na taj nacin se onda mogu spojit i 127 i 128, pa i 124 i 131, a i 118 preusmjerit do Crnomerca sto je puno krace pa bi se ustedila 3/4 autobusa.
Tramvajske linije ukinut vecinu ili ih skratiti da samo jedna linija pokriva neki kvart/okretiste.
176 skratiti do skretanja za Zapresic pa nek ljudi iz 172 tam presjedaju.
Ima raznih nacina za ustedit i natjerat ljude da se vise voze automobilima.
Umjesto da se ide na uskladjivanje 124/130, 122/3 sa 131, svih linija sa Ljubljanice i time se ustedi koje vozilo, a ne da se ukidaju linije o kojima ovisi par kvartova.
Na kraju krajeva najbolje rjesenje je da se prosiri tramvajska mreza sto je nekd bilo normalno dok se grad i prometno razvijao, tramvajem do Vrapca bi se ustedilo barem 10-ak autobusa.

Tebi je na moje argumente napad očito jedina obrana, jer valjanih objašnjenja nemaš.
Tebi uistinu ima smisla da linija 130 ujutro u 6 sati, 7 sati mora vozit svojom trasom do Borčeca? Tko radi u Borčecu, koja firma je gore? Zašto bus ne bi mogao do Orešja pa od Borčeca kupi ljude do Črnomerca kao 130? Evo objasni nam slobodno.

127 i 128 bi fakat i imalo smisla spojit na način penjanje kao 127, spust kao 128 i obrnuto, problem je u dijelu trase između okretišta Lukšići i Mikulići, ali inače ta ideja bi ljudima donijela češći autobus-gušći takt, na što se gotovo sigurno ne bi žalili. Kao ni vozači koji bi imali više vremena na Črnomercu, umjesto da ćame gore na Mikulićima.

Kod linija 124 i 131 spajanjem bi možda dobio eventualno jednu stanicu, ali u Ulici Lisičina nema realnog prostora za bilo kakvo stajalište.
Isto tako uzmi u obzir (ukoliko nisi bio ironičan i ljut jer netko raspravlja o "tvojoj" liniji) da je udaljenost od stanice na 124, do okretišta 131 samo 1 kilometar.
Dakle gravitacijsko područje stanovnika te ulice do bilo kojega autobusa iznosi maksimalno 500 metara, tako da za spajanjem nema potrebe.

Kakvo spajanje linija sa Ljubljanice, osim već spomenutog 113 i 114?
Ti misliš da je jedino na tvom području linija o kojoj ovisi više kvartova?
A što su ljudi na trasi linije 115, sve od Jankomira (radnici kaulfanda, bolnice, kao i posjetitelji) kroz Špansko pa i Malešnicu, Prečko, Rudeš, Vrbani, pa i sama Ljubljanica (da, i tamo žive isto ljudi)?
Sada će tebi argument biti, pa imaju dolje tramvaj. Tako je, imaju tramvaj kao i vi u Gajnicama linije na Bolonji -> 123,131,172,176. Imate čak i više linija od nas. :)

Ti uspoređuješ spajanje dviju linija sa skraćivanjem 176 do Jareka. Toliko o tvojoj ozbiljnosti u raspravi.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

114 treba 15 min od Ljubljanice do Prečkog i 10 natrag. Pola sata, jedino ako se tretira kao kružna u Prečkom i ide na minimalnu pauzu.

Tomek

Ja uopce ne napadam, samo zelim naglasiti koliko neozbiljni prijedlozi se ovdje pisu.
Proseci od zadnje stanice 143 do zadnje stanice 130 pa vidi kakav bus bi tamo mogao proci i koliko je to utopija.
Inace linija 130 ima vise putnika od 124, i mnogo vise od 131.
124 ima cesce polaske zbog godinama jakog mjesnog odbora di je sjedio netko ko je inzistirao da ide i cesce nego je to potrebno pogotovo vikendom.
Sad kad krene linija Crnomerec-Jarun vidim podlogu za ukidanje 118, zas bi Voltino opce bilo jedino spojeno sa centrom  :)evil

jakov5

Citat: Tomek  u Kolovoz 23, 2022, 13:42:24
Ja uopce ne napadam, samo zelim naglasiti koliko neozbiljni prijedlozi se ovdje pisu.
Proseci od zadnje stanice 143 do zadnje stanice 130 pa vidi kakav bus bi tamo mogao proci i koliko je to utopija.
Inace linija 130 ima vise putnika od 124, i mnogo vise od 131.
124 ima cesce polaske zbog godinama jakog mjesnog odbora di je sjedio netko ko je inzistirao da ide i cesce nego je to potrebno pogotovo vikendom.
Sad kad krene linija Crnomerec-Jarun vidim podlogu za ukidanje 118, zas bi Voltino opce bilo jedino spojeno sa centrom  :)evil

Ne, ti uopće ne napadaš, samo pasivnom agresijom spominješ liniju 118 :D.
Pritom -> ne daješ nikakav argument za svoje izjave, za razliku od mene, nego si se eto uvrijedio pa lupaš neku ideju i očekuješ reakciju od mene. Ali nisam ja malo dijete kao ti. nnee ;)
130 ima više putnika od linije 124 onog trena kad za Črnomerec prođe prije 124. Ako 124 prođe prva, u 130 ima možda 4-5 ljudi. I to u smjeru Črnomerca u 16 sati, a kamoli navečer.
U biti, ti si taj koji ovdje piše kao netko tko se dva kruga vozi linijom 130, ne mi.

Što se tiče linije 143 Tomek, moram li te podsjećati da su solo busevi na njoj normalna zamjena kad nema minibusa?
Znači 302 može preko a drugi solaši ne mogu, jel tako?

EDIT: Pričaš o jačini odbora u Stenjevcu, pritom zanemarivajući činjenicu da linija 121 navečer prometuje taktom 20-20, svakih dvadeset minuta navečer ide (u 90% slučajeva) zglobni autobus sa 15-20 ljudi maksimalno po polasku. Vozači su tražili da se vozno vrijeme poveća na 25-25, ili makar 25-20, no to im je odbijeno jer tobože ta linija mora voziti svakih 20 minuta (a oni imaju pravo samo na 3 minute pauze thumbs).

A kakti Špansko (+Stenjevec) koje je u tvojim očima nebitno, trenutno navečer ima rjeđe bus od linije 121, i kroz svoj kvart još i liniju manje nego vi u Gajnicama.

Putnik79

Definitivno će redukcija biti, a u kojem će smjeru ići, to samo znaju oni u uredima ( na žalost).Što se tiće Dubrave sve mi miriši na ono već jednom viđeno, 215/1 samo rana, 227 umjesto 5, 4 vozna reda, 218/2 dvokratna, 281 samo 3 v.r., 210 samo 2 vr itd. ali to je samo primjer onof što je već bilo,a ovisi i o Gorici sta je dogovoreno novo ili ostaje sve isto.

tramvajac 92

Pazi kad dobijemo vozni red kao za uskrsne praznike ;)

smogovci.bbb2

https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/autobusne-linije-terminala-glavni-kolodvor-ovog-vikenda-zaobilaze-most-slobode/7863

Linije 234 i 243:

Glavni kolodvor – redovnim trasama do raskrižja Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije – (lijevo) Slavonska avenija – (petlja desno) Avenija Marina Držića – Most mladosti – (desno) Avenija Dubrovnik – (desno) Avenija Većeslava Holjevca - (lijevo) Ulica Joszefa Antalla – i u  nastavku uobičajenim trasama do odredišta.

u smjeru Glavnog kolodvora – redovnom trasom do raskrižja Ulice Joszefa Antalla i Avenije Većeslava Holjevca – Ulica Damira Tomljanovića – (desno) Ulica  Savezne Republike Njemačke – (lijevo) Avenija Dubrovnik – (lijevo) Most mladosti – Avenija Marina Držića – (petlja desno) Slavonska avenija - (desno) Ulica Hrvatske bratske zajednica – i u nastavku redovnim trasama prema Glavnom kolodvoru.

Geniji th-down Da ni mini nemre po Tomljanovića-Gavrana do Mosta mladosti e to mi stvarno nije jasno >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Jedino objasnjenje bi moglo biti, nedjelja , sajam,a tko je tamo prosao, bio ili nesto zna da se tamo stvaraju guzve oko tog izlaza na most......,pa kud obilazak, pa jos i guzve ali to je samo moje misljenje.

Akropola

Citat: Putnik79  u Kolovoz 23, 2022, 14:14:02
Definitivno će redukcija biti, a u kojem će smjeru ići, to samo znaju oni u uredima ( na žalost).Što se tiće Dubrave sve mi miriši na ono već jednom viđeno, 215/1 samo rana, 227 umjesto 5, 4 vozna reda, 218/2 dvokratna, 281 samo 3 v.r., 210 samo 2 vr itd. ali to je samo primjer onof što je već bilo,a ovisi i o Gorici sta je dogovoreno novo ili ostaje sve isto.

Još će potrošiti buseve na suptitucije tramvaja.
Jedna je Jadranski most [ ako poslušaju prijedlog mogu uštediti buseve ]
Druga je zbog ispravljačkih stanica. Biti će više zatvora po 2-3 dana u komadu.

Mercedes bus

Kaos na liniji 268 kasne po 30 minuta, idu jedan za drugim!!

Mercedes bus

Postoji li mogučnost da linija 330 vozi i navečer?

Akropola

Citat: Mercedes bus  u Kolovoz 27, 2022, 22:33:09
Postoji li mogučnost da linija 330 vozi i navečer?

Sve ovisi o ugovoru ZET-a i  Velike Gorice