Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

Melisa Kodžoman

Evo, sad se već dulje vrijeme vikendom vozim linijom 227. Voze je uglavnom Urbani (i stari i novi) na tri vozna reda s taktom svakih 25 minuta cijeli dan. Međutim, problem je u tome što su autobusi uvijek prazni i ne vidim potrebu za tako čestim taktom; putnika na svakom polasku ima otprilike za pola Stratosa, najviše za cijeli ovisno o dijelu dana. Neću se pretvarati da ne znam jer znam, odnosno pretpostavljam da vozi tako često zbog žičare, ali ljudi uopće ne znaju da 227 vozi do tamo (kao što primjerice ne znaju i da 203 i 226 voze preko Mirogoja), a sve i da znaju mislim da nitko ne želi traume od onih crvenih ležećih policajaca kojih na trasi 227 ima najviše od svih linija (čak trideset). Između ostalog, glavna funkcija 227 nije povezivanje Maksimira sa žičarom jer poslije bivšeg okretišta 232 praktički više nema putnika. Ona je gore više nekako "turistički". Ono što se za subotu komotno može napraviti je svesti interval s 25 na 30 minuta s dva vozna reda, odnosno izjednačiti s nedjeljnim voznim redom jer ovo je sada čisto razbacivanje. Redukcije se mogu napraviti bez problema, ali rade se konstantno na krivim linijama.

MAN truck bus

Subotom nije toliki problem oko pokrivanja smjena, najveći problem je preko tjedna. Rješenja ima, ali nema sluha.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Melisa Kodžoman

Nije to toliko do smjena. Ne moraju se tri prazna nova autobusa uništavati na trideset hupsera u JEDNOM smjeru.   russian_roulette

MAN truck bus

RD 12 vozača, SUB 9 vozača, NED 6 vozača
RD 6 krugova, SUB 5 krugova, NED 6 krugova

RD > 360 udaraca
SUB > 300 udaraca
NED > 360 udaraca

Tko pita vozače i njihova leđa kako im je u neudobnim Urbanwayima ili pak tvrdim novim MANovima? kava
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Putnik79

Ima jos takvih linija.Sta reci za 209 onda,ista ako ne i gora,po cesti, vremenu voznje itd......

sniff

Ne znam jel preusmjeravanje ili odlazak u garažu u pitanju, no (bar meni) vidjeti 118 u Savskoj je rijetkost

tramvajac 92

Bio je neki problem na trasi, samo ne znam gdje, i kuda je sa Savske došao na svoju trasu.

smogovci.bbb2

Preko Kranjčevićeve i Adžijine na Novu cestu umnik2
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Zvuči vjerojatno, samo nije u Adžijinu skretao, Kranjčevićeva je sve do rotora. Trebali su ga skratiti do Doma Sportova, i na parkingu ga okrenuti  ;) i skinuti jedan bus.

Mercedes bus

Trenutan obilazak zbog radova na trgu kralja Petra Krešimira IV, linija 268, 290,330 putuju obilazno. Linija 268 i 330 imaju stajalište za izlazak na kolniku kod ljekarne malo dalje od toga kod ZLATO RAUKER linija 330 ima svoje stajalište a linija 268 ima svoje. Linija 290 ima svoje uobičajeno stajalište samo što kad krene skreče ljevo
do semafora pa opet ljevo kod ljekarne. Linija 268, 290,330 putuju ravno kroz ulicu PETRA KREŠIMIRA IV do restorana Mon Ami skreću ljevo na ulicu TRG KRALJA TOMISLAVA i dalje redovitom trasom.

Malo prije sam bio tamo čini se sve OK.

tramvajac 92

Hm, dosta nezgodno. Čak razmišljam da bi solo na 290 bio možda bolje rješenje, pa privremeno na peron 6 sa 309 i 310. Radnim danom, pod uvjetom da polazak u 12:00 vozi sa perona linije 321, nema problema.

Onda ostaju 268 i 330. 268 može na peron od 290, pa ostaje 330. Iako bih ga rado stavio na peron sa 268, svjestan sam da to nejde, pa bi možda jedino ok bilo da ta linija stoji vani. I ispada da bi jedino ta linija izvisila.  :(

lovac27

Prvi dan je 290 stajala sa 268 na istom stajalištu kod ljekarne. Znači nju su vratili na njezin peron 11. Jel može zglobni skrenuti kod semafor na Trg Petra Krešimira?

Mercedes bus

421

Mora. Može, ali otežano.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Akropola

Naravno da je ZET zaborabio dodati i obilazak u Dugavama na 109, a u subotu su u busevima osvanule obavijesti. Na internetu ništa. Jedino ne mijanja ništa na 109 jer stanice ostaju jedino ide okolo.