Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

tramvajac 92

Više linija je uvijek bolje nego manje.

Ta linija bi bila nešto kao 120, većina putnika se ne bi vozila od početka do kraja. Korist? Svima onima koji žive u južnom djelu Trnskog, pa čak i Trokuta, Sigeta... Jakuševac bi dobio pravi autobus, svaki dan, ne kombi. Ima se dobri kilometar za hodati kroz Trnsko.

Još bi više volio da ima linija koja bi povezivala Savski gaj, Trokut, Trnsko, itd., ali to neće ići, nema dobrih veza ni za pješake, a kamoli za autobus.

Melisa Kodžoman

I dalje mi se ne sviđa. Ljudi koji žive na južnim dijelovima navedenih kvartova dobili su liniju koja ih ne vodi nigdje. I dalje im se nude krajnja odredišta kojima mogu doći tramvajem. A sve "bitnosti" (trgovine, ljekarne, banke, ostale linije) su na ili bliže aveniji što im opet ne ide u korist jer linija zaobilazi aveniju.
Treba li Jakuševcu "pravi autobus"?  Mislim, Feniks se disponira jer nema puno putnika i nije bilo nekih problema oko toga što 295 vozi minibus. I realno, tko bi išao na sajam sa SM preko svih tih kvartova?

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 30, 2022, 19:20:08
Više linija je uvijek bolje nego manje.
Bolje je imati smislene linije. Manje smislenih je bolje nego više besmislenih (što se najviše krši na GK).

STress

Molim odgovor, vrlo mi je važno!
Ima li šanse da linijom 116 koja s Ljubljanice polazi u 6:30 dođem od Ljubljanske avenije (LIDL-Z centar) do King Crossa za 20-25 minuta? Znači, negdje do 6:55...

zag

Citat: STress  u Svibanj 30, 2022, 22:28:59
Ima li šanse da linijom 116 koja s Ljubljanice polazi u 6:30 dođem od Ljubljanske avenije (LIDL-Z centar) do King Crossa za 20-25 minuta? Znači, negdje do 6:55...
Pa kako gledam na ZETku i ZET Info
Od stanice Špansko do stanice KING CROSS ti treba 4 minute, znači da. Još ti i 16-21 minuta ostane za šparanje.

jakov5

Citat: STress  u Svibanj 30, 2022, 22:28:59

Da
Autobusu obično treba od najmanje 8-9 minuta s Remize do Z centra, do najviše 13,
Znači oko 6.40 te pokupi sa Z centra, pa mu onda treba oko 5-6 minuta od Z centra do King Crossa, znači maksimalno negdje oko 6.50 bi trebao biti kod King Crossa.
Tako je inače ujutro u tom vremenu, nadam se da neće tebe dočekat kakve izvanredne okolnosti hi.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

Stigneš i sa 120 u 6:35, otprilike u isto vrijeme prolaze, pa koji dođe prvi  ;)

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Svibanj 27, 2022, 21:06:14
Mogo bi ti malo bocnuti svoje da postave dodatni semafor s trepčućim žutim dok je zeleno, pa da nemamo ovijeh problema.
Ondak  pivkangood_boy ili  good_boy pa  pivkan???
"Poštovani,
povodom Vašeg dopisa u svezi regulacije prelaska pješaka na semaforiziranom raskrižju Avenija Većeslava Holjevca – Islandska ulica, a vezano za postavljanje prometnog svjetla G10, obavještavamo Vas da će se sukladno mogućnostima prilikom modernizacije semaforske opreme na predmetnoj lokaciji razmotriti navedeni prijedlog. Inače, u konkretnom slučaju radi se o progresivnom vođenju pješaka na način da se isključivanje zelenih svjetala na pješačkim laternama koje se nalaze na pješačkom otoku (središnji pojas) ostvaruje prije isključivanja zelenih svjetala koje se nalaze na pješačkom nogostupu (vanjski pojas), s ciljem smanjenja broja pješaka koji se zadržavaju u središnjem tijelu prometnice. Ovom prilikom moramo istaknuti da su tokovi motornih vozila regulirani vozačkim svjetlosnim signalima, a ne svjetlosnim signalima koji su namijenjeni regulaciji pješaka. U kontekstu odredbe članka 133., Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15, 108/17, 70/19, 42/20), vozači su dužni pri skretanju na bočnu cestu na početku koje je obilježen pješački prijelaz kretati se smanjenom brzinom i propustiti pješake koji su već stupili ili stupaju na isti, a ukoliko se toga ne pridržavaju mogu biti sankcionirani od strane djelatnika nadležne postaje prometne policije."

421, niš od pivkan
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Zanimljivo, linija 220 na #Vatikanska/ SRNJ ima takvu prometnu signalizaciju, a #Islandska/AvVH gdje je crkva i DZ Siget i mnoštvo gerijatrije, nema.
Da li je razlog prometna nesreća sa smrtnim ishodom otprije 15ak godina?
Sve mi se čini da nema novaca što uvijeno kažu citirajući članke, "progresivnom vođenju pješaka", "pješačkim laternama" itd.
Najjakija: "Ovom prilikom moramo istaknuti da su tokovi motornih vozila regulirani vozačkim svjetlosnim signalima, a ne svjetlosnim signalima koji su namijenjeni regulaciji pješaka." Bitno da nas ne kazni prometni/komunalni redar!
Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 31, 2022, 10:19:02
421, niš od pivkan
Prošli petak otišao je u mirovinu dugogodišnji Voditelj Odjela za nadzor i upravljanje prometom. Novi je neuk ili ga boli briga
Bude, kad-tad! Treniraj u međuvremenu!  Tnx za pokušaj uime NAS...
Koliko je meni poznato bavio se  organizacijom Snježne kraljice, Svisvetima i kućnom radinošću. Ne i ovim dijelom prometa.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Mercedes bus

Ne znam jel se netko slaže,ali po mome ja bi uveo autobusnu liniju koja bi povezivala ČRNOMEREC s SAVSKOM MOSTOM. Vozila bi vozila ILICOM do VRAPČANSKE skrenula bi lijevo na ORANICE skroz do ZAGREBAČKE CESTE lijevo na ZAGREBAČKU AVENIJU so SELSKE pa lijevo na SELSKU CESTU skroz do SAVSKOG MOSTA

Melisa Kodžoman

To je jedan od najboljih prijedloga koji se predlagao kao nova trasa 113:
Črnomerec - Zagrebačka - Tomislavova - Golikova - Hrgovići - Jarun - Jarunska - Savski most.

@Mercedes bus ne. Na istoku je pretrpana 109, na zapadu slična 134, a između nema ničeg. Taj spoj mora biti direktan, između 109 i 134 da se rastereti. Gužvanje još jedne linije na lijevi semafor na Vrapčanskoj je suludo i još uske Oranice i opet Zagrebačka gdje je 134. Trasom kroz Voltino nema Gužve i samo se presječe put do Jaruna. A kad bi vozila do Savskog mosta Jarunskom povezala bi i taj dio i one sportske centre do kojih ljudi stalno hodaju.

tramvajac 92

134 bi mogla profitirati da se doda 4. bus i takt 15 min radnim danom u 2 smjene, 20 minuta iza toga (s tim da ostaju 3 busa do cca 20:30, od kad mogu 2 busa održavati 20 min takt), subota i ljeto dodati još jedan autobus, da se može stizati takt 20 minuta (ista priča, 2 smjene). Nedjelju čak ne bi ni dirao, iako je polusatni takt mršav i nikakav, možda da se eventualno dodaju polasci u 13:30/14:00, 14:30:15:00. Autobus postoji na terminalu, ali je pitanje vozača, pošto su smjene tako složene. Nedjeljom bih ja htio još jedan autobus na 120  ;) i polaske na :15 :45, da nema duplih polazaka. Njega treba preurediti i ostalim danima, no posebno mi je zapeo za oko polazak u 17:07 subotom.

Također bi skinuo jedan autobus sa 115, i stavio polaske svakih 10 minuta, čime bi izgubio samo par polazaka, i pomaknuo polaske da budu 02,12,22,32,42,52. Zašto? Da se pune više 114 i 116 koje idu na x0 i x5. To također podrazumjeva ukidanje glupiranja sa polascima u 6:31, 7:11, 7:51, 14:29, 15:09, 15:49, 16:29, 17:09, te povratke u 10:15 i 13:35 na 114. Jedino s čime se ne može stići vozno vrijeme na 114 bi valjda bio školski SÜ. Ovako nastaje blesava situacija, bus dođe oko 10:05 u Prečko i čeka do 10:15 da ide natrag. Čemu polasci u 23:15 i 23:45, kad je povratak normalno u 23:30. I zadnja stvar, polazak u 23:45, stiže u Prečko cca. 23:55, i opet 10ak minuta čeka, i nestane takt koji je kroz cijeli dan. Da ide 23:50, pa natrag 00:10, to ima smisla, ako stiže 20 minuta u špici u 7 ujutro, stiže i u ponoć. Ko tu koga... ???

Črnnomerec - Voltino - Jarun - Savski most zvuči zanimljivo. Još kad bi bila usklađena sa 118 i 113, e to bi bilo super.

Trasa kroz Oranice je isto ok i to postoji (ln. 145), samo što ne ide sa Črnomerca (nego iz Vrapča) i de facto je kružna linija, koja se ne veže na 134, nego izvisiš jer je otišao 5 min prije nego što bus dolazi = trebaš ići na raniji bus 20 min da bi došao do tamo, a onda ispada da ti to ne pomogne, jer ti putovanje ne traje 20 min nego 40 min. S prijelazom na Črnomercu (npr. 134 + 172) si prije ili jednako (134 + 122 npr.). Onda imaš 120 koji dođe s druge strane isto za 20 min. Nije ni čudo da 145 ima par putnika u danu.

Tomek

115 nikako ne bi smanjivao jer uz izgradnju novih zgrada u Španskom trebat će ići samo što češće.

145 bi trebalo iz Oranica produžiti ravno Jablanskom i Aninom skroz do Voltinog i staviti da vozi non stop, a ne ovako svake prijestupne.

zag

Citat: Mercedes bus  u Lipanj 03, 2022, 23:24:34
Ne znam jel se netko slaže,ali po mome ja bi uveo autobusnu liniju koja bi povezivala ČRNOMEREC s SAVSKOM MOSTOM. Vozila bi vozila ILICOM do VRAPČANSKE skrenula bi lijevo na ORANICE skroz do ZAGREBAČKE CESTE lijevo na ZAGREBAČKU AVENIJU so SELSKE pa lijevo na SELSKU CESTU skroz do SAVSKOG MOSTA
Što uvođenje druge linije koja bi dijelom kopirala liniju 109, kad 109 već odrađuje dobar posao? I bolja je za presjedanje na linije s Savskog mosta i ta linija bi radila možda samo u jednom smjeru.

zag

Još uvijek je u busevima postavljena.