Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

Melisa Kodžoman

Bi li se mogla 166 produžiti do Trpuca? Nije neka udaljenost, a to su ionako samo neka vikendaška naselja gdje nema puno putnika pa može ostati isti broj polazaka uz usklađenje sa 160 u Dragonošcu (nešto kao 311 i 313 u Dubrancu). Nedjeljom ionako 160 vozi spojena sa 163, a i pitanje je jesu li ta tri polaska uopće potrebna, pogotovo kad se uzme u obzir vrijeme tih polazaka. Stvarno ima putnika nedjeljom u pola šest ujutro i u ponoć? Je li to produženje možda preambiciozno?

MAN truck bus

Ti polasci ujutro i kasno navečer su za ljude koji rade i nedjeljom, pa mislim da ne bi na njima trebalo raditi uštede u vidu reduciranja jer svi imaju ili karte ili pretplatne karte, a da imaju drugu opciju (auto) vjerojatno bi ju koristili.

Parkiranje na krajnjim destinacijama bi značilo da se komplet ZETov sistem raspoređivanja vozača mora mijenjati, što bi značilo da bi vozači trebali voziti stalno iste linije što nadređenima ne odgovora da se slučajno vozači ne bi sprijateljili sa putnicima. Za krađu nafte ima rješenja kroz stavljanje mrežice u grlo rezervoara ili pak sondi.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

vrba

Citat: Melisa Kodžoman  u Srpanj 12, 2022, 22:03:36
Bi li se mogla 166 produžiti do Trpuca? Nije neka udaljenost, a to su ionako samo neka vikendaška naselja gdje nema puno putnika pa može ostati isti broj polazaka uz usklađenje sa 160 u Dragonošcu (nešto kao 311 i 313 u Dubrancu). Nedjeljom ionako 160 vozi spojena sa 163, a i pitanje je jesu li ta tri polaska uopće potrebna, pogotovo kad se uzme u obzir vrijeme tih polazaka. Stvarno ima putnika nedjeljom u pola šest ujutro i u ponoć? Je li to produženje možda preambiciozno?

Sad si me sjetila da je 166 nekad i vozila nedjeljom do Trpuca. Na kompu imam spremljen vozni red iz tog doba pa ga u privitku prilažem.

smogovci.bbb2

Ukinuto jer nije bilo putnika. 163 je izmišljena zbog člana pokojnikove stranke i bliskog mu prijatelja, čak mu je i postavljena nsdstrešnica na stajalištu ispred kuće. Ako bude pameti u ZET-u treba ju ukinuti a 160 nek vozi kroz Trpuce kao što sad vozi nedjeljom
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Melisa Kodžoman

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 12, 2022, 22:24:55
Ti polasci ujutro i kasno navečer su za ljude koji rade i nedjeljom, pa mislim da ne bi na njima trebalo raditi uštede u vidu reduciranja jer svi imaju ili karte ili pretplatne karte, a da imaju drugu opciju (auto) vjerojatno bi ju koristili.
Sve to stoji  thumbs, ali iz priloženog je 166 bila ukinuta jer nije bilo putnika nedjeljom (a imala je sličan vozni red). Koliko je prošlo od ukidanja 166 do spajanja sa 160? Kada je ukinuta 166 nedjeljom?

...što bi značilo da bi vozači trebali voziti stalno iste linije što nadređenima ne odgovora da se slučajno vozači ne bi sprijateljili sa putnicima...
Onda je to veliki previd s obzirom da postoji hrpetina vozača koji stalno/najčešće voze iste linije. 163 je jedna od tih linija. Na Savskom mostu je općenito uvijek ista ekipa. 106 ujutro konstantno dva ista vozača, i tako dalje.

tramvajac 92

Citat: 421  u Srpanj 12, 2022, 21:40:56
@tramvajac 92
Teleportiranje dezintegratorom bus123 do početnog stajališta s vozačem, ZET još nema u ponudi.
umnik2  ???" Plaćaš vozača sat vremena, a on ti ne donosi nikakvu korist. Zašto? Jer se vozi prazan do Sela odakle počinje prevoziti putnike, što je ZETov osnovni posao, ne prodaja šarenih papirića, koji se smatraju voznim kartama."
Tko i kako bi, po tvom sudu, trebao dovesti prazan  bus123  do početnog stajališta "odakle počinje prevoziti putnike, što je ZETov osnovni posao"  kako bi ostvario prvi polazak linija "fakat daleko od grada" ?
umnik2
Zanimljiva ideja o teleportaciji. Da je to moguće, ZET ne bi postojao.  ;D
Ima sigurno vozača koji su doma u Selu, umjesto da se čovjek vozi svojim autom oko 3 - 3:30 do garaže u Podsusedu, uzme autobus i kreće prema Selu natrag, može pješice do mjesta gdje je autobus parkiran.

Parkiranje na krajnjim destinacijama bi značilo da se komplet ZETov sistem raspoređivanja vozača mora mijenjati, što bi značilo da bi vozači trebali voziti stalno iste linije što nadređenima ne odgovora da se slučajno vozači ne bi sprijateljili sa putnicima. Za krađu nafte ima rješenja kroz stavljanje mrežice u grlo rezervoara ili pak sondi.
Možeš mislit, kao da toga i nema inače..  ne znam kako je u Dubravi i Velikoj Gorici, ali u Podsusedu ima dosta vozača koji imaju "svoje" terminale - voze 90% samo s tog terminala, a neki voze skoro isključivo jednu liniju. A i ovime bi samo polovica autobusa kretala iz Sela, polovica bi normalno iz garaže išla. Tako da bi, u najboljem slučaju za ove linije, 10 vozača trebalo naći koji žive u tim selima ili blizu, i njima dati da su na tim jutarnjim i večernjim smjenana. Vozni red 2, koji počinje kasnije/iz Zagreba te srednje službe ostaju netaknute, pa se mogu disponirati svi vozači (iako, ne treba zaboraviti ljudski faktor, ljude koji će tražiti zamjenu službe.

Ja se ne zalažem za ukidanje polazaka, nego pomicanje u druge termine, pogotovu subotom (čak je i na Voltinom razmak 10 minuta subotom, tu je 5, koliko putnika je na Voltinom, koliko je tu)?
Sve to stoji, kolega, čak i da kažemo da je polazak u 4:35 sa Savskog mosta prema Trpucima/Lipnici i potreban, nisu potrebna 3 autobusa u to vrijeme. Smatram da bi jedan bio sasvim dosta, koji bi pokrivao oba naselja. Eventualno, ako bi autobus ostao preko noći u Dragonošcu, može se napraviti da u Dragonošcu čeka autobus za npr. Trpuce da dođe ovaj za Lipnicu.

Ostaje mi u zraku autobus za Botinec, kojeg bi trebalo drugačije postaviti, da baš ne ide skupa s ovim. Također, vjerujem da ni u povratku u 5 ujutro nijedna od tih linija nije baš popunjena, ali sigurno ima više putnika nego prema tamo.

Evo ideje kako to riješiti:
4:35 Savski most - Donji Dragonožec 4:54 (veza za Gornje Trpuce) 4:55 - Havidić Selo 5:05 (po sadašnjem voznom redu, autobus se odmah vraća)/Gornji Trpuci 4:58, povratak u 5:00. Kaj bi dobili? Jedan autobus manje koji ide iz garaže, a putnicima se ne mijenja ništa značajno, samo bi nekoliko putnika trebalo presjedati, nešto što je normalno putnicima koji koriste 307/308/309/321.
Ista stvar o kojoj pričam tu za jugozapad grada, moglo bi se primijeniti i za Turopolje, a i linije iza Sesveta, u Prigorju.

MAN truck bus

@Melisa & tramvajac

Naravno da postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo, a jedan veliki izuzetak je pogon Podsused. Ja sam problematiku malo proširio jer bi se takav sistem mogao uvesti i na APD linijama terminala Dubec, ali stav oba pogona je isti samo je različito provođenje u praksi.

@tramvajac

Nisam se referirao na polaske od ZG prema selima već iz sela prema ZG. Iz ZG za sela su većinom prazni, ali kontra nisu zato ih ne treba ukidati već gledati da se spoje, a nedjeljom staviti Feniksa kad je već manji broj ljudi.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

jakov5

@tramvajac92
Polaske si dobro razradio, ali ako bus ostaje npr. preko noći u Dragonošću, kada ćeš ga natankati gorivom?
Onda to ne možeš napraviti preko dana, bez da makneš neke potrebne polaske u popodnevnoj špici. ;)
Sava nedjeljom baš i nema pauze, jer su smjene krojene kao i u Gorici -> što više polazaka na više linija s manje autobusa.

Od svih autobusa sa Save radnim danom, eventualno je tvoja ideja ostvariva za vozne redove 161/2 i 164/1.
Ostali autobusi imaju do maksimalno sat vremena stajanja, što nije dosta za odlazak u garažu, pregled + tankiranje.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

citaro

...da se slučajno vozači ne bi sprijateljili sa putnicima...

a to je problem zato sto?

MAN truck bus

To je legitimno pitanje, a odgovor znaju šefovi. Mislim da je bilo nešto u smislu da se putnici ne bi počeli švercati, ali uglavnom glupost.

smogovci.bbb2

Citat: Melisa Kodžoman  u Srpanj 13, 2022, 08:14:34
Koliko je prošlo od ukidanja 166 do spajanja sa 160? Kada je ukinuta 166 nedjeljom?
Istovremeno, išlo u paketu, 2011.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Citat: jakov5  u Srpanj 13, 2022, 09:41:34
@tramvajac92
Polaske si dobro razradio, ali ako bus ostaje npr. preko noći u Dragonošću, kada ćeš ga natankati gorivom?
Onda to ne možeš napraviti preko dana, bez da makneš neke potrebne polaske u popodnevnoj špici. ;)
Sava nedjeljom baš i nema pauze, jer su smjene krojene kao i u Gorici -> što više polazaka na više linija s manje autobusa.

Od svih autobusa sa Save radnim danom, eventualno je tvoja ideja ostvariva za vozne redove 161/2 i 164/1.
Ostali autobusi imaju do maksimalno sat vremena stajanja, što nije dosta za odlazak u garažu, pregled + tankiranje.
Nije loše ni dva autobusa ostaviti. Da ne pati grad Velika Gorica od politikanstva, moglo se je spojiti Havidić Selo i Vukomerić, ali okolo, duljim putem, kroz šumu.

MAN19464

Grad Velika Gorica pati od nesposobnosti gradske vlasti.

421

Da je gradska vlast nesposobna, ne bi produljivala ugovor sa ZET-om svakih 90 dana, pa se VG građani  i dalje voze na 268,330 i 290.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Nije baš ni da je sposobna, jer da je bi poradila na raznim stvarima u gradu, npr. cestama. Samo jedan primjer, Velikogorička u Novom Čiču.
Također, gradu nitko ne brani da traži od ZETa da izmjeni rasporede i trase linija koje voze unutar grada.