Klima uređaji u autobusima

Autor sofer29, Svibanj 02, 2022, 18:48:35

MAN truck bus

Doživio sam da gasi klimu kad su otvorena samo prva vrata, a kolko sam upoznat ST Crosswayi čim se otvore vrata gase klimu iz istog razloga.

Sluha nema, ali zato u Ivecu ima. ;D
Takvu opciju privole imaju Urbanwayi dizel i CNG, ali ju rijetki koriste od vozača, a još rjeđi putnici ju znaju koristiti.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Citat: ChRiStIaN  u Lipanj 26, 2022, 15:39:14
Zato da ima sluha u ZETu, privola (opcija ne obaveza) za sva vrata sa automatskim zatvaranjem nakon 3 sekunde ako nikog ne ocita.
Ima > voljeni IVECO u  lagerskim modelima Citelis, Urbanway, Urbanway CNG.
Samo je loša kombinacija s dva tipkala: najava i otvaranje vrata.
Već je bila rasprava o tomu, samo se slabo koristi jer se ljudi boje novica i ne grizu na poslu, a ja bio optužen da pljujem po kolegama koji ne znaju.
Eto, dolaze novi ljudi, tko će ih tomu podučiti od mentora kada i oni o tome nemaju pojma.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 26, 2022, 15:43:41
Doživio sam da gasi klimu kad su otvorena samo prva vrata, a kolko sam upoznat ST Crosswayi čim se otvore vrata gase klimu iz istog razloga.
Ista je stvar i kod Autoturista. Čak mislim da i naši LE smanje klimu kad su vrata otvorena. Treba probati.  ;)

zag

163 danas na 109 besplatna sauna
Vani 33*C a unutra 40+*C i još kao radi klima ali se samo čuje da puše, a ljudi ne znaju kako otvorit prozore(neki) pa se kuhaju.

Mercedes bus

777-puše neki zrak ali nije ni hladan a ni topao.

marin

Citat: 421  u Lipanj 26, 2022, 11:31:32
Za neispravnosti/nedostatak ventilatora i neočišćene/dezinficirane kanale, zaštopane filtere, slab protok  rashlađenog zraka > POTPIS.
Što se tiče Citara G i gašenja klime, nikad u APD nije bio takav slučaj.
Jedino se u O405N2 i O405GN2 otvaranjem vrata ventilacija smanjila sa full na 1/2.
Radi li se to o jednom ili više Citara?
Forumaš ti je dole napisao za 2 APD Citara, tako da eto, očito nisi obraćao pažnju na to do sada. KAko i zašto je to tako, ne znam
Rješenje je jedino ne povlačiti ručnu i ne izbaciti iz brzine, jer na semaforu možeš stajati koliko hoćeš i neće ju ugasiti (a sa vratima nema veze)
I ako i ima možda koji da ne gasi klimu to je rijetkost.

sofer29

Citat: ChRiStIaN  u Lipanj 26, 2022, 11:08:04
Da ne bude offtopic u krivoj temi, napisat ću ovdje...

Na papiru je 42kw ali Citaro je već star, izvožen autobus kojem izlazi za zrak najčešće nisu spojeni kako treba i hlade se žice umjesto putničkog prostora jer cijev pušta ili je otkvačena negdje. Dešava se i to da su neispravni neki od ventilatora pa slabije puše i na +35 sa punim autobusom koji non stop staje nije neka sreća.

U Citaru iz naše APP garaže POTVRĐUJEM da se klima iz nekog razloga ugasi kad se stoji duže. Dogodilo mi se na liniji 176 di imaš vremena kod polaska i bus stoji 10+ min na peronu. Zašto je to tako? Ne znam. Mogu potvrditi iz osobnog iskustva da se klima ugasi. Npr. kad sam vozio 532 iz APD (valjda je dobar gbr) di je radila klima, tamo se NIJE gasila. Znači bus iz druge garaže funkcionira drugačije. Možda se radi o takvim podešenjima, stvarno ne znam ali čovjek je u pravu. Ne treba ti pahuljica da ti to kaže, počne puhati topli zrak. Uz to, naravno, nema ni pahuljice kad kreneš prvih par minuta, ne čuje se zujanje vanjskih ventilatora na krovu i ono najgore, smrdi i izlazi topli zrak. Smrad je onak, po vlagi kak inače smrdi par minuta kad se ugasi klima.
ja sam vozac u apd,i ima citara kojima klima radi stalno,ali vecini se ugasi ako se stoji 5+ minuta,a upali se nakon 1-2 min voznje

Mercedes bus

34-od klime nema ni K, u busu je pakleno.

MAN truck bus

Logično kad ju ni nema. Ima klimu samo za vozača.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

zag

748 hladi
177 sauna
183 sauna
768 sauna