E-ticketing

Autor Nitko, Lipanj 03, 2022, 14:25:11

Prometheus

Personalizirana kartica i je pokaz, drugi naziv.

Aktivacija punog profila moguća je samo za one koji imaju pokaz, kartica ili app.

Citaro O530

Izvor Paško: U #265 radi zvučna a ne radi vizualna signalizacija, a u #286 ne radi nijedna signalizacija, na vizualnoj cijelo vrijeme piše "Žnjan"

Citaro O530

Postavili su još jedan info panel. Nije mi jasno jesu li ga stavili u pogon jer svijetli par lampica i crveno svijetlo na tipki za dojavljivanje vozaču.

Prometheus

Ovo za zvučnu/vizualnu signalizaciju, to moderira vozač.
Primjetia sam da neki vozači na linijama di nema puno ljudi (naročito u liniji 7 subotom ujutro) uopće ne mijenjaju stanice (ono koja je iduća), nego stoji samo početna ili završna.

Citaro, možda si se u to vrime u vozia u liniji 7 ili 8, pa se odnosi na odredišnu stanicu.

Ovaj panel stoji tu već 3/4 tjedna, nije još poznato jel radi, al danas je bilo Delićevo očitovanje u medijima.
Neki su u komentarima negodovali na rad vozača u vezi novog sustava, isto kako sam ja ovdi prije par dana - https://paste.pics/ICXYS

Rok za sve ovo je 4.9.

ikar

Citat: Prometheus  u Kolovoz 29, 2022, 23:39:58Neki su u komentarima negodovali na rad vozača u vezi novog sustava, isto kako sam ja ovdi prije par dana - https://paste.pics/ICXYS

Neki ili ti  ???  :)evil

man323

Prenosim članak sa portala:
https://www.dalmacijadanas.hr/revolucija-zvana-e-ticketing-direktor-prometa-otkrio-novosti-u-mobilnoj-aplikaciji-preostalo-je-jos-staviti-u-funkciju-jedan-od-sedam-modula/?fbclid=IwAR0IEQzUuc7LzF95IAypbrWjn7wz0QKA7-7o9OVqVplZQJTzq5UFQOfk5pY

Citat:Najnovije vijesti iz tvrtke 'Promet' više su nego dobre. Projekt e-Ticketing iz dana u dan modernizira rad gradske tvrtke. Bliži se trenutak kada će projekt doživjeti svoj vrhunac, a kako doznaje Dalmacija Danas, trenutno je mobilna aplikacija "Promet Split" u zadnjem koraku ažuriranja.

Što to u prijevodu znači otkrio nam je direktor tvrtke "Promet", Miroslav Delić.

- Kroz srpanj smo krenuli kroz implementaciju zahtjevnog sustava ticketing-a, koji se prvi na području Hrvatske u ovakvom obimu odjedanput uvodi. Bližimo se potpunom funkcioniranju tog sustava.

Za vikend smo u našoj aplikaciji pustili još jedan modul, a to je vozni red. Sada svi naši korisnici mogu, pored svih stvari koje su mogli do sada koristiti kao što je kupnja karata, pregled prodajnih mjesta ili otvaranje punog profila, vidjeti vozni red. Preostalo je još staviti u funkciju jedan od sedam modula, a to je planiranje putovanja s rutama putovanja na sve destinacije koje su u našem redu te praćenje autobusa putem GPS-a u realnom vremenu i na realnoj lokaciji.

Time će započeti i rad displaya postavljenih prije 15-ak dana na najprometnijim autobusnim stanicama u gradu. Polako se približavamo komplementiranju cjelokupnog postupka implementacije sustava e-ticketing - kazao nam je Delić.

Otkrio nam je da bi potpuni završetak aplikacije trebao biti kroz desetak dana.

- Prema informacijama od strane izvođača mislimo da bi to trebalo biti u roku od sedam do maksimalnih deset dana biti u potpuno funkciji.

Sve nove informacije dostupne su na web stranici tvrtke 'Promet' gdje se objavljuju svakodnevne obavijesti o novom pružanju usluga putem e-ticketinga - zaključio je Delić.

citaro

moze li netko snimiti glasovnu najavu i staviti na YT i onda na forum? ima li kakav jingle prije kao u ZG?

Citaro O530

Nema nikakav jingle, a glas je računalni ženski.

man323

Ukupno 15 informacijskih panela će biti postavljeno po gradu, a neke sam uhvatio:
Pazar, Križine, Firule, McDonald's Poljička, Općina, Matice hrvatske - đački dom...
U planu je i postavljanje dvaju info-panela na autobusnim kolodvorima, pretpostavljam da to ide na kolodvor Sukoišan i Trogir.
Kartomati su još "zatvoreni" ali evo jedna slika kako to sve izgleda. Nema plaćanja kovanicama ni novčanicama, kupuju se samo karte (papirnate i bekonaktne nadopunjive, personalizirane će se ovde isto moći nadopunjavati). Inače riječ je o proizvodu iz Švicarske, dok su info-paneli (u autobusima i na stanicama), vozačeva računala i validatori od tvrtke Herman iz Češke, a ostala periferija od KING ICT, Bixolona i drugih.

Citaro O530

Kad kupiš kartu i onda te dočeka ovo. Još ne radi ni unutarnji displej. #016

Paško

Citat: Citaro O530  u Kolovoz 31, 2022, 01:49:05Nema nikakav jingle, a glas je računalni ženski.

Da se razumijemo, nije glas računalni, samo montaža dijelova u rečenice. Nekad intonacija nije baš pogođena za nečujni prijelaz pa nakon "Sljedeća stanica je" ide ime stanice za koje je očito da ime nije izrečeno "u jednom dahu" s ostatkom.

Glas je snimila spikerica koja se često čuje na Radio Dalmaciji. Mislim da je Edita Lučić Jelić, ali ne slušam radio dovoljno često da budem 100 % siguran. ;D
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Polako se postavljaju paneli. Imenovanje stanica s ulicama na početku nema mi baš previše smisla, izgleda dosta kobasičasto i nije potrebno. Novi paneli zamjenjuju stare, koji neuspješno idu u smeće nakon više od desetljeća na splitskim ulicama.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MAN truck bus

Citat: citaro  u Kolovoz 30, 2022, 14:24:50moze li netko snimiti glasovnu najavu i staviti na YT i onda na forum? ima li kakav jingle prije kao u ZG?
Snimio sam, ali nikako da uspješno uploudam na Youtube, ali sutra ću se više s tim pozabaviti, nadam se uspješno.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

markost

Znači sad se moze sa ovom splitskom, kao prvom zonom, do Sitnog Gornjeg?

Citaro O530

U #275 na 37mi se na vizualnoj najavi stalno vrti "Kolodvor Trogir" bez zvučne najave.