Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

MAN truck bus

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Studeni 30, 2024, 21:11:44A kako onda vrata znaju da trebaju ostati otvorena u drugoj varijanti, ako je recimo vozač dao privolu, ali prije nego što je htio ručno otvoriti druga,treća ili četvrta vrata to je već učinio netko od putnika? Samo stisne te tipke i to je to ili?

2./3./4. vrata ne može otvoriti bez prethodno aktivirane privole. Slično kao na Citelisima povlačenje stanične.
Znači, koliko sam shvatio, tvoja varijanta izgleda ovako:
Vozač dolazi na stanicu, daje privolu, otvara 2. vrata. Dozvola je aktivna i druga vrata su otvorena sve dok se privola ne deaktivira. Kad se privola deaktivira i ako je senzor slobodan 2. vrata se zatvaraju.

Za ovu situaciju gdje je putnik najavio izlaz na tim vratima, a vozač ih odabere otvoriti mislim da bi ista trebala ostat otvorena do deaktivacije privole.

@CitaroZG218

Pored tipke privole ima tipka za otvaranje svih vrata odjednom, ali ista funkcionira samo ako je prethodno aktivirana privola. I otvara sva vrata.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: MAN truck bus  u Studeni 30, 2024, 22:54:452./3./4. vrata ne može otvoriti bez prethodno aktivirane privole. Slično kao na Citelisima povlačenje stanične.
Znači, koliko sam shvatio, tvoja varijanta izgleda ovako:
Vozač dolazi na stanicu, daje privolu, otvara 2. vrata. Dozvola je aktivna i druga vrata su otvorena sve dok se privola ne deaktivira. Kad se privola deaktivira i ako je senzor slobodan 2. vrata se zatvaraju.

Za ovu situaciju gdje je putnik najavio izlaz na tim vratima, a vozač ih odabere otvoriti mislim da bi ista trebala ostat otvorena do deaktivacije privole.

Znači ako vozač stane na stanici i stisne privolu pa onda otvori ručno ta druga vrata ili treća recimo to stoji, ali ja sam vidio da se vrata znaju zatvarati kad je privola još uključena (zeleno svijetlo i dalje svijetli?

MAN truck bus

Zato što je to situacija 1. Putnik otvori vrata i ona se zatvaraju čim senzor to dopusti neovisno o stanju privole. Vrlo dobra stvar za zimska/ljetna doba kad bus ostane u peronu.
"kartu imamo?"

Citaro218ZG

"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Kužim, hvala ti.

Ja sam opisao situaciju recimo ovako:

* voziš se i stisneš tipkalo STOP na
  izlaznim vratima, vozač stane na
  stanici i stisne privolu (recimo da
  je htio on otvoriti putnicima izlazna
  vrata i imati ih pod kontrolom),
  pa senzor preduhitri vozača i on
  kontrolira kad se vrata zatvore,
  skužio sam, bio sam zbunjen

Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 01, 2024, 09:15:01kaj znači privola?

To je tipka koja uključuje i isključuje one aparate za otvaranje vrata od strane putnika.

Citaro218ZG

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Prosinac 01, 2024, 09:20:04To je tipka koja uključuje i isključuje one aparate za otvaranje vrata od strane putnika.

oki tnx
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

MAN truck bus

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Prosinac 01, 2024, 09:17:58Kužim, hvala ti.

Ja sam opisao situaciju recimo ovako:

* voziš se i stisneš tipkalo STOP na
  izlaznim vratima, vozač stane na
  stanici i stisne privolu (recimo da
  je htio on otvoriti putnicima izlazna
  vrata i imati ih pod kontrolom),
  pa senzor preduhitri vozača i on
  kontrolira kad se vrata zatvore,
  skužio sam, bio sam zbunjen

Znači ako je vozač stao i dao privolu vrata su se odmah otvorila i zatvorit će se čim se senzor oslobodi. Vozač jedino može zadržati ih da se ne zatvore, pa će se zatvoriti po gašenju privole. Malo čudan sistem na prvu, ali u praksi full jednostavan.
"kartu imamo?"

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 01, 2024, 12:30:55Znači ako je vozač stao i dao privolu vrata su se odmah otvorila i zatvorit će se čim se senzor oslobodi. Vozač jedino može zadržati ih da se ne zatvore, pa će se zatvoriti po gašenju privole. Malo čudan sistem na prvu, ali u praksi full jednostavan.

A na koji način ih može zadržati? To ne kužim, stisne tipku za određena vrata jednom, dok su vrata otvorena? Ili?

Citaro218ZG

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Prosinac 01, 2024, 14:51:35A na koji način ih može zadržati? To ne kužim, stisne tipku za određena vrata jednom, dok su vrata otvorena? Ili?

Najjednostavniji savjet =  odeš se provozat s takvim busom, stani odmah do vozačke kabine i sam se uvjeri i probaj shvatit što je kolega MAN TB napisao, jednostavno :)
Pratiš kaj vozač radi, pa probaš sam zaključit, nije znanstvena fantastika iako se na prvu čini da je lakše rješit teoriju nastanka svemira nego ovo ali u praksi je full jednostavno :)
Ako imaš vremena, odeš se provozit, na kraju vožnje pozdraviš vozača, i rješena dilema, kaj ne?

pehar_11

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 30, 2024, 22:32:18ali ima i specijalnih putnika koji vide da je bus pun i da se vrata nedaju zatvorit i još svjesno ulaze i tiskaju se nebi li se ugurali...e takve mi dođe da ih povučem za glavu a ne za rukav...
Onda tek krene sranje. Isto tako, kako da znaš da postoji senzor ako nisi iz Zagreba? Samo ZET ima te retardirane senzore koji nemaju apsolutno nikakvu svrhu. Stavi na liniju solaša, uračunaj kašnjenje busa od 30-45 minuta i 250 ljudi koji čeka autobus koji kasni, a kapacitet nije za 250. Nakon čekanja, 250 ljudi ulazi unutra kako god znaju i umiju (nebi ni ti čeko sljedeći jer nemaš ideje kad i ako će doć) i vrata se ne zatvaraju zbog senzora, jer po nekoj logici od ruba autobusa treba bit tipa 1 metar razmaka, što je nemoguće, pogotovo u ovim uvjetima. Vozač stoji i lupa to tipci ko lud, ovi se ne miču jer ne žele/ne kuže i bus stoji. Ko je tu kriv?

MAN truck bus

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Prosinac 01, 2024, 14:51:35A na koji način ih može zadržati? To ne kužim, stisne tipku za određena vrata jednom, dok su vrata otvorena? Ili?

Zadrži ih tako što ih on ručno otvori i elektronika je namještena da ako vozač ručno otvori vrata ista vrata se ne zatvaraju dok ne ugasi privolu. Ako su se vrata zatvorila dok je privola bila aktivirana nije ih otvorio vozač već putnici.

"kartu imamo?"

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Prosinac 01, 2024, 21:20:45Onda tek krene sranje. Isto tako, kako da znaš da postoji senzor ako nisi iz Zagreba? Samo ZET ima te retardirane senzore koji nemaju apsolutno nikakvu svrhu. Stavi na liniju solaša, uračunaj kašnjenje busa od 30-45 minuta i 250 ljudi koji čeka autobus koji kasni, a kapacitet nije za 250. Nakon čekanja, 250 ljudi ulazi unutra kako god znaju i umiju (nebi ni ti čeko sljedeći jer nemaš ideje kad i ako će doć) i vrata se ne zatvaraju zbog senzora, jer po nekoj logici od ruba autobusa treba bit tipa 1 metar razmaka, što je nemoguće, pogotovo u ovim uvjetima. Vozač stoji i lupa to tipci ko lud, ovi se ne miču jer ne žele/ne kuže i bus stoji. Ko je tu kriv?

Ko ti je rekao da nisam iz ZG? ahahaha, inače ne koristim bus kad ne radim, samo tramvaj ako ga ima, ako ne evo zahvalan sam Bogu pa imam 2 zdrave noge  a i volim hodati, tak da ja osobno sa JGP nemam problema, a ko je kriv krivi su putnici jer nisu dovoljno educirani, a s druge strane po meni evo ak hoćeš moje mišljenje ministarstvo prometa bi trebalo staviti naljepnice na bus koje glase AUTOBUS NE MOŽE KRENUTI DOK VRATA NISU ZATVORENA, a druga naljepnica bi glasila NE ZADRŽAVAJTE SE NA VRATIMA- AUTOBUS NE MOŽE KRENUTI DOK PUTNICI STOJE ISPOD VRATA           i ako to ne upali e onda rasporediti na takve punktove 2 redara iz ZET-a, kao što je to normalno za 1.11. ili kad je neka manifestacija s većim brojem ljudi, dovoljno je 1 il 2 čovjeka u 2 smjene po 8 sati, ujutro i popodne, da pomažu vozačima i priča bi se brzo rješila, samo treba imati ideju i proizvesti ideju u djelo, ako shvaćaš moju poantu?

tonkovicmk1

Ima već naljepnice, piše "SENZORSKO ZATVARANJE VRATA, MOLIMO OSLOBODITI PROSTOR". Ali sam to trenutno vidio u Citarima C2G (gbr 560-579).

Citaro218ZG

Citat: tonkovicmk1  u Prosinac 02, 2024, 08:23:05Ima već naljepnice, piše "SENZORSKO ZATVARANJE VRATA, MOLIMO OSLOBODITI PROSTOR". Ali sam to trenutno vidio u Citarima C2G (gbr 560-579).

Ja uopće to nisam primjetio hahahah, eto sad kužiš zašto ljudi to ne uočavaju, evo ja mogu iz osobnog iskustva reći da to nisam vidio, a i vjerojatno ljudi to ne znaju šta znači taj pojam, ali ovo s redarima je po meni najjednostavnije i najefikasnije rješiti, ne znam iskreno koliko ljudi ima u pričuvi ali ako ima dosta ljudi , a vjerujem da ima, koji problem je postaviti 1- 2 radnika na punkt u najvećem opterećnju ujutro i popodne, nikakav, umjesto da leži i spava u pričuvi ( ne znam iskreno kaj drugo rade pa govorim kao laik ), pošalju se na teren,Draškovićeva, Glavni itd, da pomažu, a opet su u službi, i problem bi bio rješen, kaj ne?

Citaro218ZG