Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

421

Citat: Stilben426  u Prosinac 03, 2024, 17:19:33...naročito ako vozač ne reagira.
Nadam se
Citat: pehar_11  u Prosinac 02, 2024, 13:18:55...vozač je samo sjedio i ni riječi, isto tako i svi ostali.
Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 03, 2024, 09:10:53...prometno osoblje, i postavio bih ih na Gl.kolodvor- peron od 268 i 221, Draškovićeva ulaz smjer Gračani, Borongaj i Čavićeva ,dovoljno je da bude 1 u smjeni od 8 h, dakle 2 čovjeka po liniji, a zadaća bi im bila da kad je bus pun da zabrane daljni ulazak do dolaska idućeg busa, slično se radilo na Sisvete i Sniježnu kraljicu, (...)  do tada će vozači morati trpjeti taj teror psihijatrijskih linija i eto, nek im je sa srećom 
Vjerujem da je sad puno jasnije zašto vozačice/vozači ne reagiraju, ali usporedba linija 268,221 sa Svisvetima i Snježnom kraljicom je vrh vrhova. Redovne linije s izvanrednom.
Zamišljam sliku Citaro218ZG koji ispunjava svoju domaću zadaću:
" ... da kad je bus pun da zabrane daljni ulazak do dolaska idućeg busa."
E moj Vitasoviću, gdje je tebi kraj.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Prosinac 03, 2024, 17:19:33@ pehar_11

Nemoj, pusti. Bezveze je trošit riječi.
A kad god vidiš da se vrata ne zatvaraju je netko stoji ispod senzora, ne zaziri od toga da se obratiš ili vikneš dotičnom ili dotičnima da se maknu. Nitko ti neće uzeti za zlo što si spriječio nepotrebno zadržavanje autobusa na stanici, naročito ako vozač ne reagira.

Pozdravljen budi, ma pusti ti to, danas nešto krivo kažeš i dobiješ po glavi samo tako, nažalost je došlo do toga da se neko boji nekom pomoć , jer nikad ne znaš tuđe namjere koje su sve gore i gore, ja sam se nekoliko puta opekao kad sam htio pomoć baš u JGP, i to nekoliko puta, tako da sam neutralan više po tom pitanju, hoćeš dobro djelo napravit, na kraju dobiješ jezikovu juhu, prjetnje tužbom itd, hvala ali ne. Meni je samo žao što naš JGP nije razvijen kako bi mogao biti, ali dobro. Jednostavno- kod mene više komunikacije nema što se tiče toga, a i ne koristim se busom kao putnik skoro nikako, max 2-3 puta mjesečno, za sve ostalo tu je tramvaj i noge i rekreacija ;)
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Citaro218ZG

Citat: kocka151  u Prosinac 03, 2024, 18:17:52Meni se znalo dogoditi u nekoliko situacija da su putnici znali vikati na one koji su stajali na senzorima. Dva puta sam ih znao upozorit i objasnit im da ukoliko se ne maknu sa senzora da ne možemo krenuti, međutim oni su se znali i dalje praviti grbavi. Nakon toga sam znao stajat na stanici dok se sami nisu sjetili maknut ili dok nisu ostali putnici vikali. Jer ako nakon dva upozorenja ne skužiš da se moraš maknut onda nek ide k vragu sve, stajat ćemo cijeli dan na stanici. A najveći problem su slušalice i mobiteli jer su u tom virtualnom svijetu i ne kuže šta se događa oko njih. Isto tako ima i onih koji uđu na druga vrata, bus poluprazan i onda se dođe meni naslonit na prednja vrata i tipkat po mobitelu, naravno da takve šaljem iza u bus.

Pozdravljen budi, i poslušaju te kad ih udaljiš iza? Ovo što si rekao za stajanje to je upravo to što sam ja ciljao, čemu se nervirati ako se prave kako si rekao grbavi, pusti narod da radi što hoće jer to ionako i rade, ulaziti u diskusije, derati se na druge itd vodi samo u većini slučajeva zlu, a zla je previše iz dana u dan, zato kažem ima provokatora, ima grbavaca, i baš radi takvih se ne isplati živcirati, derati itd, jer isti ti mogu biti naoružani, pod utjecajem raznoraznih supstanci i njemu je dovoljna sitna riječ da on nepromišljeno reagira.... i to znam iz iskustva tako da se ne isplati s takvima nervirati i petljati, pusti vodu nek mirno teče :)

Lp i svako dobro na cesti ;)
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

pehar_11

Daj stavi sve u jednu objavu. Da kažeš nekom "Dajte ekipa, pomaknite se sa vratiju" nećeš pobrat šaku u glavu i to garant, a spasio si cijeli bus. Ako se dereš "Alo kreteni, mičite se", onda je to druga priča.

Citat: Citaro218ZG  u Prosinac 03, 2024, 21:01:01jer isti ti mogu biti naoružani, pod utjecajem raznoraznih supstanci i njemu je dovoljna sitna riječ da on nepromišljeno reagira....
Zvuči kao neka nova ZET putnička zombi-apokalipsa.

Suma sumarum - pristojnost ne donosi šake u glavu. Isto tako, putnici ne grizu druge putnike.

Transspotter

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 25, 2024, 19:45:34Danas opći kaos na 617, u smjeru Gračana 3 busa jedan za drugim, 2 prema Draškovićevoj, čekanje min 40 min, dakle bus ide kako dođe, i niko ništa ne mjenja????
Zašto se nikako ne posloži to? Jer nenormalno je da 3 busa idu gore za Gračane, 2 puna, 3. prazan, dole sva 3 idu, 1 pun do čepa, 2. poluprazan, 3. polupun hahaha, znači doslovno sve van sistema, zašto po tom pitanju niko ništa ne reagira?
Isto tako ako se zna da je tolko opterećenje, zašto se ne uvedu dodatni busevi? Ne mora zglobni, nek ide solo, pa 2 solaša i opet se rastereti, a ovo je mučenje i j.... u zdrav mozak, doslovno i metaforički, još su vozači pristojni s obzirom na cijelu situaciju!
Ali isto tako ne shvaćam, ljudi vide da je bus PUN,i  svejedno navaljuju nutra, dok na bus iza nejde niko hahahahahahaha, ta logika mi isto baš nejde u glavu.

Pozdrav !

Žao mi je da ovo tako kasno vidim, ali stvarno te moram pitati misliš li da si otkrio novi planet ovom objavom? Mućni glavom i smisli zašto bi 3 bus mogla ići dolje jedan za drugim i 2 gore? Ili obratno... Sigurno zato jer su vozači svinje i vole gledati guzicu drugog busa ispred sebe, jel? Što misliš što će se dogoditi ako autobus koji po voznom redu vozi 20ak minuta od Gračanskog Dolja do Draškovićeve, zapne u gužvi već oko Belostenčeve? TOČNO, kasniti će. I tako svih 6 autobusa u nekoliko krugova dok su gužve. Već u 2. ili 3. krugu stoje na 400m 3 busa i cukaju lagano prema Draškovićevoj. Kasne naravno i po 40 minuta i tek se iza 20h pohvataju vozna vremena. I tako svaki dan ujutro i poslijepodne.

Što bi ti da oni naprave? Nazovu vozača i kažu mu da pomete sve aute ispred i dođe tad i tad na terminal? Ili da poleti možda i prijeđe gužvu? Odlična ideja je stavit još 3 solo busa da rasterete ovog punog zglobnog i svi skupa kao banda stoje u gužvi jedan iza drugoga, krug za krugom. Nobelova nagrada ti je na putu. Jedina stvar koja je suvisla je skratiti bus na Kaptol, okrenuti ga i nek lovi kašnjenje. Bez gužve se na tome štedi jedno 5 minuta, s gužvom 20. Stvarno je žalosno tko je sve na forumu, ovakve notorne gluposti mi dignu tlak samo tako, jer svjedoče o odsustvu onoga sapiens u homo sapiens.

lovac27

Meni Prometko ne prikazuje linije od 27.11.jel u funkciji?

tonkovicmk1

Ne pokazuje da, realno niti netreba. S tim informacijama je tema Neuobičajenih tipova besmislena za slat objave jer komotno iz fotelje vidiš šta je di.

tonkovicmk1

226 cijeli ovaj tjedan na večernjim polascima linije 107 (vr 221/1), bus je oke ali od harmonike prema zadnjem kraju busa to lupa, raspada se, nabija.. kao da će se raspast svaki tren. Još ktome one rupe na spirali između RT Jankomir i Savske Opatovine ajme majko  rofl

vrba

497 provozo na 131, tablice: ZG 7686 KB

tramvajac 92

vrba

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 07, 2024, 09:25:14Imamo i fotku  ;) gle: https://autobusi.org/forum/index.php?msg=377871
Pisao sam post kad sam ga vidio iz drugog busa, nije mi palo napamet ići u temu sa slikama. Ali opet bio si samo 13 minuta brži od mene  ;D

vrba