Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

NP-549

Stanje donjeg postroja obično bude presudni faktor kod rashoda

zagrebackapekara

Koji dizel se toci u autobuse u APVG (Normalni ili CLASS PLUS)?

Perokani

Gbr 112 jako cvili i škripi kod drugih vrata u vožnji i lupa tamo kao da će otpasti.Vozi svaki dan na 102/1.

sniff

Citat: zagrebackapekara  u Studeni 03, 2023, 19:50:00Koji dizel se toci u autobuse u APVG (Normalni ili CLASS PLUS)?

Premium goriva (ugl. benzin s više oktana) se toče u sportske automobile, ne u buseve, kamione i tešku mašineriju.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Studeni 03, 2023, 10:17:19Svašta se pričalo, doduše Citelisi kad ostanu u kvaru, njih nema po par mjeseci. Taman da pomisliš da je kraj, pa eto njih natrag.
Svašta se pričalo, samo za 765 nismo mislili da je gotov jer ga nema 4 mjeseca. Po tome je pola VPa gotovo.
To je normalno, dugo nije ni 776 vozio u kontinuitetu ko i 765 kojeg sam viđao ljetos na Zaprešiću.

Citat: Tomek  u Studeni 03, 2023, 18:27:31Poprilicno su truli tak da jos godinu dvije ak uspiju bit ce dobro.

Ma to će naši mehaničari sve sredit.
150tka se triput švasala, mogu onda i biodizli.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

421

Citat: sniff  u Studeni 03, 2023, 22:15:35Premium goriva (ugl. benzin s više oktana) se toče u sportske automobile, ne u buseve, kamione i tešku mašineriju
https://www.poslovni.hr/kompanije/manja-potrosnja-uz-bolje-perfomanse-za-sigurniju-voznju-i-cisci-okolis-4409942
Evo što kaže MB za EURO6:
Oprez
Materijalne štete zbog pogrešnih pogonskih materijala ili goriva. Pogonski materijali ili goriva koji nisu sukladni normama trajno oštećuju motor ili sustav za pročišćavanje ispušnih plinova.
▶ Upotrebljavajte dizelska goriva sukladno normi DIN EN 590 od 2010. s maks. 0,001 udj. % sumpora
Specifikacija goriva
M00.00-0685-71
Goriva prema specifikaciji EN 590 mogu sadržavati do 7 volumena % biodizela i imaju oznaku B7.
Vozila koja su odobrena za tu specifikaciju goriva imaju naljepnicu (vidi sliku) na poklopcu spremnika.
Ubrizgavač i ventil označeni su s B7.
▶ Pazite na odgovarajuću specifikaciju goriva
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zagrebackapekara

Neki kazu da se jedino isplati vozit autobus u Danskoj il Njemackoj, i savjetuju mi da bjezim od ZETa i Hrvatske sto se tice autobusa?

sofer29

Citat: zagrebackapekara  u Studeni 05, 2023, 19:20:17Neki kazu da se jedino isplati vozit autobus u Danskoj il Njemackoj, i savjetuju mi da bjezim od ZETa i Hrvatske sto se tice autobusa?
Onda idi tamo...nemoj ispitivat gluposti..ak ti se ne svida opcenito hr drzava,idi tamo gdje mislis ds ti bu bolje..ovak tu sa tim pitanjima djelujes kao tetkica koja ne zna kaj ce sa sobom...lp

zagrebackapekara

Citat: sofer29  u Studeni 08, 2023, 06:54:32Onda idi tamo...nemoj ispitivat gluposti..ak ti se ne svida opcenito hr drzava,idi tamo gdje mislis ds ti bu bolje..ovak tu sa tim pitanjima djelujes kao tetkica koja ne zna kaj ce sa sobom...lp
pa raspitujem se, radim u RH trenutacno, nisam rekao da mi se ne svida, ne razumijem, ne vidim u cemu je problem, postavio sam pitanje jer cujem da mi kazu da bjezim od autobusa u RH, al onda mi ovako nadrk*no odgovoris... lp

MAN truck bus

Zato što si do sad postavio 100 pitanja na istu temu u drugačijem obliku. Svaki put zaključak je isti: položi, probaj, ako ti se svidi i isplati ostani, ako ne kofere u ruke i tamo gdje misliš / znaš da će ti se svidjeti / biti bolje / isplatiti.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Onaj koji to voli i želi ne postavlja pitanja.

sofer29

Citat: MAN truck bus  u Studeni 08, 2023, 18:04:31Zato što si do sad postavio 100 pitanja na istu temu u drugačijem obliku. Svaki put zaključak je isti: položi, probaj, ako ti se svidi i isplati ostani, ako ne kofere u ruke i tamo gdje misliš / znaš da će ti se svidjeti / biti bolje / isplatiti.
svaka cast..imas coca colu ili romequlle 🤪🤪....sala mala..pivkan je tvoj 🍻

sofer29

Citat: NP-549  u Studeni 08, 2023, 20:38:01Onaj koji to voli i želi ne postavlja pitanja.
upravo tako 💪💪

sofer29

Jucer su parkiraci u APD pricali da su navodno kupljeni rabljeni citari 2009-2010 godiste iz Njemacke..cca 30-ak komada,a i da je u Resniku,u Iveco servisu spremni motori i ostale plinske instalacije za plinase iz APP

Ima netko vise saznanja ili peronske price??

Putnik79

Naslušao sam se ja ovakvih kupovina bar pet do sad, rekao mi vozač.Nikakvi rabljeni autobusi nisu kupljeni bar zasada, a plinasi prelaze u Dubravu već 2 godine tako da .......