Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

pehar_11

Off topic je ali me zanima kako funckionira odgovornost ako te vozač poklopi vratima dok izlaziš i npr. slomiš ruku, a zvučni/svjetlosni signal ne radi. Nerealno je da u svakom trenutku vozač vidi zadnja ili predzadnja vrata, pogotovo ako je monotral ili ako je u zavoju, a i u solašu je teško kada se stoji na zadnjem dijelu ili stepenicama.

tramvajac 92

Na bečkima se ni ne vidi niš iza kad su vrata otvorena. Da, probao sam. Na danima otvorenih vrata.

MAN truck bus

Zato se u AŠ uči redoslijed otvaranja i zatvaranja vrata. Kreće se od stražnjih prema  prednjima kod otvaranja, a obratno kod zatvaranja baš zbog preglednosti.

@pehar11

Kupi kartu za 0,53€, poništi ju, zatim čekaj da se vrata krenu zatvarat i zadobi prijelom. Zatim pokrenu postupak odštete, pa nam javi tko je ispao kriv. ;D
Proviziju od odštete možemo dogovoriti naknadno.  rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Studeni 15, 2024, 06:36:48Zato se u AŠ uči redoslijed otvaranja i zatvaranja vrata. Kreće se od stražnjih prema  prednjima kod otvaranja, a obratno kod zatvaranja baš zbog preglednosti.
Jbg, Bečki su posebni.  ;D

pehar_11

Citat: MAN truck bus  u Studeni 15, 2024, 06:36:48@pehar11

Kupi kartu za 0,53€, poništi ju, zatim čekaj da se vrata krenu zatvarat i zadobi prijelom. Zatim pokrenu postupak odštete, pa nam javi tko je ispao kriv. ;D Proviziju od odštete možemo dogovoriti naknadno. rofl
klinac

Citaro218ZG

Pozdravljen budite,
evo jedna tema koju uvijek zaboravim napisati a sada sam se sjetio a glasi = korištenje sigurnosnog pojasa kod vozača!

Dakle, kao što svi znate sjedalo vozača opremljeno je sigurnosnim pojasom, no naravno nijedan vozač to ne koristi.
Moje pitanje glasi :  zbog čega se to ne koristi, zar se time ne krši zakon o sigurnosti cestovnog prometa, zašto nije to regulirano za sve vozače autobusa?
Primjerice u drugim zemljama gdje sam imao prilike putovati, vozači gradskih buseva najnormalnije prije vožnje stave sigurnosni pojas, a u Hrvatskoj ne, pa pitam zašto ? Svaki dan su vozači u riziku od nesreća, naglih kočenja itd, zašto onda ta naprava koja spašava život nije regulirana i obavezna za vozače busa?
Da se mene pita to bi trebalo bit jedno od pravila !
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

MAN truck bus

Obavezna je za sve vozače vozila koja su istim opremljena. Jednaka je kazna ako si nevezan u osobnom automobilu i gradskom autobusu. Jedina stvar je što policija, za sad, žmiri na to kršenje propisa.

U Splitu na liniji 37 vozači redovno vežu pojas u blizini zračne luke jer ih je određen broj dobio kaznu, pa su sad vezani poptuno ili djelomično.
"kartu imamo?"

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Studeni 15, 2024, 22:25:02Obavezna je za sve vozače vozila koja su istim opremljena. Jednaka je kazna ako si nevezan u osobnom automobilu i gradskom autobusu. Jedina stvar je što policija, za sad, žmiri na to kršenje propisa.

U Splitu na liniji 37 vozači redovno vežu pojas u blizini zračne luke jer ih je određen broj dobio kaznu, pa su sad vezani poptuno ili djelomično.

zbog čega onda nema toga  u ZET-u?  jel to iko uopće u Zagrebu kontrolira? Mislim, realno gledajući ima linija kao što i sam znaš koje su vrlo opasne i dogode se u sekundi loše stvari a vozači nevezani lako mogu preletit volan i završit kao mrlja na šajbi,pa mi nije jasno zbog čega se i dalje to tako olako shvaća.
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

MAN truck bus

Kontrolira policija. To je odgovornost pojedinca za sebe samog, a ne ZETa. ZET je dužan osigurat ispravan pojas, a na vozaču je da ga koristi.
"kartu imamo?"

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Studeni 16, 2024, 11:31:29Kontrolira policija. To je odgovornost pojedinca za sebe samog, a ne ZETa. ZET je dužan osigurat ispravan pojas, a na vozaču je da ga koristi.

Uz dužno poštovanje policija ne kontrolira to sigurno, vjeruj mi znam iz iskustva, a i nikad do sad nisam doživio da zaustave autobus ZET-a, pitaju vozača zašto nema pojas i da su mu napisali kaznu, evo barem ja za to nisam nikad čuo, možda grješim, ali to do sada nisam čuo da je bio slučaj.

MAN truck bus

Kontrolira jer je nedavno kolega dobio kaznu za pojas.  hi
"kartu imamo?"

jakov5

Prošli mjesec su od solo CNG-ova (ovih starijih) ostali aktivni 685 i 693.
693 ne viđam, ali 685 je upravo na 118/3 ako se netko želi prođarat (možda i zadnji put) sa solo Irisbusem ;D .
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Stilben426

Citat: jakov5  u Studeni 21, 2024, 09:45:08693 ne viđam
Ni nećeš. Ima među nedavno postavljenim slikama iz Podsuseda 693 sa skinutim dijelovima.

lovac27

Kocka 146

Jel zna netko gdje su 685 i 541?
Ako voze na kojim su danas linijama?
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠