Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tonkovicmk1

U NL360 12C vozači rade kickdown kad god žele očigledno, kad sam se vozio na 114, po ravnini (svako kretanje) kickdown radio.

Glavni arhivator

Nismo u zabludi da su u eco modu jer ne idu niti im radi kickdown. @tonkovicmk1 reci koji konkretno gbr ima kickdown, hibridi svi imaju, ali naši nijedan.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

tonkovicmk1

Vozio sam se s 369-378, nisam još primjetio da se ijedan muči s ubrzavanjem po ravnini ili brdu, dok 232-239 sam primijetio da im treba vremena.

Glavni arhivator

Znači - pričaš bezveze. Nijedan se ne muči, ali se ponaša kao da ima 240 ks i to iz CNG motora, a ne 360ks. Takav usporen nije za naša vozna vremena, a problem je i kod obilaženja (npr. biciklista) jer obilaženje traje predugo. Primjera radi na liniji 221 GLK - Travno sa zglobnim MANom se gubilo i do 6 minuta po krugu u odnosu na Citara.

Tuna

Ne znam jel itko vidio il samo ja, ali
danas oko pola 5 - 15 do 5 na križanju Vukovarske i Heinzelove u smjeru zapada, dakle na Heinzelovoj viđen tamno plavi, solo O530 Citaro prve generacije, tro-vratnog sa drugim i trećim kliznim vratima Varaždinskih registracija. Zna li itko nešto o tome, jel to možda privatno vlasništvo ili od neke firme?
Kolko sam ja vidio na strani di su vrata, i na stražnjoj strani nije bilo nikakvog teksta.
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

jakov5

Citat: tonkovicmk1  u Prosinac 29, 2025, 19:12:15Vozio sam se s 369-378, nisam još primjetio da se ijedan muči s ubrzavanjem po ravnini ili brdu...

Ja sam primjetio da ima lošije "senzore" za nagib od 232-239, tj. starije braće.
Npr. vozio sam se sa 374 za Mikuliće i baš sjedio naprijed. Na Mikulićima ima jedan oštar zavoj i uspon između Fraterščice i Lubenjaka. Tamo je #374 iz četvrte brzine (trom) ušaltao u prvu i "skočio", da bi iz prve ušaltao u treću i opet usporio. ;D  russian_roulette
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Mercedes bus

Rade li praonice u ZET-u??? U zadnje vrijeme toliko su autobusi prljavi izvana i iznutra da se doslovno ne vidi na stražnjem djelu autobusa niti displej niti se moze očitati registracija

tatratram

Citat: Mercedes bus  u Prosinac 30, 2025, 15:09:09Rade li praonice u ZET-u??? U zadnje vrijeme toliko su autobusi prljavi izvana i iznutra da se doslovno ne vidi na stražnjem djelu autobusa niti displej niti se moze očitati registracija

Baš sam i ja neki dan primjetio da je količina blata nekako neuobičajena.

Dreamwalker

Radila ili ne, u kojem terminu da se operu autobusi s obzirom na minuse zadnjih nekoliko dana (ili bolje rečeno noći)? :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

0530facelift

580 dobio rege,ZG 1190 GG
Na 212/01

Glavni arhivator

Još 2017. je dobio te rege?  kava

0530facelift

Ja sam javljam da je registriran,sad jel su tablice iste..

Stilben426

Citat: 0530facelift  u Prosinac 30, 2025, 22:01:04Ja sam javljam da je registriran,sad jel su tablice iste..
Registriran je još prije mjesec i pol...

Glavni arhivator

0530facelift

Citat: Mercedes bus  u Prosinac 30, 2025, 15:09:09Rade li praonice u ZET-u??? U zadnje vrijeme toliko su autobusi prljavi izvana i iznutra da se doslovno ne vidi na stražnjem djelu autobusa niti displej niti se moze očitati registracija
Radi ali se autobusi,pogotovo na prigradskim linijama se brzo zaprljaju.

Pojedini vozači operu dio di je gbr. da se vidi.