Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tramvajac 92

Citat: Dreamwalker  u Prosinac 30, 2025, 19:30:39Radila ili ne, u kojem terminu da se operu autobusi s obzirom na minuse zadnjih nekoliko dana (ili bolje rečeno noći)? :)
Imamo još uvijek popriličan broj dvokratnih smjena, samo bi morali rotirati buseve, da nisu pojedini garažni brojevi zapiknuti na određeni vozni red danima.

0530facelift

Super je posao odradio onaj koji je gbr. ljepio glavauzid

0530facelift

Kurtoni(otvoreni) u 808 ??? ?

Glavni arhivator

Budeš učio o tome u 8. razredu, polako.  thumbs
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

Transspotter

Ja bih volio kada bi se par ljudi ovdje na forumu zaustavilo u tom neobuzdivom nagonu da baljezgaju gluposti. Neke se već više puta upozoravalo sa više strana.

1. Svi noviji autobusi imaju ugrađene razne sisteme koji služe smanjenju izbacivanja čađe, CO2 (koji biljkama treba za kisik, ali ljudi koji donose odluke nisu završili više od 3 razreda osnovne škole), štednji motora, goriva i dalje da ne nabrajam. Puno više elektronike ima i senzora koje stari busevi nisu imali. Također, kvaliteta i pouzdanost autobusa je drastično pala u cijeloj Europi.
U Zagrebu se autobusi ne kvare toliko, jer voze pokvareni i poluispravni cijelo vrijeme. Da se u Zagrebu uvedu pravila kao u Švicarskoj, vozilo bi ravno par autobusa: 380, 381, 382, 448, 444, 442 i njima slični.

Dakle motori se ne muče nigdje, oni su svi manje više dovoljno snažni da izvuku skoro svako zagrebačko brdo, kao i svako drugo brdo u stotinama gradova gdje voze. Problem je održavanje i regulacija senzorima te mutavom eco-modu. Onom tko ga je propisao treba sve aute staviti da vozi Vmax 25 i da bude glavni klaun gdje god da ide.
Isti autobusi i van Zagreba po ravnom šaltaju čudno - jer je problem senzor.

2. ZET ima toliko drugih problema da pranje autobusa u zimskom periodu definitivno nije na listi prioriteta. Zalediti će se i na kraju krajeva uprljati začas ponovno - dakle trošenje vremena i resursa bezveze. Ono što svakako treba je čistiti display i registraciju, to se može običnom metlom i krpom.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

tramvajac 92

Od cijelog voznog parka, Citelisi, SL283 i hibridi se muče na nekim brdima. Ok, Citelisi su na zalasku karijere, ali to je to. Sve ostalo ima sasvim dovoljno snage.

Obje praone u ZETu treba demontirati i prodati na otpad, jer to više nije prikladno za rad.

0530facelift

484 i 583 u ARZ-u,kaj se njima dogodila da su tamo?

tonkovicmk1

Nemora nužno biti popravak, u ARZ-u se vrše registracije/servis atron uređaja i takve neke sitne stvari, sam čuo.

Autobus1

Za sto su 4 prihvata na straznjoj strani man elektricnih, na stupovima krova? Izgleda slicno kao prihvat za kutiju na turistickim autobusima

lussin

Na gradskom busu pada mi na pamet stalak za bicikle. Iako bi bilo urnebesno vidit kofer na gradskom busu

Autobus1

rofl Ja vjerujem da nije za kofer, samo polozaj i oblik su mi slicni, pa da ljudi znaju na sto mislim.

GT-R

Zašto Urbanway ima zelena tipkala pored svih vrata (pa i prednjih)? Je li to otvaranje vrata uz privolu?
Ako je, ne mogu vjerovati da i dalje imaju posebno tipkalo za otvaranje vrata preko privole i odmah ispod posebnu tipku za nagovještanje izlaza na sljedećoj stanici (stop). Pogotovo na prvim vratima, cirkus!

Ovo sam primijetio još na Citelisima, ali oni su imali na 3. i 4. vratima.

Pa zar nisu mogli staviti jednu tipku za stop i privolu, kao što npr. imaju Citari '09 na 3. i 4. vratima?

Glavni arhivator

Tako je, za otvaranje vrata uz privolu. Iako aktivacijom AUTO funkcije na tabli STOP poprima istu funkciju kao i tipkalo ispod.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

0530facelift

346 u pola 8 viđen na Branimirovoj kod Maksimirskih naselja u smjeru zapada,vjerojatno je u APD-u bio.

tonkovicmk1