Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

man750

Mislio sam da me malo sto moze iznenaditi od Libertasovih "strucnjaka",ali sto sam vidio danas prelazi sve mjere. G.br. 102 (i sam tehnicki neispravan) vukao je g.br.92 koji je ostao u kvaru.
G.br.102 nedostajao je desni far i stakla na vratima .
Steta sto to nisam slikao.
U Libertasu nikako da shvate da neispravano vozilo nema sto da radi na ulici, ali tko u ovoj drzavi je za to platio kaznu pa sve prolazi.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

man750

G.br. 76 napokon ostao bez bijelog dijela naljepnica koje su naprijed zaostale poslije skidanja reklame.
Usput jutros ga vozi na linji 6 neki kuturan vozac koji zna svoj posao.  Zaustavio se ispred pjesackog prijelaza kod Tommy-ja iako je bilo zeleno za auta (dva busa ispred njega na stanici)
i pjesaci su mogli normalno prolaziti kad se njima upalilo zeleno.
Zasto se svi Libertasovi vozaci ne ponasaju tako?
Vozaci koji se ponasaju po propisima postali su izuzetak koji treba isticati. Zalosno.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

lionsclasic

man-e koji je to bio g.b jer i mene je danas jedna šestica par puta iznenadila sa pješačkim i propuštanjima u ovom današnjjem metežu u gradu  pa možda pričamo o istom u mom slučaju g.b. 100

narancasti

lionsclasic

upss nisam svatio ali onda imamo dva kulturna.toga što je vozio g.b 76 osobno poznam i to je za mene svijetska ljudina stvarno čovijek kakvog treba povećalom tražit .Ali činimi se da i ako još u velikoj manjini ima ih sve više sto je u svakom slučaju pohvalno.Ali nebi  baš ni praavio neku halabuku sto se tiče ostalih jer pomeni oni tjekom ljeta rade svoj posao na ne baš ljudskim uvjetima sto se tiče prometa(po meni i putnika pogotovo stranaca koji se ponašaju ajme majko)

Garage

Tako je, uvjeti su im dosta stresni.
Ono što me izluđuje, neću reći ljuti, jest ta lijenost kod Libertasa i inzistiranje da se u bus može ući jedino na jednu polovicu prednjih vrata.
Koga u svijetu briga jel putnik ušao s kartom ili nije! Zato i postoje inspekcije da provjeravaju. Što se događa ovakvom politikom? Zastoj. Pa, ljudi moji, autobusi svake večeri, osobito linije 4 i 6 su pretrpane, a uza sve, u bus se ulazi u prosjeku 5 minuta.
Po meni bi se trebali poništavači staviti i na srednja i stražnja vrata, pa tko voli... Nego zašto bi Libertas plaćao svoje inspektore?

man134

Citat: man750  u Kolovoz 06, 2008, 12:19:44
Mislio sam da me malo sto moze iznenaditi od Libertasovih "strucnjaka",ali sto sam vidio danas prelazi sve mjere. G.br. 102 (i sam tehnicki neispravan) vukao je g.br.92 koji je ostao u kvaru.
U Libertasu nikako da shvate da neispravano vozilo nema sto da radi na ulici, ali tko u ovoj drzavi je za to platio kaznu pa sve prolazi.
autobus gbr 102 je registriran a registriran znaci tehnicki ispravan on nije vozio putnike on je samo vukao drugi bus (sto se po zakonu nesmije) kakvih auta po nasem gradu ima pola ih je neisparavno kad bi tako gledali ali su registrirani...

kriticar

Citat: man134  u Kolovoz 08, 2008, 09:46:32
Citat: man750  u Kolovoz 06, 2008, 12:19:44
autobus gbr 102 je registriran a registriran znaci tehnicki ispravan on nije vozio putnike on je samo vukao drugi bus (sto se po zakonu nesmije) kakvih auta po nasem gradu ima pola ih je neisparavno kad bi tako gledali ali su registrirani...
man134 ,molim te ne piši gluposti.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

lionsclasic

moj MAN-e ovo tvoja izjava je po meni malo bedasta i nemogu se sloziti s time.jer iako autobus nevozi  putnike nebi se smijo ni prazan voziti ulicama jer na tim ulicama nije sam.po tebi je onda moguce da i auto kojeje ima motor i točkove i ništa više bude tehnički ispravno(pod sloganom 100 kuna čini čuda) ja sam svijestan da je to Hrvatska realnost ali mislim da firma takog ugleda nebi to sebi smjela dopustiti.Za ošlepat autobus sa buninova do remize (nepuni kilometar) moglo se poslat bilo koji drugi ISPRAVNI autobus a vazda ih na parkingu ima barem deset(Starih)ali sa svijetlima i vratima.To je samo samovolja pojedinaca koji misle da su oni "BOGOVI" i da je cjeli svijet njihov.Žalosno ali istinito

man134

po vama Libertasovi tamovi su ispravni?,ni jedan bus sto se tice Libertasa nije ispravan ovo smo vec komentirali ali se neke stvari toleriraju na mnogo buseva svjetlo u vratima ne radi to je tehnicka
ne ispravnos...

narancasti

Citat: Garage  u Kolovoz 07, 2008, 18:27:14
Zastoj. Pa, ljudi moji, autobusi svake večeri, osobito linije 4 i 6 su pretrpane, a uza sve, u bus se ulazi u prosjeku 5 minuta.
Po meni bi se trebali poništavači staviti i na srednja i stražnja vrata, pa tko voli... Nego zašto bi Libertas plaćao svoje inspektore?
Eto sinoć su linija 4 i 6 stali na svojoj stanici,onda je došla još jedna 6ica (gb104) i stala na stanicu od linije 8,i na Pilama je nastala gužva.GB134 (1A) je čekao nekih 10minuta da se može proći.

kriticar

Citat: man134  u Kolovoz 08, 2008, 13:09:45
po vama Libertasovi tamovi su ispravni?,ni jedan bus sto se tice Libertasa nije ispravan ovo smo vec komentirali ali se neke stvari toleriraju na mnogo buseva svjetlo u vratima ne radi to je tehnicka
ne ispravnos...
Opet pišeš neargumentirano. Autobusi su sigurno ispravni kada prođu tehnički pregled jer to ne rade Libertasovi ljudi. Kako ih kasnije odžavaju je drugo pitanje,ali i tu se u Libertasu popravljaju ali im se pokradaju "gluposti" dok neko ne na..be. Stara narodna, "vrč ide na vodu dok se ne razbije", a onda?
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

man750

Libertasovi biseri medju vozacima opet na djelu . Jutros oko deset i trideset vozac g.br 135 kod Solske baze vozeci u koloni u pravcu Mokosice prica li, prica na mobitel. Isto tako vozac g.br 101 pricajuci na mobitel oko jedanaest krenuo je sa stanice kod Tommy-ja.
Koji minut prije u garazu je stigao g.br 72 sa oznakama linije 6. Bus je dosao iz pravca Lapada prazan ,ali mladom "gospodinu" za volanom bilo je lijeno skinuti oznake linije, iako autobus vozi u garazu. Tko sisa putnike.
Zasto u Libertasu ne nabave "hands free" setove kad im vec vozaci toliko vole pricati mobitelom  u voznji?
inace kod Doma zdravlja postalo je skoro pravilo da Libertasovi vozaci na prigradskim linijama skrecu lijevo iz desne trake oduzimajuci prednost vozilima propisno prestrojenim u lijevu traku.
Zar za Libertasove vozace vaze druga prometna pravila od onih koja su objavljena u Narodnim Novinama?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

lionsclasic

danas sam čuo jednu dosta zanimljivu informaciju od dobro upućene osobe u zbivanja u remizi  da će LIBERTAS tjekom iduće zime prodavati određeni broj autobusa.Dali itko od vas ostalih ima takvih informacija.Jer me živo zanima što će od autobusa prodavat a prepostavljam da će nabavkom novih autobusa imati višak autobusa a manjak parkinga pa da će se za to odlučitu na prodaju.

maky

Danas sam oko 23:45 vidio Libertasov Lion`s Classic Ü u Dugom Ratu, išao je u smjeru Dubrovnika. Kako je bio mrak, a izletio mi je iza okuke, nije vozio polako, kao ni mi, a ni u najmanju ruku ga nisam očekivao, tako  nisam pročitao ni g.b. Jedino sam krajičkom oka uspio uhvatit  da je unutra bilo poprilično ljudi...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!