Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

conecto

Po ovom ispada da novi direktor baš i nije neko cvijeće. Ne znam da li su u tom sindikatu sve ovdje spomenuti "neradnici", ali nepridržavanje kolektivnog ugovora je očito činjenica jer se tako nešto ne može samo tako izjaviti za novine. Ovo s otiskom prsta je tipično za novopečene direktore koji ne znaju odakle bi počeli, a žele kao nešto novo. Ta provjera kad tko dolazi na posao već je odavno otrcana, sposobnim šefovima za tako nešto nije potreban aparat, a mnogo je važnije što na poslu rade (ako i dođu na vrijeme) i da li odrade sve što treba i na vrijeme.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

nidi

Citat: conecto  u Veljača 19, 2010, 07:35:57
Po ovom ispada da novi direktor baš i nije neko cvijeće. Ne znam da li su u tom sindikatu sve ovdje spomenuti "neradnici", ali nepridržavanje kolektivnog ugovora je očito činjenica jer se tako nešto ne može samo tako izjaviti za novine. Ovo s otiskom prsta je tipično za novopečene direktore koji ne znaju odakle bi počeli, a žele kao nešto novo. Ta provjera kad tko dolazi na posao već je odavno otrcana, sposobnim šefovima za tako nešto nije potreban aparat, a mnogo je važnije što na poslu rade (ako i dođu na vrijeme) i da li odrade sve što treba i na vrijeme.

O tome ja cijelo vrijeme pisem ali me nitko ne shvaca, libertas ne vode direktori, oni su samo pijuni a to se vidi i iz ovog clanka sto je netko stavio. Ova nova vlast bi sve na silu rijesavala ali ljudi moji tako se ne moze, to su zastarjele metode.  :-\
*****  V     O      L       V       O   *****

orsat

Evo, bravo, svi imaju nešto za reći o novoj vlasti i novim načinima primjene te iste vlasti. Očito je da Nidi-ju ništa ne odgovara jer "zna se" na kakav je način došao u remizu i kako je pošao, a vjerojatno se mnogi od vas ne sjećaju almex mašina kojim se je vršila naplata putnih karata i uz pomoć kojih je mnogo kuća napravljeno diljem naše županije pa tako i u slučaju Nidija tj. njegovog oca.
Ali završimo s tim jer nema smisla načimati neke teme.
Što se tiče financiranja linija u Konavlima mislim da općina Konavle baš i ne financira veći dio troškova koji nisu baš mali za dvije linije 30 i 31 i za 4 vozača koji voze na toj liniji. Da je to isplativo onda bi općina Konavle već odavno osnovalo svoje komunalno prijevozno poduzeće i bavilo se prijevozom putnika. Ali oni iz povijesti znaju da to nije isplativo pa na ovakav način prepuštaju Libertasu da to radi za njih. Primorje je puno siromašnija općina i nema mogućnosti da napravi istu stvar kao i Konavljani ili nemaju prave ljude na pravim mjestima, što mislim da je prije slučaj. I naravno Konavoski lobij je puno jači jer da nije aerodrom bi bio na Rudinama gdje avioni mogu i slijetati i uzlijetati po svakom vremenu. Ali to je tako i neka je. Nek se svatko bori za sebe i za svoju stvar...

atlasovac

Vidim da ovdje imamo polivalentne stručnjake u lupanju gluposti kao što je ova sa aerodromom.
Te priče koje je devedesetih lansirala politika i nečije bolesne ambicije nemaju uporište u stručnim analizama. Avioni na Rudinama bi slijetali i polijetali još šesdesetih godina da je lokacija bila povoljnija od one u Konavlima. Pa na čelu tima koji je bio zadužen za gradnju aerodroma bio je general Trampuš ,Slovenac koji nije imao razloga protežirati bilo koju stručno nepovoljniju lokaciju. Da su ti razlozi i postojali i da su Rudine "bolja"lokacija  procurilo bi u razdoblju od pocetka šesdesetih do kraja osamdesetih . Zato orsate bolje da poslušaš neke forumaše i ne učestvuješ više na ovom forumu  jer više pišeš o ljudima na forumu i nekim drugim temama i to neprovjerene informacije nego autobusima koji su osnovna tema ovog foruma
a odlazak sa foruma bi preporučio i nidiju jer se svakim svojim postom sve više uvaljuje, jer ako je istina sve to što je napisano onda ga ništa ne može opravdati

nidi

Ja se jos jednom ispricavam svima ako sam ih uvrijedio, osim orsatu jer njemu se nemam za sto ispricat, neke stvari jesam rekao a nisam trebao, samo ne zelim da neko blati ljude koji su tu radili proteklih nekoliko godina i ruku na srce puno je ucinjeno i postignuto buduci da je unazad par godina najmlade vozilo u libertasu bilo u prosjeku 20god. dao Bog da novi-stari direktor bude još bolji, to može biti samo bolje za sve nas ali cisto sumnjam dok nije samostalan nego pod utjecajem drugih. Ja sam iskreno napustio libertas radi takvih stvari jer sam nerijetko radio i po 28 dana bez slobodnog dana, i to vecinom srednju smjenu, ali nikad nisam pitao zasto jer sam shvatio zasto, ali to nije vazno, a za tebe orsate evo i sad mozes provjeriti da sam ja 3mj. prije najavio moj odlazak iz firme, samo sto sam zadnji mjesec iskoristio svoj godisnji, zasluzeni! Ja se jos jednom ispricavam svima jer nije mi cilj nekog blatit, ovdje sam cisto iz jednog razloga, jer su mi autobusi istinska ljubav i zelja od malih nogu mi je bila da postanem vozac autobusa.  :)

miky

Baš lijepo, postao si vozač, ispunio svoju želju i pošao dalje, vjerovatno za boljom srećom...Ovdje pojedinci ne vide da "sranjem" po ovome forumu seru na sebe i svoje. Mali je ovo Grad i svak svakoga zna i većina ljudi ovdje zna o kome se radi...Aerodrom na Lisačkim Rudinama nije mogao biti tamo u ono vrijeme jer su mjerenja (kratkoročna) pokazala da nije pogodan, a sad je još manje, jer su se u međuvremenu i meteorološke prilike (neprilike) pogoršale tako da nema šanse...

narancasti

medo

ovi novinari nemaju pojma što pišu, budući da je G.P. Dubrovnik pred raspadom, a još uvijek nisu prenjeli zemljište na "novog" starog vlasnika, ukoliko dođe do stečaja remiza odlazi u stečajnu masu zajedno sa ostalom imovinim G:P-a uključujući i zemljište na kojemu je sada G.P (komolic) zato "Novi"stari vlasnik pokušava sada isforsirat prenos zemljišta koji po zakonu sada više nije moguć, ali budući da mi živimo u hrvatistanu svašta je moguće.

nidi

Jambo traži iseljenje remize ili mjesečni najam od 150.000kn da plaća libertas...

man750

Vidi,vidi i ISUZU je poceo raditi prave autobuse, a ne one na kamionskoj sasiji. Kao takvi trebali bi biti puno bolji od dosadasnjih modela, a hoce li vrijeme ce najbolje pokazati. Na internetu nisam nasao podatak  dolazi li u vise duzina kao man NMxx3 jer navode samo devetmetarski model(duzina 9016mm). A u Dubrovniku bi takav tip busa dobro dosao jer cesto manovi na nekim linijama voze sa par putnika.
A za prigradske linije predlozio bi ove modele sedam metarskih isuzu koji bi za linije 16A,23A, pa i 17 bili prakticniji od vozila koja sada voze na tim linijama. Mozda bi jedan mogao i na 16.

Radi se o modelima citibus i interurban. Ovaj drugi je bio na probi u Libertasu prije mozda i dvije godine, ali svakako prije kupnje zadnjih 5 isuzu(145-149)
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

man750

Dobra je stvar da prodavatelji dovode na prezentaciju i nesto drugacije od klasicnih gradskih buseva, ali mislim da ovakve prerade teretnih vozila nisu rjesenje. Pogotovo poslije gomile negativnih ocjena koje se mogu procitati u Zagrebackom dijelu foruma, a odnose se na slicnu preradu iveco vozila koja je ZET nabavio prije vise od godinu dana, a i u Rijeckom na nabavljene puno prije.
Zato se nadam da ih u floti Libertasa necemo gledati.
Iako su minibusevi te klase mogli voziti na davno obecanim, a nikad ostvarenim kruznim cestama kroz Kineski zid i Gruske nebodere
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -