Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

strucnjak9

U Dubrovačkom listu , Dubrovačkoj tjednoj novini izašao je članak o prometnom poduzeću Libertas. Nažalost ne postoji u e-formatu, a nemam skener.
U toj članku prepoznaje se rukopis jednog kolege koji radi s nama, i imao je privilegije kod ranijeg rukovodstva.
Pošto sam ja običan šofer bez iskaznice bilo koje stranke, pitao bi kolegu zašto je šutio sve ove godine prije kad je u Libertasu bilo puno više nerugulaernosti.
Na žalost nemam mogučnost da moj članak izađe u novinama pa ću iskoristiti ovo mjesto.
Promjerne u Libertasu koje provodi novi direktor su dobro došle za poštene radnike koji vole rad ,red i disciplinu koji u proteklom periodu nisu baš bili na cijeni.
Novom direktoru(kompletnom rukovodstvu) zamjeram što to nisu proveli do kraja konstruktivne promjene i eliminirali nerad i javašluk.
Svaki propust treba biti kažnjen , pa i moj dragi i simpatični kolega koji je srušio rampu i razbio autobus, kao i drugi kolega koji je vozio autobus u kom su gorjela alarmna svijetla koja su od njega tražila da stane, a on je vozio dok se autobus sam nije zaustavio i time firmi počinio popriličnu materijalnu štetu.
Prvi kolega jest bio nagrađen prije nekoliko godina, ali od strane putnika jer je dobar čovjek i hoće stati gdje ga bilo ko zamoli bez obzira radi li se o stanici ili ne, a čitao sam na ovom forumu da voli i prolaziti kroz crveno svijetlo.
Zato ne vidim ništa loše da su ta dvojica kažnjeni, iako kandidata ima još.
Mislim da su sve ove "optužbe" promižba članova stranke koja je izgubila vlast u Gradu i vjerovatni autor članka više nije u milosti rukovodilaca kao kad su on i glavni direktor bili u istoj stranci, ali to ne abolira sadašnje rukovoditelje Libertasa što i dalje pojedinci ne rade ono što bi trebali, a zašto su plačeni. Takvi se mogu prepoznati po izreci "boli me k...c za autobuse"
Direktoru i njegovoj ekipi takvi bi trebali biti glavni problem, a autor članka će ionako ispuhati ,ako zavlada pošteni rad, red i disciplina bez privilegija.
I dosta je politiziranja. Ajmo mi pošteno radit
P.S.Bilo bi super ako neko može skenirati i postaviti članak

atlasovac

Sad mi je jasno zašto su se svi u ovoj temi ušutali.

http://dulist.hr/content/view/9226/65
Boje se otkaza ??? ;D :o buljimir ::|

man750

Ajmo insajderi izadjite iz krticnjaka i objasnite nam o cemu se tu radi.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

medo

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

narancasti

orsat

Nevjerovatno što se počelo događati, a još je veća strava što i mediji rade. U prilogu Jutarnjeg lista saznajemo samo puno ime i prezime vozača autobusa, a napadača ne znamo tko je. Mislim da to nije uredu. Iz ove priče ispada da je negativac vozač autobusa koji je samo radio svoj posao. Znači ako je naglo zakočio, pretpostavlja se da je to bilo iz opravdanog razloga, putnici ga mogu i verbalno i fizički maltretirati. nevjerovatno da se to događa. Naravno ima i nas vozača svakakvih, ali ovkave osude upučene na sve vozače u javnom gradskom prometu mislim da nisu primjerene. Nije baš lako sjedati ispred šoferšajbe 6 sati na dan, u koju cijeli dan peče sunce iako su autobusi klimatizirani. Uz to još paziti na promet kojeg si sudionik i još na stotinjak putnika u austobusu.
Sramotna je osuda vozača jer on je taj koji je zadužen za sigurnost putnika u autobusu i ako je naglo zakočio vjerovatno je to s razlogom i učinio upravo radi navevdene sigurnosti. Inače u svakom autobusu stoji i natpis "drži te se za rukohvate radi naglog kočenja".

stručnjak

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

sabrija

pozdrav svima, evo nešto što sam slučajno našao na stranicama dubrovačkog vjesnika, nadam se da neće nikome past na pamet da kupe ovo http://www.dubrovacki.hr/clanak/22065/prezentacija-prvog-kineskog-niskopodnog-gradskog-autobusa?sid=ee36490e0b559fea3f0f863aaff816a5
>rigoleto< >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto<

narancasti

užasan je,nadam se da nece

sabrija

iskreno nadam se i ja,onaj citimark je svojevremeno bio na prezentaciji i nije baš ostavio neki dojam a mogu samo zamislit koliko bi ovaj bio loš po našim cestama uzbrdicama i nizbrdicama i onim silnim rupama po gradu.

Garage

Podržavam inicijativu da se građani izvan sezone voze javnim prijevozom jer tako slično rade i na Zapadu gdje je standard daleeeko iznad našega.
Mi još jednostavno nemamo tu kulturu-auto ostaviti doma, koristiti se JGP.

E, subvencije, to bi bio dvosjekli mač! Istina je da se grad proširio i prema istoku i zapadu te da Belveder i Kantafig više ne predstavljaju točke početka/kraja Dubrovnika. Grad se dobrano proširio sve do Slanoga a prema Konavlima odavno. Trebalo bi nači određeni balans gdje putnici npr. iz Kupara ne bi ispaštali i ne bi se vodili kao ne-stanovnici Dubrovnika.

sabrija

Citat: narancasti  u Kolovoz 25, 2010, 19:31:31
JAKO ZANIMLJIVO

http://dulist.hr/content/view/10482/65/

totalna glupost, bilo bi im bolje da gledaju kako povećati broj polazaka prema istoku i zapadu, jer od toga što će javni prijevoz učiti besplatnim mogu samo poslati libertas u bankrot, pa što vi mislite, da su gužve na cestama prouzročene samo time što se građani dubrovnika vozaju po gradu osobnim automobilima (dobro , ima i toga dosta)? ma gužve su jer mase i mase ljudi dolaze na posao u grad i sa istoka i sa zapada, za primjer samo prođirajte po gradu nedjeljom popodne u 11 ili 1 i 2 mjesecu, mjesta kao u priči, prema tome, mislim da bi se trebao osigurati učestaliji prijevoz prema istoku i zapadu grada sa mogućnosti kupovanja povlaštenih karata, a u gradu uvesti besplatan prijevoz u vrijeme prometnih špica.

drugi problem je što ima dosta neogojenih i nekulturnih vozača koji svoje ljubimce koriste čak i za relacije od 50ak metara, onda tu još možemo nabrajati i nedostatak parkirnih mjesta.... općenito lošu prometnu infrasrtukturu u gradu i puno puno ostalih problema,

uglavnom.... učiniti javni gradski prijevoz besplatnim dok nije riješen problem parkiranja prometa općenito i nepotrebnog korištenja osobnih automobila po gradu je apsolutna glupost koja libertasu kao firmi može samo naštetiti do propasti.

sabrija

http://dulist.hr/content/view/10566/65/ 

zašto ovdje nitko ništa ne piše? zar vas nema još iz dubrovnika?