Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

Ivan

No, da, 164/2 ima polaske i na 164 i na 168, samo to ne pomaže jadnom 168/1 koji cijeli dan mora raditi krugove od 80 minuta... To je stvarno preteško odraditi na vrijeme u špici, onih vozačevih 5 minuta se uopće ne poštuje, i to me uvijek čudilo. Sve ostale prigradske linije sa Savskog mosta imaju dobro isplanirane odmore po 5 minuta, a svaki krug barem na jednom početno-krajnjem stajalištu 10-15...

goranxxx

dok je linija išla samo do Ježdovca vozači su imali vremena i 10 15 minuta al uvođenjem kružne do prečkoga nastali su problemi, trebalo bi ili pomaknuti polaske na 110 minuta ili u špici ubaciti dodatni VR
SETRA 417 HDH

Ivan

Eh... Da se mene pita, poslije nabave novih autobusa reorganizirao bi liniju da vozi do Ljubljanice sa 4 busa i sa krugom 120 minuta (tj. sa polascima svakih pola sata).

Liniju bih preimenovao u 112, i uskladio vozni red i stavio ju na isti peron sa 111 i 132, sadašnja 112 ne bi postojala, a 164 bi (sa samo jednim busom) vozila preko Jadranske jer mislim da nema smisla da linija sa tako dalekim odredištem obavlja i posao po gradu.

Jer ovo kroz Blato i Lučko je sada kaos, nekada 4 linije polaze u 10 minuta, a onda 50 minuta nema ničega...

mansg313

Da sad će biti još gore kroz blato kada se završe svi ovi stanovi pa rukometna arena a i sad je kao što je Ivan rekao kaos a što se tice ježdovca kad dodju novi busevi neka stave još jedan vozni red makar dvokratni samo da vozi u špicama  ;D

Portos

Cesta je napravljena, stajališta uređena, nadstrešnice također, da li će do 1.11. neka linija (ili 172) biti provedena novom trasom

Početno/krajnje stajelište pokraj groblja Brdovec

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Baš da 172 bude svaki polazak do groblja nit mi ima logike a čini mi se ni objektivne potrebe. Na Sisvete bi to bilo ok.
Inače, svaka čast za posao, bilo je i vrijeme i nadam se nekoj lokalnoj liniji od terminala do groblja.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dean25

Vjerojatno su radi toga u pripremi novi vozni redovi na linijama 180 i 182. ;D

tomobrad

Ivan1983

99,9% je da če linija 172 biti produžena do groblja Brdovec,tako da če i vozno vrijeme na tim voznim redovima biti  povečano za par minuta ;D ;)

tamlover

Ja sam dobio drukčije informacije, al ne mogu da ti ne vjerujem prijatelju  ;).

Portos

Neki dan sam, bacajući stare papire, u ladici našao nešto staro 20 godina. Tada sam inicirao, nažalost bezuspješno, rješenje prijevoza putnika na području grada Zaprešića. Zadovoljstvo mi je ipak da su autobusi ipak produžili do Sjevera, baš trasom koju sam ja predlagao prije 20 godina.

Sada kužim da mi je druga stranica veća od prve ???

U međuvremenu je prije produženja 172 kroz samo naselje vozila linija 181 na kojoj su se izredali svi krem, plavi i crveni te narančasti SL200, no linija je naposljetku ukinuta, a na "novoj" 180 naknadno uvedenoj (nakon propasta i 184 i 185) vozi prazan minibus.
Zato smatram da je i ovog puta najkvalitetnije rješenje produžiti 172 do groblja Brdovec kojim upravlja grad Zaprešić i gdje se pokapaju mahom Zaprešićani, pa makar samo nekoliko polazaka tokom dana u vrijeme ispračaja pokojnika te u vrijeme špica kada bi taj komad trase itekako dobro koristio stanovnicima Brdovca i djeci koja polaze novu srednju školu pokraj sadašnjeg okretišta. Uostalom i 106 vozi do krematorija samo dok su ispračaji?
Druga mogučnost bila bi produženje 172 do Kalamira, a da do Brdovečkog groblja skrenu liniju 180. To mi se isto čini vrlo razumnim rješenjem budući je kod Kalamira u gradnji novo stambeno naselje sa Kanadskim kućicama. No u svakom slučaju svako produženje sa sobom nosi povečanje voznog vremena, a time i dodatni autobus ili 2 što je trenutno nezamislivo budući novi još nisu na vidiku a stari samo što nisu ispustili dušu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Produžetak do Kalamira mi se čini lošijom idejom od produženja do groblja, kako i sam kažeš, pojedinih polazaka tijekom sata. Pretpostavljam da bi polasci npr svakih 45 min bili dovoljni (toliko i cca traje pogreb s dolaskom i odlaskom do stanice). Zapravo bi se uz malo truda pri izradi vr-a polasci mogli podijeliti između postojećeg okretišta, groblja i Kalamira jer tamo bi stvarno moglo još dosta toga niknuti.

dean25

Evo ga,novi vozni redovi na liniji 180 i 182,kao i nova linija 181.Glupi vozni redovi!!

Ivan

Citat: dean25  u Listopad 17, 2008, 14:02:32
Evo ga,novi vozni redovi na liniji 180 i 182,kao i nova linija 181.Glupi vozni redovi!!
Pa dobro, barem nisu stavljali novi bus nego uzeli par polazaka sa redovito prazne 182...

tamlover

Dakle 181 TRG MLADOSTI - GROBLJE ZAPREŠIĆ
(Zetovac, platil buš nekaj na Črnkasu, skor si me dezinformiral  :P)

Sam vr je razočaravajuć. Pogotovo nedjelja bez prijepodnevnih polazaka - ljudi moji pa ide zima, poslje 4 skoro bu mrak!! I drugo, kaj se između 10 i 13 u Zaprešiću ne pokapaju? (u ZG to su udarni termini).