Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

MAN fan

Slažem se s tobom za 116/117 jer su na obje linije vozni redovi koma, a što se tiče 119, jesi siguran da će preko Malešnice ići. Koliko će vremena onda otprilike trebat od Črnomerca do Podsuseda?

Ivan

Citat: MAN fan  u Ožujak 12, 2009, 20:34:32
Slažem se s tobom za 116/117 jer su na obje linije vozni redovi koma, a što se tiče 119, jesi siguran da će preko Malešnice ići. Koliko će vremena onda otprilike trebat od Črnomerca do Podsuseda?
Pa dotiče Malešnicu na Samoborskoj tamo gdje je 146 dosta daleko, a na jako velikom komadu nema prolaza do Al. Bologne (niti stanice na njoj)...

Tomek

Inače jedna druga linija će biti produžena do King Crossa, ali otom potom..

Ivan

Citat: Tomek  u Ožujak 13, 2009, 01:32:30
Inače jedna druga linija će biti produžena do King Crossa, ali otom potom..
??? 107? Ako sam u pravu, to je OK, ionako nije gužva na tom dijelu (osim subotom) pa ne bi dodatno zaglavljivala... Samo nije neki napredak jer sa te strane već postoji 116, i ostaje problem da SZ dio grada nema baš dobar kontakt sa tim područjem, a to bi se lako riješilo sa 146 preko Kovinske.

kriticar

A kako bi bilo da produže liniju 120 barem do rotora kod King Crossa iako će sada kad se mjenja ruta za 119 dobiti nešto putnika i na staroj ruti. Ali i ne mora jer tu je i 122 i 123. A ljudi navikli da linije 120 više nema nego što ima.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

kekobus

Linija 120 vozit će redovito. Do King Crossa bit će linija 143 sa Črnomerca.

Portos

Toliko novosti...
U redu je što viječa gradskih četvrti imaju utjecaja na reorganizacije linija, no vidjet ćemo da li će i kakve će koristi te reorganizacije donijeti. Velikim shoping centrima i industriji te poduzećima sa sjedištem u blizini Kovinske i Škorpikove treba kvalitetan prijevoz, no njega treba pametno osmisliti kako bi se optimizirali polasci sa odgovarajučim kapacitetima. Kolike svrhe će imati 119 po Samoborskoj, 143 do King Crossa i ostale promjene tek će vrijeme pokazati...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Citat: Portos  u Ožujak 13, 2009, 09:10:08
Toliko novosti...
U redu je što viječa gradskih četvrti imaju utjecaja na reorganizacije linija, no vidjet ćemo da li će i kakve će koristi te reorganizacije donijeti. Velikim shoping centrima i industriji te poduzećima sa sjedištem u blizini Kovinske i Škorpikove treba kvalitetan prijevoz, no njega treba pametno osmisliti kako bi se optimizirali polasci sa odgovarajučim kapacitetima. Kolike svrhe će imati 119 po Samoborskoj, 143 do King Crossa i ostale promjene tek će vrijeme pokazati...

Za shoping centre treba disponirati autobuse s rampom da ljudi mogu upeljat puna kolica kad ih maznu!

Inače nevjerojatno je koja sve naselja sad traže linije kad dolazi puno novih buseva, a i predizborno vrijeme je idealno za takve stvari. Stvar su dodatno zakomplicirali Cacciamaliji pa svi misle da kokošinjac može baš svuda proć gdje je Bog rekao laku noć. Prošli tjedan jedan je kokošinjac obilazio eventualnu novu liniju za Medvedski breg gdje unatoč 180 KS jedva izađe s prvom.

Traže se i novi polasci. Onaj u 1.15 u noći iz Dubrave za Vidovec, Čučerje i Jalševec navodno je izborila mladež SDP-a, a sad eventualno voze ponekog zalutalog pijanca koji slučajno naleti. Navodno sad traže još jedan takav polazaka oko 2.00 h. Ma kakva recesija u Zagrebu!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kriticar

Citat: kekobus  u Ožujak 13, 2009, 08:36:30
Linija 120 vozit će redovito. Do King Crossa bit će linija 143 sa Črnomerca.
A gdje će voziti 140,141 i 142? Ili su te brojeve preskočili?
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

kekobus

140 postoji: Mihaljevac - Sljeme.
141 savski most - Lanište.
142 Aleja Vrapče - Jačkovina.

Dakako promjene su moguće ako neka linija prije uleti, a sada nije u planu, čega će biti uskoro.

Ivan

Došli su novi vozni redovi za 116 i 119... Bezveze, očekivao sam više.

119, OK, mislio sam da će biti tako, ali očekivao sam onda da će možda uskladiti 120, 123 i 131, sad bi bilo bolje da oni voze sa istih perona, a 119 možda bolje sa preona 5 (sa 136)... No, dobro, nadam se da će barem onda 120 stvarno voziti bez ispadanja kao zadnjih tko zna koliko godina, a ne biti samo linija sa koje uzmu bus gdje god treba i na koju ubace bilo kakav višak ako ga ima; jer ja se ne sjećam da je ikad dva dana za redom vozila redovito...

116 mi je prilično razočaranje, pa 117 je imala dva busa i 116 jednoga, kako sad onda na 116 cijeli dan voze samo dva? To je više redukcija nego poboljšanje.
Mislim da su mogli staviti dvokratnu ili prve dvije smjene još jednoga na 116 da vozi svakih 20 minuta, svakih pola sata za prilično punu gradsku liniju koja na velikom dijelu nema alternative je prilično loš vozni red...

Iako, znam, bit će ovih mjeseci još promjena, samo moglo je i već sad biti malo bolje...

Ivan

Mijenja se i 234, i ne znam baš je li to baš previše pametno. Stanovnici Trnskog i Trokuta su bez 234 imali malo kompliciran put prema Glavnom kolodvoru, a iz dijelova Kajzerice kojima će sad proći 234 se preko Savskog mosta jako lako moglo doći do terminala... Ne znam...

tram4

Citat: kekobus  u Ožujak 13, 2009, 11:11:00

142 Aleja Vrapče - Jačkovina.

Nakon godine dana dogodit će se ista stvar ko i sa linijom 137. Bit će produžena do Črnomerca...

trambus

Citat: STIB  u Ožujak 10, 2009, 19:32:27
Citat: 421  u Siječanj 31, 2009, 12:21:36
Prolazi iza kupališta do Martićeve ,poslije semafora na stajalištu ispušta putnike,kreće prema Zvonimirovoj gdje se polukružno okreće do početnog stajališta.Svakako da postoje i bolja rješenja.
Danas sam vidio Cacciamalija koji dolazi na početno stajalište u Heinzelovoj iz Martićeve  :o
Nazvao sam onda jednog člana obitelji koji se jučer vozio s Horvatovca dolje i saznao da je trasa promijenjena. Bus se i dalje spušta po Domjanićevoj, ali onda skreće u Vlašku, pa lijevo u Vojnovićevu, pa lijevo u Martićevu, preko Šubićeve i onda u Heinzelovu.
I za vrijeme cijelog tog kruga putnici su u njemu  >:(
I dalje mislim da bi trebalo napraviti izlaznu stanicu na dnu Domjanićeve, ili barem 204 iz Voćarske skrenuti u Galjufovu i napraviti stajalište na dnu kod Vlaške.
Samo mali ispravak: umjesto Vojnovićevu treba pisati: Derenčinovu.
S ostalim se slažem: ovo je loše rješenje, stvarno nema razloga zašto minibus ne bi prolazio Galjufovom i tamo dodati stajalište.
Također bi trebalo smisliti dodatno stajalište između sadašnjeg početnog i prvog na vrhu brda, te skratiti interval polazaka.

421

Citat: Ivan  u Ožujak 14, 2009, 11:02:19
Mijenja se i 234, i ne znam baš je li to baš previše pametno. Stanovnici Trnskog i Trokuta su bez 234 imali malo kompliciran put prema Glavnom kolodvoru, a iz dijelova Kajzerice kojima će sad proći 234 se preko Savskog mosta jako lako moglo doći do terminala... Ne znam...

234 NOVOM- TRASOM

Autobusna linija 234 Glavni kolodvor - Kajzerica – Lanište, od ponedjeljka, 16. ožujka, vozit će u oba smjera izmijenjenom trasom: Glavni kolodvor – Hrvatske bratske zajednice – Antallova – Cimermanova – Remetinečka - Remetinečki gaj – Lanište, uz postojeći vozni red.

Dakle iz mog iskustva sa linije,prema Laništu:mali je broj putnika ulazio/izlazio na Av.Dubrovnik kod praone i prije rotora,znači stanovnici Trokuta i Trnskog baš ne koriste bus 234.Osim toga sa stanice prije rotora ,otežan  je izlaz iz ugibališta ,naročito u vršnim satima a dosta često se nepotrebno staje zbog putnika koji većinom čekaju 109,manje 234 ili 222.
Od Laništa je dobar dio izlazio kod škole (zbog presjedanja na bus prema S.mostu)i u Gaju (zbog prelaska na tram).Stanica Trnsko (ispred ZV u Cimermanovoj jer na Av Dubrovnik ne stoji) nije baš bila posjećena ni za ulaz ni za izlaz.Najjača stanica na tom dijelu je kod hipodroma u Antallovoj.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln