Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

t4

Ne diraj 219!!! Da nema 219, ne bi 220 mogao progutati sve ljude putem do avenue malla. Ne može niti 229 niti 268 zamjeniti 219.  :P Te budalaštine sam već čuo... ako išta nije potrebno, onda je to 229.

Daniel

Mislim da 221 više vodi ljude do Avenue malla jer ih iskrca drito pred vratima.
219 ima svoj smisao , bile bi pre velke gužve u 220 i 229

t4

Mislio sam na ljude koji stanjuju do Avenua.... tipa Središće i Sopot. Dosta ljudi ide na bus. 220 ne može progutati sve. Jednom je 219 imala promjenjenu trasu i vozila kao 221 te se onda na raskrižju s islandskom ubacivala u sav. rep. njem. Tada su se stanovnici Sopota i Središća žalili da ne mogu ući u 220 od gužve. Stanovnici Sloboštine imaju svoj bus za koji znaju kad ide i dođe im prazan na početnu stanicu a zna biti totalka pun. Taman trebaju ići na 268 koji je nepredvidiv i već dođe krcat iz Gorice ili ovisit o 229 koji vozi 10x na dan.

šišipa

Citat: t4  u Svibanj 11, 2009, 11:17:21
Mislio sam na ljude koji stanjuju do Avenua.... tipa Središće i Sopot. Dosta ljudi ide na bus. 220 ne može progutati sve. Jednom je 219 imala promjenjenu trasu i vozila kao 221 te se onda na raskrižju s islandskom ubacivala u sav. rep. njem. Tada su se stanovnici Sopota i Središća žalili da ne mogu ući u 220 od gužve. Stanovnici Sloboštine imaju svoj bus za koji znaju kad ide i dođe im prazan na početnu stanicu a zna biti totalka pun. Taman trebaju ići na 268 koji je nepredvidiv i već dođe krcat iz Gorice ili ovisit o 229 koji vozi 10x na dan.
kad bi se išlo, na to da se ukine 219 sigurno bi se, jedan, ako ne i oba vozna reda stavila na 229, ionda on nebi išo 10* na dan, neg recimo svakih pola sata(ak sad ide svakih 1,5h) ;)

igor 409

A kad bi ostala 219 a na 229 vozio zglobni svakih  pola sata ali sa perona gdje je sada 219 i da vozi preko Av. V. Holjevca a ne SR Njemačke?
Ovo da vozi s perona gdje je sad 219 ili još bolje gdje je 220 je važno zbog toga jer ljudi uglavnom ne prate previše koji bus kada ide nego sjedaju u prvi koji vide a to znači da kad bi netko vidio da stoji prazan 229 nebi do Avenue malla ili Buzina išao sa 268 nego bi sjeo u 229. 219 bi se mogao pomaknuti da stoji s 218 ili 234 jer kako kaže t4 ta linija ima svoje putnike koji bi onda mogli preći tih par metara više.

421

Citat: Daniel  u Svibanj 10, 2009, 23:35:04
Mislim da 221 više vodi ljude do Avenue malla jer ih iskrca drito pred vratima.
219 ima svoj smisao , bile bi pre velke gužve u 220 i 229

Govorim iz vlastitog iskustva i stojim iza izrečenog.Preseljenjem stajališta 229 gdje je 219 riješio bi se i taj dio problema jer ako su sad 2 zgloba na 219, a 1 solo na 229, preraspodjelom sa 219 dobili bi jedan bus viška.ZET treba ponuditi, putnici probati i izabrati racionalno rješenje na obostranu korist.
Citat: šišipa  u Svibanj 11, 2009, 11:53:08
kad bi se išlo, na to da se ukine 219 sigurno bi se, jedan, ako ne i oba vozna reda stavila na 229, ionda on nebi išo 10* na dan, neg recimo svakih pola sata(ak sad ide svakih 1,5h) ;)

To je nastavak dijela priče koji sam napisao.268 i 221 voze putnike do Avenue MAlla,220 i 229 voze istom trasom linije,s time da 229 staje poslije raskrižja s Bolšićevom i stanicu poslije , prije nadvožnjaka.I to bi bilo otprilike to.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

t4

Kako god, sam probajte ukinut 219  :P Odmah prosvjed cijele Sloboštine ide :P

conecto

Vidim da je ovdje jako zabavno s novim linijama i voznim redovima...
...i sve to super ide uz 214 novih autobusa...
...samo se zaboravlja jedna stvar...

...netko sve to treba i izvozit...

...a i ZET-ovi vozači bi voljeli imati nekakav petodnevni radni tjedan kao i svi oni koji u ove toplije dane pale u svoje vikse na more (nećemo sad o Božiću, Novoj godini ili Uskrsu...)...

...no oni moraju voziti dosadašnje i nove vozne redove i linije....

...pa bi uz bombastične nabavke 200 i kusur novih buseva...

...ruku pod ruku trebalo biti i primanje barem 100 novih vozača....

...jer ovih 40-ak godišnje pokrivaju tek one koji su otišli u mirovinu ili ostali bez D-kategorije...

...iliti, lako je s tuđim po plotu mlatit....
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Još jedna stvar:

Uz sve nove  gradske linije priča se da će ZET uskoro pokrivati ZG-županiju, pa bi se vrlo uskoro trebao vratiti na linije za Dugo Selo, Gračec, Štakorovec, Rugvicu, Ježevo...

A to uskoro bi moglo biti već u lipnju. Ja stvarno ne znam koji će vozači sve to vozit - za buseve već znamo da ih stiže hrpa...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Možda je onda najbolje produžiti 219 do Odre..

Linija ostaje, Sloboština dobija dodatnu južniju stanicu, a za nezadovoljne uvesti npr. 219a koju će voziti Kaćamali, od okretišta Sloboština, preko Dugava, Travnog i natrag u Sloboštinu - i to dvosmjerno.

Ako može takva slična linija ići Gornjim gradom, mogla bi i u našem kvartu..
.

tamlover

Citat: conecto  u Svibanj 12, 2009, 01:40:31
da će ZET uskoro pokrivati ZG-županiju, pa bi se vrlo uskoro trebao vratiti na linije za Dugo Selo, Gračec, Štakorovec, Rugvicu, Ježevo...

Dal bu pokrival D.Selo i okolicu ili ZG Županiju? Po tom kak si napisal već i sad pokriva županiju jer vozi u Goricu, Zaprešić, Bistru... Županija je velika pa da ne bi bilo zabune kod čitatelja.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dean25

Citat: tamlover  u Svibanj 12, 2009, 10:39:05
Citat: conecto  u Svibanj 12, 2009, 01:40:31
da će ZET uskoro pokrivati ZG-županiju, pa bi se vrlo uskoro trebao vratiti na linije za Dugo Selo, Gračec, Štakorovec, Rugvicu, Ježevo...

Dal bu pokrival D.Selo i okolicu ili ZG Županiju? Po tom kak si napisal već i sad pokriva županiju jer vozi u Goricu, Zaprešić, Bistru... Županija je velika pa da ne bi bilo zabune kod čitatelja.

ZET uskoro dobiva koncesiju za cjelokupno "administrativno" područje grada Dugo Selo.Koje su to linije koje prometuju sada iz Zagreba prema D.Selu i po gradu D.Selo???

dean25

Privremeno skraćenje i reorganizacija autobusne linije 208 - zbog radova.
Autobusi linije 208 Dubrava – Vidovec vozit će skraćeno trasom Dubrava – Vida Ročića (staro okretište u Markuševečkoj Trnavi) od oko 9 sati u srijedu, 13. svibnja, do završetka sanacije kolnika u Markuševečkom Popovcu najavljene za 13. lipnja.
Linija će u polascima iz Dubrave u 7.30, 11.30, 12.00, 12.30, 16.30 i 17.30 sati biti preusmjerena u Bidrovec. U povratku prema Dubravi autobusi će iz Bidrovca kretati u 8.00, 12.00, 12.30, 13.00, 17.00 i 18.00 sati.

dean25

09.05.2009 Izrađena studija ZET-a o autobusnoj liniji
Predstavnici dugoselskih socijaldemokrata vode već neko vrijeme intenzivne pregovore sa Zagrebačkim holdingom, točnije Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET), o ponovnom uspostavljanu ZET-ove autobusne linije kroz Dugo Selo. ZET-ovi stručnjaci izradili su studiju buduće autobusne linije 264 Dubec - Dugo Selo - Štakorovec.

Prema mišljenju stručnjaka ZET-a, čime slaže i dugoselski SDP, građanima bi se ponudila kvalitetnija i pouzdanija veza sa Zagrebom. Promet bi se obavljao zglobnim autobusima, a linija bi naravno bila integrirana u ZET-ov zonski tarifni sustav, čime za putovanje u Zagreb više ne bi bilo potrebno kupovati dvije vozne karte, i za Čazmatrans i za ZET. Iz gornje skice je vidljivo da bi se Dugo Selo nalazilo u 2. zoni, a općina Brckovljani u 3. zoni. Prema izračunima ZET-a cijene pojedinačnih i pokaznih karata bile bi vrlo slične sadašnjim Čazmatransovim, ali uz veliku prednost da bi karte do Zagreba naravno vrijedile i za sve ZET-ove linije na području Zagreba. Pod pretpostavkom od 1500 putnika u jednom smjeru dnevno, ZET bi imao pokrivene troškove, a Grad Dugo Selo ne bi trebao doplaćivati ZET-u troškove organizacije prometa.

Inače, koristila bi se sva postojeća bivša ZET-ova, a sadašnja Čazmatransova stajališta. ZET je izradio i prvi prijedlog voznog reda. Osim osnovne linje Dubec - Štakorovec, radnim danom postojala bi i "pojačana" linija do i iz Dugog Sela.
I za kraj iz povijesti, također pod brojem linije 264 ZET je do početka devedesetih vozio na relaciji Borongaj - Dugo Selo - Štakorovec koristeći autobuse marki Ikarus i MAN-Avtomontaža. Još ranije, sedamdesetih godina, autobusi su iz Zagreba polazili sa Kvaternikovog trga, a linija 264 je nekada bila linija 57.

Shole

Kakva je sad otprilike frekventnost polazaka, i čime Čazma vozi?